Το γραφικό λιμανάκι στη Σαντορίνη στην αγκαλιά κόκκινων ηφαιστειογενών βράχων

 

Αν ένα στοιχείο είναι εκείνο που χαρακτηρίζει τη Σαντορίνη αυτό είναι σίγουρα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που αντικρίζει κανείς από το υπέροχο νησί των Κυκλάδων, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται αν όντως αυτό που αντικρίζουν τα μάτια τους είναι αληθινό ή πρόκειται για κάποιον εξαιρετικό πίνακα ζωγραφικής.

Η δραματικότητα, επίσης, είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του νησιού του Ηφαίστου που γοητεύει τους πάντες, με αρκετά σημεία του νησιού να κόβουν την ανάσα στη θέασή τους.

Το χωριό-ησυχαστήριο στην Κρήτη Άγνωστο στο ευρύ κοινό αποτελεί πραγματικό παράδεισο για λίγους

 

Οι μυστικές γωνιές της Κρήτης είναι πραγματικά ανεξάντλητες. Σε κάθε νομό του αγαπημένου, σε ξένους και Έλληνες ταξιδιώτες, νησιού ανακαλύπτει κανείς τόπους και μέρη που μαγεύουν με την ανόθευτη αυθεντικότητα και τη λιτή γοητεία τους. Χωριά και οικισμοί άγνωστοι στο ευρύ κοινό συστήνουν το μεγαλείο της Κρήτης και της φιλοξενίας των κατοίκων της στο μέγιστο βαθμό, κάνοντας τον κάθε επισκέπτη αιώνιο θαυμαστή τους. Ένα από αυτά τα μαγικά σημεία της πανέμορφης και λατρεμένης Κρήτης συναντάται και στο νομό Λασιθίου.

Ο πανέμορφος οικισμός της Ρόδου που ταξιδεύει στις Κυκλάδες

 

Όσο έκπληξη κι αν προκαλεί σε κάποιον που έχει επισκεφτεί τη Ρόδο και έχει μαγευτεί από τη μεσαιωνική γοητεία της, υπάρχει ένας οικισμός στο νησί που θυμίζει περισσότερο Κυκλάδες, παρά Δωδεκάνησα, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται αν βρίσκονται όντως στον σωστό προορισμό!

Αυτός δεν είναι άλλος από τη γραφική και υπέροχη Λίνδο, με πολλούς να την αποκαλούν ακόμη και «Κυκλαδίτισσα της Ρόδου». Και όχι άδικα αν σκεφτεί κανείς ότι η εικόνα της παραπέμπει περισσότερο σε Κυκλάδες, παρά στο νησί των Ιπποτών.

Τουρισμός ευεξίας: Η νέα τάση που γεννήθηκε από την πανδημία Οι ταξιδιώτες αναζητούν καταφύγια για να χτίσουν την «ασυλία» τους

 

Η πανδημία λειτούργησε ως, σχεδόν, ολοκληρωτικό φρένο για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια του 2020. Η παύση έδωσε σε όλους -καταναλωτές και προμηθευτές- την ευκαιρία να σκεφτούν για την επανεκκίνηση του ταξιδιού προς το καλύτερο, διορθώνοντας τον υπερτουρισμό, συνειδητοποιώντας καλύτερα πού πηγαίνουν τα χρήματά τους και πώς να χρησιμοποιήσουν την τεράστια δύναμη του τουρισμού για τη διατήρηση των πολιτισμών και των ιδιαίτερων περιοχών ανά τον κόσμο.

Οι άνθρωποι από εδώ και πέρα τείνουν να επιλέγουν για τα ταξίδια τους μέρη που προσφέρουν ευκαιρίες βελτίωσης της υγείας και ευεξίας και ο τουρισμός θα

Το παραμυθένιο μέρος στα Κύθηρα που αποτέλεσε σκηνικό φόνου Ο καταρράκτης της Φόνισσας και ο θρύλος για την ονομασία του - Δείτε τις φωτογραφίες

 

Ό,τι κι αν πει κανείς για τα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης θα είναι πραγματικά λίγο. Ένας ουτοπικός προορισμός που πραγματικά μαγεύει τους επισκέπτες του με έναν τρόπο μοναδικό.

Οι εντυπωσιακές παραλίες, τα επιβλητικά φαράγγια, η άγρια ομορφιά και τα φρουριακού τύπου χωριουδάκια στα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού που λειτουργούν σαν άλλες σειρήνες για τους επισκέπτες του Τσιρίγου.

Ένα τέτοιο μέρος στο νησί είναι και οι καταρράκτες της Φόνισσας ή Νεράιδας, που για πολλούς, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, αποτελεί τον επίγειο παράδεισο των Κυθήρων.

Αμμουλιανή: Το νησί που κατάφερε να μην έχει καθόλου κρούσματα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας

 

Είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί που έχει η κεντρική Μακεδονία και το στολίδι της Χαλκιδικής, ανήκει σε έναν από τους πιο ιστορικούς δήμους και σήμερα θωρακίζεται υγειονομικά με τον εμβολιασμό των 570 κατοίκων του, για να υποδεχτεί εκ νέου τους επισκέπτες και ταξιδιώτες. Η Αμμουλιανή, σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από την Τρυπητή, είναι το νησί που κατάφερε να μην έχει καθόλου κρούσματα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Τσακνής, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, ευχόμενος να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση.

Η Χαλκιδική έχει τον δικό της επίγειο παράδεισο Και δεν πρόκειται για κάποια από τις ονειρικές παραλίες της

 

Η Χαλκιδική στο μυαλό όλων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις υπέροχες παραλίες της, και όχι άδικα βέβαια καθώς διαθέτει κάποιες από τις πιο ονειρικές της χώρας. Με την πλούσια και καταπράσινη φύση της να αγγίζει, σχεδόν, τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας, δεν είναι να απορεί κανείς που πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας, τόσο για τους εγχώριους όσο και για τους ξένους επισκέπτες της.

Ωστόσο, η Χαλκιδική, για εκείνους που έχουν όρεξη να ανακαλύψουν άγνωστα στο ευρύ κοινό μέρη και τοποθεσίες, κρύβει και μία έκπληξη, έναν μικρό επίγειο παράδεισο που στην κυριολεξία κλέβει τις

Nick Kamen: Πέθανε o γνωστός τραγουδιστής και μοντέλο

 

Πέθανε ο Νικ Κάμεν, γνωστός για τη συνεργασία του με τη Levi’s και τη σχέση του με τη Μαντόνα. Ήταν 59 ετών.

Ο προστατευόμενος της Μαντόνα και γνωστός για τη συνεργασία του με την εταιρεία ένδυσης Levi’s, Νικ Κάμεν, έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 59 ετών.

Η είδηση του θανάτου γνωστοποιήθηκε μετά από πολλά «αντίο» που κατέκλυσαν τα social media, ανάμεσά τους και ένα μήνυμα του φίλου του, Μπόι Τζορτζ.

Γρηγοράκος: Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες – Έχασα 42 κιλά, το σώμα μου έτρωγε τις σάρκες του

 

O πρώην βουλευτής και εντατικολόγος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε με τον κορωνοϊό, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι «Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική».

Ο κ. Γρηγοράκος, καθώς και μια νοσοκόμα, κόλλησαν τον ιό από ασθενή που εισήχθη στη ΜΕΘ.

Θανάσης Αντετοκούμπο: Μια αστραφτερή Rolls-Royce ο νέος του έρωτας

 

Για την ιστορία των αδερφών Αντετοκούνμπο δεν έχουμε να πούμε πολλά, καθώς πλέον είναι γνωστή τοις πάσι. Από τους πάγκους που πουλούσαν οτιδήποτε για να ζήσουν, πλέον, ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας γνωρίζουν τη διεθνή αναγνώριση, και έχουν εξελιχθείς σε είδωλα για χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο.

Ειδικά ο Greek Freak γράφει ιστορία στα παρκέ του NBA έχοντας αναδειχθεί για δύο συνεχή χρονιές (back-to-back) MVP. Ακλόνητο στήριγμά του ο μεγαλύτερος αδερφός, Θανάσης, που δεν έχει πάψει στιγμή να είναι δίπλα του. Όχι μόνο στις χαρές, αλλά και στα δύσκολα χρόνια, όταν η μάχη για την επιβίωση ήταν καθημερινότητα.

Λιονέλ Μέσι: Αγόρασε την πιο εντυπωσιακή βίλα στο Μαϊάμι

 

Φωτιές άναψε ο Λιονέλ Μέσι με το νέο υπερπολυτελές σπίτι του στο Μαϊάμι!  Έξι πισίνες και ιδιωτική παιδική χαρά είναι μόνο μερικά από τα πολυτελή μυστικά της βίλας του


Την περίοδο που κυκλοφορούν έντονες φήμες για πιθανή μετακίνησή του στην Ίντερ Μαϊάμι στο μέλλον, ο Αργεντινός άσος απέκτησε βίλα στην πόλη της Φλόριντα.

Στο «σφυρί» για 30 εκατ. το κτήμα Κοντομηνά απέναντι από την Υδρα!

 

Η ελεύθερη πτώση της αυτοκρατορίας του Δ. Κοντομηνά δυστυχώς εξελίσσεται σε διάφορα επεισόδια, με το τελευταίο να αφορά την πρόθεση εκποίησης δύο σοβαρών προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του πανίσχυρου πάλαι ποτέ μεγαλοεπιχειρηματία!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μέσα από ένα ομιχλώδες περιβάλλον τραπεζών και κληρονόμων του επιχειρηματία, έχει δοθεί εντολή σε κορυφαίο κτηματομεσιτικό γραφείο της χώρας που έχει σχέσεις με μεγάλους πελάτες ακινήτων από το εξωτερικό, να αναζητηθεί αγοραστής για το περίφημο παραλιακό κτήμα Κοντομηνά στο Μετόχι Αργολίδας, απέναντι ακριβώς από την Υδρα και την Δοκό!

Tα πιο όμορφα και ασυνήθιστα σπίτια που έχετε δει ποτέ

 

Στην αρχή ήταν ένα κανονικό αεροπλάνο που έκανε δρομολόγια από την Νότια Αφρική στην Κολομβία, αλλά στο τέλος της καριέρας του, κατέληξε στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ. Αγοράστηκε για $ 2.000, ανακυκλώθηκε και δημιουργήθηκε ένα καταπληκτικό σπίτι που βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα.

Τα υπνοδωμάτια διαθέτουν επική θέα στον ωκεανό και τους γύρω κήπους. Κόστισε $ 4000 για να μεταφερθεί το αεροπλάνο στην Κόστα Ρίκα, και ακόμη $ 24.000 δαπανήθηκαν σε ανακαινίσεις ώστε να νιώσουν οι πελάτες σαν το σπίτι τους.

Τρεις μαγικοί τόποι στη Μάνη Πέτρινοι, επιβλητικοί οικισμοί για ένα ταξίδι στο χρόνο

 

Το μοναδικό τοπίο της επιβλητικής Μάνης, μόνο μαγικό μπορεί να χαρακτηριστεί, με τους πέτρινους οικισμούς και χωριά της να αποτελούν φυσική συνέχεια, της τραχιάς μανιάτικης γης. 


 Τόποι με κυρίαρχο στοιχείο την επιβλητικότητα, δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν όλο και περισσότερο το κοινό που αναζητά μια διαφορετική και μοναδική στο είδος της ταξιδιωτική εμπειρία.

To ήρεμο αραξοβόλι στη Χίο με θέα που φτάνει μέχρι τις Οινούσσες Ένα μικρό και άγνωστο στο ευρύ κοινό χωριό - Δείτε τις φωτογραφίες

 

Η Μυροβόλος Χίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των περισσότερων με το περίφημο «Δάκρυ της Μαστίχας» και τα διάσημα Μαστιχοχώρια της στο νότιο τμήμα του νησιού, τα οποίο αποτελούν πραγματικό κόσμημα για ολόκληρο το νησί και όχι μόνο.

Ενώ, λοιπόν, το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών που επιλέγουν τη Χίο για τις διακοπές τους επικεντρώνονται σε αυτό το πολύτιμο νότιο τμήμα του νησιού, υπάρχουν κάποια μικρά και άγνωστα, γραφικά και πανέμορφα χωριουδάκια στο ευρύ κοινό προς το βόρειο τμήμα της Χίου, που αξίζει κανείς να γνωρίσει και εξερευνήσει από κοντά.

Ο παραδοσιακός οικισμός στο νησί του Οδυσσέα που μοιάζει με ζωγραφιά Σε αυτό βρίσκεται και το σπίτι όπου, σύμφωνα με την παράδοση, έζησε ο Καραϊσκάκης

 

Η μυθική Ιθάκη έχει εκείνο το προτέρημα να μαγεύει τους πάντες στο πέρασμά τους και σαν άλλη σειρήνα να μαγνητίζει κάθε χρόνο τους τουρίστες που αναζητούν μια ποιοτική εμπειρία διακοπών. Από τους πιο χαμηλών τόνων προορισμούς του Ιονίου το καταπράσινο τοπίο και τα καθαρά νερά του Ιονίου Πελάγους σε ένα σκηνικό σαν βγαλμένο από ταινία αποτελούν και τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που κάνουν τον κάθε ταξιδιώτη κάποια στιγμή να θελήσει να βρει τη δική του Ιθάκη.

Σε αυτή, εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανακαλύπτει κανείς και όμορφους, γραφικούς οικισμούς, που μοιάζουν στην κυριολεξία με ζωγραφιά.

Το άγνωστο ψαροχώρι της Γαλλίας που θυμίζει κάτι από Ιόνιο Σπίτια σε πολύχρωμες παστέλ αποχρώσεις και ένα γραφικό λιμανάκι όπως στα χωριά της Κεφαλονιάς

 

Παρατηρώντας κανείς τη φωτογραφία η πρώτη εικόνα που του έρχεται στο νου είναι σίγουρα κάποιο από τα γραφικά χωριουδάκια της Κεφαλονιάς. Τα πολύχρωμα, παραδοσιακά σπίτια των ψαράδων ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και το γραφικό λιμανάκι με τα ιστιοπλοϊκά και τις παραδοσιακές ξύλινες βάρκες, δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεται κανείς στην πολύχρωμη Άσσο ή το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο στο υπέροχο νησί του Ιονίου.

Και όμως η φωτογραφία είναι από το άγνωστο, στο ευρύ κοινό, ψαροχώρι Κασίς στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Στο σημείο όπου η Μεσόγειος συναντά τη νότια ακτή της Γαλλίας, το Κασίς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πολυσύχναστη μητρόπολη της Μασσαλίας (περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο), αλλά με την εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα του μοιάζει σαν να εντοπίζεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Καμιά διάψευση για την κρυφή «λίστα Πέτσα»!

 

Ο γ.γ. Ενημέρωσης επιχείρησε αποτυχημένα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα επικοινωνιακά προγράμματα 10.000.000 €

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου έκανε δήλωση αναφορικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα «μαμούθ», ύψους 10.100.000 ευρώ, που υπέγραψε για διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα, τα οποία αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία».

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση πάγιων δαπανών

 

Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις, οι αποδεκτές δαπάνες, οι «κόφτες» και η πληρωμή μέσω κρατικών κουπονιών

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή του νέου μέτρου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την επιδότηση των πάγιων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει οι πληττόμενες επιχειρήσεις μέσα στο 2020. Το μέτρο προβλέπει ότι οι δαπάνες που θα επιδοτηθούν από το κράτος δεν θα πρέπει να έχουν καλυφθεί ήδη με άλλες κρατικές ενισχύσεις που έχουν διανεμηθεί έως σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πετσόκοψαν 80 έως 230 € από 50.000 επικουρικές!

 

Το ΕΝΔΙΣΥ καταγγέλλει παράνομες μειώσεις από λάθος υπολογισμό που δεν προβλέπονται στον νόμο Κατρούγκαλου

Άλλη μία περίπτωση κάκιστης εφαρμογής των ασφαλιστικών νόμων που έχει ως συνέπεια παράνομες μειώσεις στις συντάξεις φέρνει στο φως το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Αυτή τη φορά το «λάθος» εντοπίζεται στις επικουρικές συντάξεις που εκδόθηκαν μετά τον Μάιο του 2016 και τον νόμο Κατρούγκαλου, με αποτέλεσμα 50.000 συνταξιούχοι να υφίστανται μειώσεις από 80 έως 230 ευρώ τον μήνα, που όμως δεν προκύπτουν από τον νόμο!

Ενθαρρυντικά μηνύματα από την εστίαση

 

Για πληρότητα 60% έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, αν και τόνισε ότι το 20% δεν άνοιξε ελλείψει εξωτερικών χώρων


Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις πρώτες δύο μέρες λειτουργίας της εστίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά. Εκτίμησε, πάντως, ότι περίπου το 20% των επιχειρήσεων δεν άνοιξε λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να καθυστερήσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους λόγω έλλειψης εφοδιασμού και ρευστότητας.