Zakharova για παραίτηση Zaluzhny: Πάρτε ποπ κορν, η κατάσταση θυμίζει αμερικανική σαπουνόπερα

 «Πότε τελειώνει η σειρά "Santa-Zaluzhny-Barbara";» διερωτάται σκωπτικά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova συνέκρινε το όργιο φημών για την παραίτηση του γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny με την ... αμερικανική σαπουνόπερα της δεκαετίας του '80 «Santa Barbara».
Σε καθ' όλα ... καυστικό τόνο η διπλωμάτισσα δημοσίευσε μια ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram, σημειώνοντας σκωπτικά:

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία - Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος - Τι αναφέρουν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

 Σε σοκ βρίσκεται η βρετανική κοινή γνώμη, διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση του Buckingham, η οποία αποκαλύπτει ότι ο Βασιλιάς Κάρολος διαγιγνώσθηκε με «μια μορφή καρκίνου».

Αν και δεν είναι καρκίνος του προστάτη, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του Καρόλου για τη  διόγκωση του προστάτη του.
Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, εντούτοις σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε ήδη «τακτικές θεραπείες» από τη Δευτέρα (5/2). 

Οι ΗΠΑ αποχαιρετούν την Ουκρανία, ύποπτος ο ρόλος της Nuland – Μυστικές υπηρεσίες SBU: Πλησιάζει η κατάρρευση

 Vadim Karasev (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Η επίσκεψη της Nuland ήταν ο αποχαιρετισμός του Biden στην Ουκρανία - Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Οι στρατηγοί της Ουκρανίας θα υποχρεώσουν με τελεσίγραφο τον Zelensky σε ανακωχή 

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει δραματική για τους Ουκρανούς που έχουν ηττηθεί αλλά και την Δύση που πίνει το πικρό ποτήρι της ήττας από τους Ρώσους…
Και ενώ οι ρώσοι στρατιωτικά έχουν την πρωτοβουλία παντού η Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland επισκέφθηκε το Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και έστειλε δύο μηνύματα 1)

Θλιβερός Lindner (ΥΠΟΙΚ): Η Γερμανία σέρνεται στη φτώχεια - Ζει πάνω από τις δυνατότητές της, δεν είναι πια ανταγωνιστική

 Ολοένα φτωχότερη γίνεται η Γερμανία σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner…Ήταν το 2016 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble στοχοποιούσε την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.

Οκτώ χρόνια μετά, οι Γερμανοί πολιτικοί παραδέχονται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ζει πάνω από τις δυνατότητές της... δεν μπορεί να αναπτυχθεί και δεν είναι πια ανταγωνιστική, με τις μνήμες της ευρω-κρίσης να ξυπνούν.

Zakharova - Ρωσία: Η επικίνδυνη γραμμή του Macron στην Ουκρανία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές Γάλλων πολιτών

 Η πολιτική του Macron για το ουκρανικό προβληματίζει τους ίδιους του Γάλλους πολίτες, επισημαίνει η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ

Η Μόσχα αναμένει ότι ο θάνατος Γάλλων υπηκόων που πιθανώς εμπλέκονται σε μάχες ως μισθοφόροι στην Ουκρανία θα οδηγήσει το γαλλικό κοινό σε έντονο προβληματισμό, σχετικά με την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι έναντι του πολέμου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε δήλωση της.

Ισπανία: Αντίθετος ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου σε έρευνα κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν

 Αντίθετος, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων , είναι ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Álvaro Redondo, σε έρευνα κατά του Καταλανού πρώην προέδρου Carles Puigdemont για πιθανά εγκλήματα τρομοκρατίας στην υπόθεση του Δημοκρατικού Τσουνάμι, σύμφωνα με την El Confidencial.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι , ο εισαγγελέας Ρεντόντο θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία εναντίον του σύμφωνα με έκθεση που θα πρέπει να εξεταστεί από το συμβούλιο των ποινικών εισαγγελέων.

Πακιστάν: Δέκα αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

 Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν δεκάδες ένοπλοι εναντίον του τμήματός τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματικός. Η επίθεση είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα της Τσοντουάν, στην περιφέρεια Ντέρα Ισμαήλ Χαν.

«Πάνω από 30 τρομοκράτες εξαπέλυσαν επίθεση από τρεις κατευθύνσεις» και οι «ανταλλαγές πυρών» διήρκεσαν «πάνω από δυόμισι ώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχτάρ Χαγιάτ Γκανταπούρ, επικεφαλής της πακιστανικής αστυνομίας στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

Ισραήλ – Επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν από τον υπουργό Εθν. Ασφάλειας: Ο Τραμπ δεν θα μας εμπόδιζε στη Γάζα

 “Ο Τζο Μπάιντεν παρεμποδίζει την πολεμική προσπάθεια του Ισραήλ“, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ίταμαρ Μπεν Γκβιρ σε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “αντί να δώσει την πλήρη υποστήριξή του, ο αμερικανός πρόεδρος ασχολείται με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων στη Γάζα, η οποία πηγαίνει στη Χαμάς”.

«Αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν στην εξουσία, η συμπεριφορά των ΗΠΑ θα ήταν εντελώς διαφορετική», πρόσθεσε ο ακροδεξιός υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης.

Διευρύνεται η αμυντική συνεργασία Σαουδικής Αραβίας – Νότιας Κορέας

 Μνημόνιο κατανόησης για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας υπέγραψαν χθες Κυριακή Νότια Κορέα και Σαουδική Αραβία στο Ριάντ, στο περιθώριο της έκθεσης World Defense Show, που πραγματοποιείται στη σαουδαραβική πρωτεύουσα.   

Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στη στελέχωση μιας ομάδας εργασίας για την έρευνα και ανάπτυξη οπλικών συστημάτων, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας στην παραγωγή τους.

Ρωσία – Μπορίς Ναντιέζντιν: Άκυρο το 15% των υπογραφών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του ως αντίπαλο του Βλ. Πούτιν

 Οι ουρές που σχηματίστηκαν εν μέσω πολικού ψύχους για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες για την υποψηφιότητά του υπογραφές ο Μπορίς Ναντιέζντιν χαρακτηρίστηκαν ιστορικές, πριν από λίγες εβδομάδες.

Ωστόσο, ο αποκλεισμός του 60χρονου από τις εκλογές του Μαρτίου αποτελεί ενδεχόμενο, όπως προειδοποίησε ο ίδιος ο Ναντιέζντιν, καθώς ομάδα εργασίας από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας έκρινε άκυρο το 15% των υπογραφών που υπέβαλε για να υποστηρίξει την εκλογική του προσφορά να είναι άκυρη.

Σερβία: Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν πρέπει να επιλυθεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλώνει ο Κινέζος Πρέσβης

 Ο Πρέσβης της Κίνας στη Σερβία, Λι Μινγκ, δήλωσε ότι η θέση της κινεζικής πλευράς στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου είναι ξεκάθαρη. Η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες της Σερβίας να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

«Κατανοούμε τις εύλογες ανησυχίες της σερβικής πλευράς για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και εκτιμούμε τις θετικές προσπάθειες που έχει κάνει η σερβική πλευρά στην αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης. Το θέμα του Κοσόβου αποτελεί σημείο κινδύνου για τα Βαλκάνια.

Γερμανία: Μετά 40 χρόνια, νομιμοποιεί την καλλιέργεια κάνναβης από την 1η Απριλίου

 Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, ο συνασπισμός που σχηματίστηκε στη Γερμανία συμφώνησε στις τελευταίες λεπτομέρειες της νομιμοποίησης της κάνναβης.

«Ο νόμος για τη νομιμοποίηση της κάνναβης θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου»,

Γεωργία: Κατασχέθηκαν 14 κιλά εκρηκτικής ουσίας που μεταφερόταν λαθραία από την Οδησσό στο Βορονέζ της Ρωσίας

 Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε το σχέδιο ενός Ουκρανού που ήθελε να μεταφέρει λαθραία εκρηκτικούς μηχανισμούς από τη χώρα του στη Ρωσία, μέσω γεωργιανού εδάφους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας το φορτίο είχε αναχωρήσει από την Οδησσό της Ουκρανίας με προορισμό το ρωσικό λιμάνι Βορονέζ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα εκρηκτικά ήταν κρυμμένα σε φορτίο με μπαταρίες αυτοκινήτων που εισήλθε στη Γεωργία τον Ιανουάριο δια ξηράς από την Ουκρανία μέσω της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας και κατασχέθηκε στο σύνορο της Γεωργίας με τη Ρωσία.

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στη Χερσώνα

 Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και ένας ακόμα τραυματίστηκε σε ρωσικό χτύπημα στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας Ρομάν Μρότσκο.

«Τρεις από τους νεκρούς είναι άνδρες ηλικίας 45 και 50 ετών, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, και (η τέταρτη είναι) μία γυναίκα που βρισκόταν στον δρόμο την ώρα της επίθεσης», ανέφερε ο αξιωματούχος σε ανάρτηση στο Telegram.


Ουκρανοί στρατιώτες κοντά στο Μπαχμούτ περιμένουν ότι θα μάχονται μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

 Κάποιοι στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία λένε ότι δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές παρά να πολεμήσουν έως ότου τελειώσει ο πόλεμος, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης στο Κίεβο να επιστρατεύσει περισσότερους για να αντικαταστήσουν τους στρατιώτες που υπηρετούν για μεγάλα διαστήματα στο μέτωπο.

Το προσχέδιο νομοσχεδίου που έχει στόχο την αναπλήρωση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, που εξαντλούνται και εξουθενώνονται, καθυστερεί στο κοινοβούλιο, αλλά μια από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι να διασφαλιστεί ότι οι στρατιώτες που έχουν πολεμήσει για τρία χρόνια μπορεί να αποστρατευθούν.

Ιταλία: Από την Πέμπτη θα αρχίσουν να πλησιάζουν στη Ρώμη οι αγρότες με τα τρακτέρ τους – Μελόνι: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε

 Εκπρόσωποι του ιταλικού «κινήματος των τρακτέρ» ανακοίνωσαν ότι από την Πέμπτη θα αρχίσουν να πλησιάζουν, με σειρά κινητοποιήσεων, στη Ρώμη, και ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα οργανώσουν μεγάλη διαδήλωση, πάντα στην Αιώνια Πόλη.

Παράλληλα, κινητοποίηση αναμένεται να οργανωθεί και στο Σανρέμο, έξω από την Γένοβα, όπου αύριο ξεκινά το Ιταλικό Φεστιβάλ Τραγουδιού το οποίο μεταδίδεται από τη δημόσια τηλεόραση της Rai.

Γερμανία: «Καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας» και προστασία των «παραδοσιακών αξιών» οι βασικές θέσεις του κόμματος DAVA

 Προστασία του Ισλάμ, ενίσχυση των «παραδοσιακών αξιών» και ισχυρό κράτος πρόνοιας, είναι οι βασικές θέσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του υπό ίδρυση κόμματος DAVA, το οποίο θεωρείται παρακλάδι του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν ΑΚΡ και φιλοδοξεί να προσεγγίσει κυρίως μουσουλμάνους μετανάστες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ραδιοτηλεόρασης Δυτικής Γερμανίας WDR, αυτό που διακρίνει το DAVA από τα άλλα γερμανικά κόμματα είναι η ιδιαίτερη έμφαση στην «καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας». Συγκεκριμένα, στη 12σέλιδη προγραμματική διακήρυξη αναφέρεται ότι, «όπως η Ανατολή και η Δύση συνδέονται άρρηκτα,

ΗΠΑ: Μια ισχυρή καταιγίδα στην Καλιφόρνια προκαλεί «ενδεχομένως θανατηφόρες» πλημμύρες

 Μια ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους, σαρώνει σήμερα την Καλιφόρνια, προκαλώντας πλημμύρες επικίνδυνες για εκατομμύρια ανθρώπους, ιδίως στο νότιο τμήμα της αμερικανικής πολιτείας.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε για πλημμύρες «ενδεχομένως θανατηφόρες», ως αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, όταν καταπλακώθηκε από ένα δέντρο στον κήπο του.