Ιταλία: Εκλογική ήττα για τη Meloni στη Σαρδηνία - «Ευχαριστώ όλη την κεντροδεξιά συμμαχία»

 «Οι ήττες αποτελούν πάντα αιτία στενοχώριας, αλλά είναι και μια ευκαιρία για να μπορέσει, κανείς, να προβληματιστεί και να βελτιωθεί»

Στην υπερίσχυση της κεντροαριστερής υποψήφιας περιφερειάρχη στη Σαρδηνία, αναφέρθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον υποψήφιό μας, Paolo Truzzu και όλη την κεντροδεξιά συμμαχία η οποία, πάντως, με τα ψηφοδέλτιά της έλαβε και πάλι τις περισσότερες ψήφους από τους πολίτες.

Κατακραυγή για τον Biden στις ΗΠΑ - Σχολίασε τον αιματηρό πόλεμο στη Γάζα ... τρώγοντας παγωτό σε talk show

 Ο Αμερικανός πρόεδρος τροφοδότησε περαιτέρω την κριτική ότι αντιμετωπίζει επιπόλαια την αιματηρή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Από το ξέσπασμα του πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αντιμετώπισε κατηγορίες ότι έχει υποτιμήσει τις ζωές των Παλαιστινίων, υπομένοντας ή και υποδαυλίζοντας την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

H σχετική προβληματική διογκώθηκε όταν ο Biden έριξε σκιές ακόμη για τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις και υποτίμησε τις αυξανόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα ως «το τίμημα του πολέμου».

Πανικός - Καταρρέει βίαια το Ουκρανικό μέτωπο - Έντρομος ο Zelensky οι Ρώσοι θα επιτεθούν Μάιο - Νεκροί 444.000 Ουκρανοί

 Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων θα ξεκινήσει τέλη Μαίου 2024 - Jirí Shedivy (Πρώην Αρχηγός στρατού Τσεχίας): Η Ρωσία έως το τέλος της άνοιξης θα έχει καταλάβει το Kupyansk και το Kharkiv

Απόγνωση έχει πλημμυρίσει τον Ουκρανικό στρατό, αφού ενδεικτικά δυτικά της Avdiivka, οι ρώσοι καταλαμβάνουν το ένα χωριό μετά το άλλο… ενώ στην κατεύθυνση Kupyansk  βόρεια Ουκρανία, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αποσύρονται άρρον - άρον από την περιοχή... 

Ρωσικά ΜΜΕ: Ελεύθερος αφέθηκε ο δικηγόρος του Navalny

 Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe και το ειδησεογραφικό δίκτυο SOTA

Ο δικηγόρος του Alexei Navalny, Vasily Dubkov, αφέθηκε ελεύθερος από αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Ο Dubkov δεν σχολίασε τις συνθήκες της σύλληψής του, αναφέροντας μόνο ότι θεωρεί ότι οι ενέργειες της αστυνομίας αποτελούν παρεμπόδιση νομικής πρακτικής.
Ο συνήγορος του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης συνελήφθη το απόγευμα της 27ης Φεβρουαρίου και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στη Μόσχα.

Απειλές Λιθουανίας: Θα ισοπεδωθεί το Kaliningrad, εάν η Ρωσία προκαλέσει το ΝΑΤΟ

 Οποιαδήποτε απειλή κατά του Kaliningrad είναι απειλή σε πυρηνική δύναμη τόνισε Ρώσος βουλευτής

Θα ισοπεδωθεί το Kaliningrad εάν η Ρωσία προκαλέσει το ΝΑΤΟ υποστήριξε ο πρέσβης της Λιθουανίας στη Σουηδία και πρώην ΥΠΕΞ της Λιθουανίας Linas Linkevicius.

«Μετά την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, η Βαλτική Θάλασσα έγινε εσωτερική του ΝΑΤΟ.


Euroleague: Πρόταση σοκ 75 εκατ. ευρώ από το Άμπου Ντάμπι για τρία Final Four!

 Το Άμπου Ντάμπι θα μπορέσει να φιλοξενήσει το Final Four στο Etihad Arena

Το Άμπου Ντάμπι προκαλεί σεισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ προσφέροντας το απίστευτο ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ για να φιλοξενήσει τρία Final Four της Euroleague, αυτά του 2025, του 2026 και του 2027

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της προσφοράς το Βερολίνο για να φιλοξενήσει το επόμενο Final Four τον Μάιο του 2024, πρόσφερε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Άγριο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση για τα Τέμπη - «Όμηρος του Μαξίμου ο Καραμανλής» - «Συγκάλυψη με διαγραφή αρχείων»

 Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση εν όψει της αυριανής, μαύρης, επετείου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Η Βουλή συνεδριάζε σήμερα για την «Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Μογγολίας», ωστόσο η σχετική συζήτηση μονοπωλήθηκε από τη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών.

