«Ενώνονται» Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος

Οι δυο χώρες αποφάσισαν να κατασκευάσουν γέφυρα στην Ερυθρά Θάλασσα..

Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος συμφώνησαν σήμερα να κατασκευάσουν μια γέφυρα στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει τις δύο χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.
«Συμφώνησα με τον αδελφό μου,

Το Πεντάγωνο θα χρειασθεί να αγοράσει ρωσικές μηχανές για την εκτόξευση των δορυφόρων του στο διάστημα

Το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει την χρήση ρωσικών μηχανών RD-180 για στρατιωτικούς σκοπούς έως το 2019, ως αντίποινα για την προσάρτηση της ουκρανικής περιοχής της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2104
Adtech Ad
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα χρειασθεί εντός της επομένης 6ετίας να προμηθευθεί ακόμη κι έως 18 ρωσικής κατασκευής προωθητικές μηχανές RD-180 για τους πυραύλους που μεταφέρουν αμερικανικούς δορυφόρους

Μαγευτικές εικόνες: Έτσι είναι στην πραγματικότητα τα παγόβουνα

Μια συλλογή με φωτογραφίες αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά της φύσης και συγκεκριμένα των παγόβουνων, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (Pics)
Adtech Ad
Μια μοναδική συλλογή με φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα έδωσε στη δημοσιότητα ένα 35χρονος φωτογράφος βυθού.

Μηχανή του Χρόνου: Ιερός λόχος, η θρυλική στρατιά ομοφυλόφιλων εραστών που κατατρόπωσε τους Σπαρτιάτες

Αποτελούνταν από 150 ζευγάρια. Γιατί ο Φίλιππος είπε πάνω από τα πτώματά τους: «Να βρει καταστροφή όποιον υπονοεί ο,τιδήποτε άσεμνο για τους άνδρες αυτούς»
Adtech Ad
 Οι Σπαρτιάτες της αρχαίας Ελλάδας περιλαμβάνονται ανάμεσα στους πιο διάσημους και τρομερούς πολεμιστές όλων των εποχών. Δεν υπήρξε ποτέ ξανά λαός τόσο προσηλωμένος στις πολεμικές τέχνες.

Τζίμι Ζαμάρ :Συνέντευξη με έναν φιλέλληνα ο οποίος δε θυμίζει σε τίποτα ευρωπαίο αξιωματούχο

Πριν αρκετά χρόνια ο Τζίμι Ζαμάρ έφτασε στην Ελλάδα. Ταξίδευε με την οικογένειά του, σε μία κρουαζιέρα. Ξεκίνησε από τη Βενετία, πέρασε από το Ντουμπρόβνικ, για να πατήσει για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα, κατεβαίνοντας στο Κατάκολο.
Αποστολή στις Βρυξέλλες: Γιώργος Λαμπίρης
«Παρά το γεγονός ότι δεν είναι το ωραιότερο λιμάνι της Ελλάδας, θυμάμαι πολύ έντονα πώς ήταν όταν βγήκα από το καράβι. Ήταν άνοιξη. Ένιωσα τη μυρωδιά από το γιασεμί και το πορτοκάλι.

Μεταδοτική «ασθένεια» ρύπων Συλλογική αγωγή κατέθεσαν στις ΗΠΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Mercedes

Συλλογική αγωγή κατέθεσαν στις ΗΠΑ ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων Mercedes, σημειώνοντας ότι πιθανότατα φέρουν λογισμικό παραπλάνησης για να χειραγωγούν τα αποτελέσματα ελέγχων των εκπομπών ρύπων. H Daimler, που κατασκευάζει τα Mercedes, αρνήθηκε την κατηγορία αυτή.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Hagens Berman, η οποία έχει ήδη υποβάλει μία αγωγή τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι νεότερες δοκιμές έδειξαν πως τα αυτοκίνητα Mercedes BlueTEC

Nissan GT-R Nismo:Το πιο γρήγορο drift που έσπασε το ρεκόρ Γκίνες

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες σημείωσε η Nissan, με ένα ειδικά ρυθμισμένο MY16 Nissan GT-R Nismo, το οποίο και πέτυχε το πιο γρήγορο drift, με ταχύτητα 304,96 χιλιόμετρα/ώρα.
Το συγκεκριμένο ρεκόρ σημείωσε ο Masato Kawabata, πρωταθλητής του drift στην Ιαπωνία και κάτοχος του τίτλου D1 Grand Prix, «στερώντας» την πρώτη θέση από τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου, τον Πολωνό Jakub Przygoński.

