Βερολίνο: «Ας συζητήσουμε με τη Μόσχα»

 Την ώρα που ο Βλαδίμηρος Πούτιν κλείνει τα 70 του χρόνια, στο Βερολίνο αρχίζουν πραγματικά να αναρωτιούνται πού θα καταλήξει αυτή η περιπέτεια στις ευρω-ρωσικές σχέσεις.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά κυρίως ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζουν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, το Βερολίνο σκέπτεται πολύ σοβαρά πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η «επόμενη ημέρα».

Οι μεγάλες γερμανικές εφημερίδες, εκφράζοντας τις μύχιες σκέψεις της καγκελαρίας και του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, βλέπουν ως μόνη

Πέντε άμαχοι νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στην περιφέρεια της Χερσώνας

 Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίσθηκαν από το βομβαρδισμό από τις ουκρανικές δυνάμεις ενός λεωφορείου στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της νότιας ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-10-2022

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-10-2022

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και πιθανώς στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στα δυτικά κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

KARIN KNEISEL «Η Ευρώπη και η Γερμανία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ»

 Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές χωρίς ρωσικό αέριο, δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneisel. Με άρθρο της συγγραφέα στη ρωσική εφημερίδα «Vedomosti» προκάλεσε για άλλη μια φορά θύελλα στο αυστριακό κοινό με τη φιλορωσική της στάση.

Ζελένσκι: Το ΝΑΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ; Αποκλείστε τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα, απευθύνομαι ξανά στη διεθνή κοινότητα, είναι πώς ήταν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου: προληπτικά χτυπήματα, ώστε να ξέρουν τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα. Και όχι το αντίστροφο, να περιμένουμε να χτυπήσει η Ρωσία. Ξανασκεφτείτε πώς ασκείτε πίεση, η σειρά πρέπει να αλλάξει.

Κυρώσεις επί κυρώσεων, και Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 Οι εισαγωγές των ΗΠΑ από τη Ρωσία έφθασαν τα 522,1 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο, αυξημένες κατά 7,7% από τα 484,8 εκατομμύρια δολάρια του Ιουλίου, την πρώτη μηνιαία αύξηση από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την έκθεση. US Bureau of Statistics.

Λόγω Κροατίας, δεν υπάρχει πλέον φτηνό ρωσικό πετρέλαιο για τη Σερβία, ο Βούτσιτς είναι έξαλλος με τον Πλένκοβιτς

 Έξαλλος είναι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λόγω της κίνησης της Κροατίας να αποτρέψει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου μέσω Janaf, που περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αναφέρει σερβικά «Politika».

Να θυμίσουμε ότι χθες τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο αυτή τη φορά στοχεύει και στον περιορισμό της τιμής του πετρελαίου που εξάγει η Ρωσία σε τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε.