Β.Πούτιν: «Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ανατινάξουν και τον Turk Stream»

             Τι αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η Ουκρανία προσπάθησε να ανατινάξει τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream όπως αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι ο Turk Stream είναι επί της ουσίας η μόνη οδός μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την παύση λειτουργίας του Nord Stream 1.

Ουκρανία: Παρελήφθη το πρώτο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T από τη Γερμανία

 Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε σήμερα το πρώτο από τα τέσσερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας IRIS-T SLM τα οποία το Βερολίνο είχε ανακοινώσει πως θα στείλει στο Κίεβο, σύμφωνα με πηγή του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που επιβεβαίωσε σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Το εν λόγω σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναχαίτιση πυραύλων σε ύψος έως και 20 χιλιομέτρων και απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων.

Η παράδοση του πρώτου IRIS-T SLSM επισπεύστηκε στον απόηχο του μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός χθες Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας,

Βουκ Ντράσκοβιτς: Τώρα στη Σερβία μπορεί να επαναληφθεί το ιστορικό «όχι» στη Ρωσία, όπως το 1948

 Ο ηγέτης του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης (ΣΠΟ) και συγγραφέας Βουκ Ντράσκοβιτς είπε ότι το 1948 θα επαναληφθεί, όταν η Γιουγκοσλαβία είπε ένα ιστορικό «όχι» στη Σοβιετική Ένωση, και ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, ανέφερε ο ανταποκριτής του MIA από το Βελιγράδι.

Ο κίνδυνος που θα αντιμετώπιζε η σημερινή κυβέρνηση εάν αποφάσιζε να απομακρυνθεί από τη Ρωσία και να στραφεί προς τη Δύση είναι σημαντικά μικρότερος απ’ ότι ήταν το 1948, όταν ο Τίτο είπε ένα ιστορικό «όχι» στον Στάλιν και όταν γύρω από τη Γιουγκοσλαβία ήταν ο στρατός του Στάλιν. είπε ο Ντράσκοβιτς, στην εκπομπή «Μισή ώρα Demostat».

Πούτιν: Η κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια προκαλεί ανησυχία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι, ότι η κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που ελέγχεται από την Ρωσία προκαλεί ανησυχία.

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Αγία Πετρούπολη, η οποία μεταδόθηκε από την ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν είπε στον Γκρόσι ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο και μπορεί να συζητήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του πυρηνικού σταθμού.

Κτυπήθηκαν με ρωσικούς πυραύλους τα γραφεία της ΕΕ και το γερμανικό προξενείο στο Κίεβο! (upd)

 Διαλύθηκε το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ουκρανία - Πρώτη απ'ευθείας προειδοποίηση της Ρωσίας στους δυτικούς

Το γερμανικό προξενείο στο Κίεβο κτυπήθηκε κατά την σημερινή ρωσική πυραυλική επίθεση, αναφέρουν πληροφορίες της Bild.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι το πρώτο έδαφος χώρας ΝΑΤΟ που κτυπάνε οι Ρώσοι και βέβαια η πρώτη φορά από το 1945 που βομβαρδίζουν γερμανικό έδαφος, γιατί οι πρεσβείες και τα προξενεία, ως γνωστόν, αποτελούν εδάφη των χωρών που αντιπροσωπεύονται.

Gazprom:«To 2015 είχαν προσπαθήσει να ανατινάξουν τον Nord Stream 1- Είχε βρεθεί υποβρύχιο του ΝΑΤΟ»

 «Tότε ο πυροδοτικός μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί από τις σουηδικές βασιλικές ένοπλες δυνάμεις»

Για απόπειρα ανατίναξης του Nord Stream 1 από το ΝΑΤΟ και το 2015 κατηγορεί η Ρωσία την Συμμαχία καθώς εκπρόσωπος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom δήλωσε ότι ΝΑΤΟϊκό υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών είχε εντοπιστεί δίπλα στον αγωγό φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωση της εποχής αναφερόταν ότι «πυροδοτικός μηχανισμός» είχε εξουδετερωθεί από τις σουηδικές βασιλικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Tους δορυφόρους «Starlink» του Ε.Μασκ χτύπησαν με τις πυροβολαρχίες λέιζερ Peresvet οι Ρώσοι

 Νέος σφοδρός βομβαρδισμός της Ζαπορίζια από τις ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις

Οι μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας και προέρχονταν από το σύστημα Peresvet χρησιμοποιήθηκαν κατά των δορυφόρων του συστήματος «Starlink» του Έλον Μασκ «τυφλώνοντας» τις ουκρανικές δυνάμεις υποχρεώνοντας τες σε μεγάλες απώλειες.