Νέο τουριστικό μοντέλο της Honda Με πολλές καινοτομίες έρχεται το καινούριο Goldwing

Το νέο τουριστικό μοντέλο της Honda θα περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες, μεταξύ αυτών αρκετά βοηθήματα αναβάτη, το κιβώτιο DCT αλλά και εμπρός ανάρτηση με διπλούς βραχίονες, που θα αντικαταστήσει το πιρούνι!
Είναι γνωστό ότι η Honda ετοιμάζεται να ανανεώσει το grand tourer μοντέλο της, το Goldwing, με μια καινούργια μοτοσικλέτα.  Το παρόν μοντέλο έχει υποστεί ελάχιστες αλλαγές από την τελευταία του ανανέωση το 2001 και οι μηχανικοί θεωρούν ότι έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του…

Νέο GS 310 κυβικών από την BMW Φουντώνει ο ανταγωνισμός στα μικρομεσαία Adventure μοντέλα

Η βαυαρική εταιρεία επιβεβαίωσε την δημιουργία ενός νέου adventure μοντέλου, το οποίο θα βασίζεται στον κινητήρα του G310R και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του-επίσης αναμενόμενου- KTM Adventure 390!
Αναβρασμός επικρατεί στις ευρωπαϊκές εταιρείες μοτοσικλετών. Ο Phil Horton, διευθυντής της BMW Μ. Βρετανίας, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας για ένα mini-GS μοντέλο, που θα βασίζεται στο G310R.

Σύστημα ειδοποίησης για περιμετρικούς κινδύνους ετοιμάζει η Honda

Με μια νέα πατέντα που προώθησε προς κατοχύρωση η Honda, αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία δουλεύει σε ένα σύστημα ανίχνευσης περιμέτρου της μοτοσικλέτας, που θα ειδοποιεί τον αναβάτη με οπτικά και παλλόμενα σήματα για πιθανούς κινδύνους που «ξεφεύγουν» από την όραση του.
Τα hi-tech συστήματα ασφαλείας και η πληθώρα αισθητήρων για κάθε πιθανή χρήση ολοένα και επεκτείνονται και στο χώρο της μοτοσικλέτας.

Η Χιλή δεν θέλει το Dakar Rally ούτε το 2017

Για δεύτερη χρονιά στη σειρά η Χιλιανή κυβέρνηση αρνήθηκε την έστω και εν μέρει διεξαγωγή του μαραθώνιου αγώνα Dakar Rally 2017 στα εδάφη της μακρόστενης χώρας.
Η απόφαση λήφθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το ένα από τα δύο νομοθετικά Σώματα της Χιλιανής Εθνοσυνέλευσης. Η φιλοξενία του αγώνα τού 2017 απορρίφθηκε, επειδή η σχετική πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα 42 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ του αγώνα, 33 κατά και 17 απείχαν.

Ζωγράφισαν την ελληνική σημαία και τους συνέλαβαν

Το απόγευμα της Τετάρτης, μια παρέα φίλων στην Ηγουμενίτσα, αποφάσισαν να ζωγραφίσουν την ελληνική σημαία στην επιφάνεια ενός παλιού υδραγωγείου, στην περιοχή Αμπέλια. Το αποτέλεσμα όμως ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που θα περίμεναν, γράφει το  www.thespro.gr.
Μετά από ανώνυμη καταγγελία, στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, άντρες της οποίας συνέλαβαν τα 6 άτομα της παρέας και τα οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα με τη κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας.

Η διαβόητη Αγγλική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών και οι πρακτικές της....

Η πανίσχυρη εταιρεία που άλλαξε τον κόσμο και διαμόρφωσε τη σύγχρονη πολυεθνική....
Φανταστείτε μια εταιρεία με την επιρροή της Google ή της Amazon, που απολαμβάνει παράλληλα ένα εμπορικό μονοπώλιο το οποίο της έχει παραχωρήσει το κράτος και διαθέτει έναν ισχυρό στρατό για να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της.
Η Αγγλική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών ήταν η πιο ισχυρή εταιρεία που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος μέχρι το 1600, όταν και ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα.