Τρία ελληνικά νησιά στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης

Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα βραβεία, «Reader’s Choice Awards 2019», αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες», όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», καθώς η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση.

Ελληνικό νησί ψηφίστηκε ως το καλύτερο της Ευρώπης

Ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης (Best Island of Europe) για το 2019, ψηφίστηκε η Μήλος από τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure».
Παράλληλα, τρία ακόμη ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στην κορυφαία 15άδα της κατηγορίας και συγκεκριμένα η Κρήτη στη 2η θέση, η Πάρος στην 4η θέση και η Σαντορίνη στην 5η θέση.
Η ιστοσελίδα του περιοδικού επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή», ενώ ειδικότερα για τη Μήλο αναφέρει:

Παραιτήθηκε ο βασικός υποψήφιος, «μαγειρεύουν» την επιστροφή του Χαρίρι

Παρατείνεται η πολιτική κρίση στον Λίβανο, όπου χθες ο βασικός υποψήφιος για την πρωθυπουργία, ο επιχειρηματίας Σαμίρ Χατίμπ απέσυρε την υποψηφιότητά του.
Όπως ανέφερε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον μεγάλο μουφτή της χώρας, τον σεΐχη Αμπντούλ Λατίφ Ντεριάν, η ανώτατη σουνιτική αρχή της χώρας τον ενημέρωσε πως η κοινότητα στηρίζει την ανάληψη του αξιώματος από τον πρώην πρωθυπουργό, Σαάντ Χαρίρι, που αναγκάστηκε σε παραίτηση στις 29 Οκτωβρίου υπό το βάρος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ακόμα και ο Μπακογιάννης χαρακτήρισε «τολμηρή πρόταση» τον κιτς φωτισμό της Β. Σοφίας

Ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης μίλησε για «τολμηρή πρόταση» αναφερόμενος στον εορταστικό φωτισμό της Βασιλίσσης Σοφίας, μέσω του ΣΚΑΪ αλλά στο τέλος προσπάθησε να παρουσιαστεί... αισιόδοξος υποσχόμενος ότι «όταν τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, θα αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια». Θα είναι όντως έτσι;

«Έχω ακούσει για "666", για "έργο του διαβόλου", για θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά, για να τα λέμε όλα, έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων... Ο Δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φωτάκια το 2002

Τι θυμίζει στον Πολάκη ο στολισμός της Αθήνας

Ο φετινός στολισμός της Αθήνας σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος. Στο twitter και τα social media γίνεται «πάρτυ» την τελευταία εβδομάδα με το πόσο κακόγουστη είναι στολισμένη η πόλη ενώ και ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για «τολμηρή πρόταση».

Τον στολισμό της Αθήνας σχολίασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης που όπως είπε με ανάρτησή του ο στολισμός του θυμίζει ένα... ηλεκτρονικό παιχνίδι, του «Αρειανούς».

Δεκαπεντάλεπτο «κομφούζιο» στην Εθνική Οδό Καρδίτσας-Τρικάλων

Συμβολικό αποκλεισμό του Ε-65 χωρίς τα τρακτέρ αλλά πεζοί στη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου και στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής και για 15 λεπτά οι αγρότες της Καρδίτσας.
Επίσης στην ίδια σημερινή κινητοποίηση δήμαρχοι και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, εξέφρασαν την συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών απευθύνοντας χαιρετισμό. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας, στην ομιλία του

13η σύνταξη: Καταργείται και έρχεται ο… μόνιμος μηχανισμός στήριξης συνταξιούχων

Την κατάργηση της παροχής που δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στους συνταξιούχους ως «13η σύνταξη» σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Ηδη, σύμφωνα με την Καθημερινή, στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, εντός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Το ύψος της «στήριξης» αλλά και το εύρος των δικαιούχων θα καθοριστούν από δύο παραμέτρους, οι οποίες είναι αλληλοεξαρτώμενες και δεν  έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί: το αποτέλεσμα των αναλογιστικών μελετών που διενεργούνται στο υπουργείο

Απογοητευμένος ο Γερμανός ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις με την ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.

Μιλώντας στην Κομισιόν και αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων με ιδιαίτερη αναφορά στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας επέκρινε τη Γαλλία, αλλά χωρίς να την αναφέρει ονομαστικά.
Επικαλούμενος την έκθεση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία οι δύο χώρες πληρούν τα κριτήρια για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο Χ. Μάας εξέφρασε την απογοήτευσή του που η τελευταία Σύνοδος Κορυφής δεν έδωσε πράσινο φως. «Ήταν καταστροφική απόφαση» είπε χαρακτηριστικά. Το διακύβευμα δεν είναι μόνο ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία της Ε.Ε.

Νέος θρίαμβος για τον Λάνθιμο και την «Ευνοούμενη»

Σε θρίαμβο για τον Γιώργο Λάνθιμο και την ταινία του «Η ευνοούμενη» («The Favourite») εξελίχθηκαν τα εφετινά 32α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο. Ο ίδιος αναδείχθηκε «Ευρωπαίος Σκηνοθέτης» της χρονιάς, ενώ «Η Ευνοούμενη» ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκή Ταινία» και «Ευρωπαϊκή Κωμωδία» της χρονιάς. Η πρωταγωνίστριά του, Ολίβια Κόλμαν, η οποία κέρδισε και το Βραβείο Όσκαρ για τον ρόλο της Βασίλισσας 'Αννας στην ταινία, ανακηρύχθηκε και «Ευρωπαία Ηθοποιός» για το 2019.

Καταρρέουν οι σύμμαχοι των Τούρκων στη Λιβύη

Σε κατοικημένες περιοχές της Τρίπολης έχει ήδη φθάσει η εμπροσθοφυλακή του στρατηγού Χαφτάρ, σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του γερμανικού πρακτορείου Deutsche Welle, είδηση την οποία αναμεταδίδει και η τουρκική εφημερίδα Sozcu.
«H πρωτεύουσα της Λιβύης με την οποία έχουμε συνάψει συμφωνία για την Ανατολική Μεσόγειο κινδυνεύει», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα τονίζοντας ότι «θα καταληφθεί από τον στρατηγό Χαφτάρ ο οποίος έχει κηρύξει την Τουρκία εχθρό του».

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Διδώ»: Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας η «Διδώ» αναμένεται να χτυπήσει από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα.
Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη «Διδώ» κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 - Τετάρτη 11/12 θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.
Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία «Διδώ» και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/12.

Νέα Ζηλανδία: Ένας νεκρός, 17 τραυματίες από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Νέα Ζηλανδία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε, στο νησί Γουάιτ, σχετικά κοντά στο Βόρειο Νησί, ενώ το επισκέπτονταν δεκάδες τουρίστες.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον δεκαεπτά τραυματίες, ενώ ακόμα είκοσι τρεις άνθρωποι έχουν διασωθεί, σύμφωνα με το Reuters. Την πληροφορία για έναν θάνατο επιβεβαιώνει και η αστυνομία.
Το ηφαίστειο εξερράγη σήμερα, εκτοξεύοντας τέφρα και καπνό στον ουρανό. Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως ήταν περίπου εκατό

Άννα Κορακάκη: Η ανάρτηση για το χρυσό μετάλλιο

«Απίστευτη μέρα σήμερα στο Grand Prix του Βελιγραδίου! Πρώτη θέση με ισοφάριση του παγκόσμιου ρεκόρ που κατέρριψα το 2018 με 587/600 στα προκριματικά & 243,6 στον τελικό» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram, η Άννα Κορακάκη.

Η 34χρονη Φινλανδή που έγινε η νεαρότερη πρωθυπουργός στον κόσμο και ηγείται κυβέρνησης συνασπισμού με ηγέτες μόνο γυναίκες

Η εικονιζόμενη είναι η 34χρονη Sanna Marin, η οποία θα γίνει η νεαρότερη πρωθυπουργός στον κόσμο και μάλιστα επικεφαλής κυβερνητικού συνασπισμού με ηγέτιδες μόνο γυναίκες.
Η πρώην υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας επελέγη από το κόμμα της για να ηγηθεί της κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Άντι Ρίνε.
Σύμφωνα με το BBC, αναμένεται να ορκιστεί αυτή την εβδομάδα.
Η Marin θα ηγείται του κεντροαριστερού συνασπισμού που κυβερνά τη Φινλανδία, και στον οποίο οι αρχηγοί και των πέντε κομμάτων που των αποτελούν είναι γυναίκες.