Γερμανία: Τριήμερη απεργία ξεκινά το προσωπικό εδάφους της Lufthansa

 Το συνδικάτο Verdi ζητούσε βελτιωμένη προσφορά προτού επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, ξεκινά το προσωπικό εδάφους της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi.

Szijjarto (Ούγγρος ΥΠΕΞ): Ούτε ένα όπλο, ούτε ένας στρατιώτης μας δεν θα σταλεί στην Ουκρανία


 

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto ξεκαθάρισε με σημερινές δηλώσεις του ότι η Βουδαπέστη του δεν είναι διατεθειμένη να στείλει όπλα ή στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Ακούμε και βλέπουμε νέα για τη συνάντηση στο Παρίσι [που διεξήχθη] χθες το βράδυ.

Η θέση της Ουγγαρίας είναι σαφής και σταθερή: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να στείλουμε ούτε όπλα ούτε στρατιώτες στην Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας με ανάρτησή του στο Facebook.
«Ο πόλεμος δεν πρέπει να εμβαθύνει και να διευρυνθεί, αλλά να τελειώσει», πρόσθεσε σε κατηγορηματικό τόνο.

Μέγας χορηγός του πολέμου στην Ουκρανία η ΕΕ με 85 δισ. ευρώ, ξεπέρασε τις ΗΠΑ - «Χάλκινο» μετάλλιο η Γερμανία

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον «και με τη βούλα» ο μεγαλύτερος χορηγός του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία έως τις 24 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωση η εταιρεία Statista, μετά και τη δέσμευση των Βρυξελλών για οικονομική βοήθεια 77,2 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία, η συνολική χρηματοδότηση φθάνει τα 85 δισεκ. δολάρια, έναντι 67,7 δισεκ. ευρώ που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ.
Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία είναι οι επόμενοι σημαντικότεροι εταίροι του πολέμου, επισημαίνεται.

Το γαρ πολύ της θλίψεως…Ο Macron αποφάσισε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά μια πυρηνική δύναμη δεν μπορεί να ηττηθεί

 «Η ήττα της Ρωσίας είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα» δήλωσε χθες στο Παρίσι ο Γάλλος ηγέτης, Emmanuel Macron, ο οποίος αναμφίβολα δεν μπορεί παρά να καταλάβει ότι τα λόγια του, όσο περίτεχνα και απειλητικά κι αν φαίνονται, στην ουσία δεν είναι παρά… αέρας.

Τη στιγμή που διατυπώνονταν αυτές οι φράσεις, ο σύμμαχος του Macron, Olaf Scholz, γείτονας και συμπαίκτης, σίγουρα έτρεμε από το κρύο, μισοπεθαμένος από φόβο. Θυμήθηκε πως η περήφανη Βέρμαχτ υπέκυπτε στους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού.

Σοκ και δέος: Η Ρωσία βρυχάται με μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς - Βαριά οπλισμένο, εντυπωσιακές δυνατότητες νευρωνικών δικτύων

 Όπως πολλά δυτικά κράτη, η Ρωσία επιθυμεί να αναπτύξει ένα μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς.

Σε τι όμως θα διαφέρει....;
Οι αναφορές περιγράφουν ότι το νέο αεροσκάφος θα προκύψει από λεπτομερή έρευνα, συνεργασία και διαβούλευση με στρατιωτικούς ειδικούς.
Σύμφωνα με το κρατικό μέσο TASS, η Ρωσία στοχεύει ενεργά στην ανάπτυξη ενός μαχητικού αεροσκάφους έκτης γενιάς που θα μπορούσε να αναπτυχθεί έως το 2050.

Η πρόσκληση έρχεται από το Altragricoltura , Ιταλούς Αγρότες, Κίνημα Ποιμενικών Σαρδηνίας, Αγροτικό Κίνημα Διάσωσης

Σαν τους Γαλλους-Ιταλους -Βέλγους ήταν και οι δικοί μας αγρότες τόσο καλοί???..
Αλλά και σήμερα τα ταξί της Αθήνας με συνοδεία αυτοκινήτων της αστυνομίας σκετες κότες, με χαμηλά κορναρίσματα για την τηλεόραση του Μητσοτάκη στα δελτια τον 7:50 ξυπνάτε ταξι ερχονται τα ιπταμενα καί εσείς ακομα κοιμάστε!!!