Ο κίνδυνος που θα αντιμετώπιζε η σημερινή κυβέρνηση εάν αποφάσιζε να απομακρυνθεί από τη Ρωσία και να στραφεί προς τη Δύση είναι σημαντικά μικρότερος απ’ ότι ήταν το 1948, όταν ο Τίτο είπε ένα ιστορικό «όχι» στον Στάλιν και όταν γύρω από τη Γιουγκοσλαβία ήταν ο στρατός του Στάλιν. είπε ο Ντράσκοβιτς, στην εκπομπή «Μισή ώρα Demostat».
Απαντώντας στη δήλωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς από το 2019 για «ποτέ ξανά 48», είπε ότι «το 1948 θα επαναληφθεί και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο».
Εάν ο νυν πρόεδρος (Αλεξάνταρ Βούτσιτς) αποφασίσει να πει αυτό το ιστορικό όχι τώρα, δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος. Όσοι αλωνίζουν κάτω από εκκλησιαστικές σημαίες, θα εξαφανιστούν γρήγορα, γιατί τελικά αυτό το έθνος δεν είναι ένα έθνος χωρίς μυαλό, που δεν έχει ιστορική μνήμη και εμπειρία, απλά πρέπει να του το υπενθυμίσουμε λίγο, επεσήμανε ο Ντράσκοβιτς.
Ο Ντράσκοβιτς είπε ότι για αυτό είναι απαραίτητο μόνο να απελευθερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης και να πούμε στον κόσμο την αλήθεια για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία.
Δεν θα επαναληφθεί η 27η Μαρτίου (Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε στις 27 Μαρτίου 1941 από μια συνωμοτική ομάδα φιλοδυτικών αξιωματικών του Γιουγκοσλαβικού Στρατού με επικεφαλής τον στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Μπόριβογιε Μίρκοβιτς, εκδιώκοντας τον αντιβασιλέα, πρίγκιπα Παύλο Καρατζόρτζεβιτς), είπε ο Ντράσκοβιτς όταν ρωτήθηκε εάν ο Βούτσιτς στρέψει ριζικά τη Σερβία προς τη Δύση, θα υπάρξουν ταραχές ή διαδηλώσεις όπως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Βρυξελλών, με αρκετές δεκάδες χιλιάδες άτομα.
Μιλώντας για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, ο Ντράσκοβιτς εκτίμησε ότι το έγγραφο της Γερμανίας και της Γαλλίας για τη λύση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή «στο τραπέζι» είναι μια νέα παραλλαγή του πακέτου από το σχέδιο του Αχτισάαρι για το Κοσσυφοπέδιο.
Υπενθύμισε ότι στις διαπραγματεύσεις για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, που έγιναν στη Βιέννη το 2006 και το 2007, και στις οποίες παρευρέθηκε ο ίδιος ως επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, ο Αχτισάαρι επέβαλε μια λύση για το τελικό καθεστώς, η οποία δεν προέβλεπε επίσημη αναγνώριση από τη Σερβία και που έγινε αποδεκτή από όλους μέχρι τέλους.
Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, η Ρωσία προσπάθησε να κάνει εμπόριο και απαίτησε να δοθεί στην Αμπχαζία, την Οσετία και την Υπερδνειστερία το ίδιο καθεστώς με το Κοσσυφοπέδιο, κάτι που η Δύση αρνήθηκε, μετά από την οποία οι Ρώσοι είπαν ότι το έγγραφο του Αχτισάαρι δεν μπορούσε να πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ γιατί θα ασκήσουν βέτο.
Έκτοτε, πρόσθεσε ο Ντράσκοβιτς, το κοινό στη Σερβία παραπλανήθηκε από την ιστορία ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε το σχέδιο του Αχτισάαρι, αλλά δεν ήταν έτσι, αλλά το έκανε η Ρωσία. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το σωστό όνομά τους. Διότι η Ρωσία ήθελε να κάνει εμπόριο και να πραγματοποιήσει κάποια από τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα στην υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου.
Πηγή: https://denesen.mk/vuk-drashkovik
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο ertnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου