Χάος - ΝΑΤΟ: Να χτυπηθεί η Ρωσία – Bild: Η Ουκρανία ζητάει κατάπαυση πυρός κατά τόπους – O Zelensky θέλει Παγκόσμιο Πόλεμο

 H Γερμανική Bild αποκαλύπτει ότι η Ουκρανία θα ήθελε κατάπαυση του πυρός σε ορισμένα τμήματα του μετώπου, δηλαδή να παραδοθεί σε ορισμένα μέρη και σε άλλα να συνεχίσει τον πόλεμο… πρόκειται προφανώς για Ουκρανική παράνοια…

(upd 28) Βρισκόμαστε εμπρός… μιας οριακής κατάστασης που ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος.
Η Ρωσία διέλυσε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα… και η Βρετανία είναι μπροστάρης των χτυπημάτων κατά της Ρωσίας…

Αποκάλυψη – Παγώνουν τις αναβαθμίσεις για την Ελλάδα οι οίκοι αξιολόγησης λόγω κόπωσης, τα πατριωτικά κόμματα στο 25%

 Παγώνουν οι οίκοι αξιολόγησης τις αναβαθμίσεις της βαθμολογίας της Ελλάδος 

Για την Ελλάδα τα χειρότερα είναι εμπρός αφού σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο BN (bankingnews) και κόντρα στην προπαγάνδα Χατζηδάκη του υπουργού Οικονομικών που ενθουσιάστηκε από την ψήφο αποδοκιμασίας της μη αναβάθμισης της Moody’s… οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης Moody’s, Fitch και Standard and Poor’s παγώνουν τις αναβαθμίσεις μέχρι να αποσαφηνιστούν τρεις σημαντικές παράμετροι…

Σκληραίνει τη στάση της η Σερβία: Αρνείται την ένταξη στην ΕΕ εάν οδηγηθεί σε σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα και προτιμά τους BRICS

 Η Σερβία μπορεί επίσης να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου ή να επιτρέψει τους γάμους ομοφυλόφιλων, δήλωσε ο Aleksandar Vulin

Η Σερβία ενδέχεται να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, να επιτρέψει γάμους ομοφυλόφιλων ή να εμπλακεί σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα,

Τι συμβαίνει με CVC, προβληματισμός για τα 1,2 δισ επενδύσεις - Fund από Κατάρ θέλει Υγεία – Λάθη σε Εθνική Ασφαλιστική

 Η Ελλάδα δεν είναι αυτός ο επενδυτικός παράδεισος που είχε υποσχεθεί ο Μητσοτάκης στον Φωτακίδη… είμαστε μια μικρή Μπανανία… χωρίς μπανάνες…

Το CVC Capital Partners είναι ένα πανίσχυρο αμερικανικό fund με ενεργητικό 180 δισεκ. δολάρια και στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον έμπειρο τεχνοκράτη Αλέξανδρο Φωτακίδη…
Έως σήμερα έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια περίπου 900 εκατ με 1 δισεκ. και εάν συμπεριληφθούν και οι επενδυτικές θέσεις στην ΔΕΗ και αλλού ξεπερνούν τα 1,2 δισεκ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι θέλει να αποκτήσει μεγάλη επενδυτική θέση στην ΔΕΗ...

Μια αθώα φράση του Putin προκάλεσε σεισμό – Οι αντικυρώσεις της Ρωσίας πανικοβάλλουν τις αγορές στην Δύση... και είναι η αρχή

 Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας δεν δούλεψαν… τελεία

Τελικά όλοι αναγνωρίζουν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν δούλεψαν κυρίως γιατί η Ρωσία είναι μια αχανής χώρα με απίστευτα πολλές εναλλακτικές ορυκτού πλούτου, μετάλλων, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σιτηρών, Ουρανίου και άλλων και επίσης λόγω του πολυπολικού κόσμου έχει εναλλακτικές μπορεί να διοχετεύει το φθηνό πετρέλαιο και φυσικό αέριο που διαθέτει σε μεγάλες ποσότητες.
Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας δεν δούλεψαν… τελεία.

Hellenic Train: Δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το δρομολόγιο Ρέντης – Κιάτο

 Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 300A (Ρέντης – Κιάτο), σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train. Επίσης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Κιάτο – Αίγιο θα υποκατασταθούν από λεωφορεία.

Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο – Τουλάχιστον 12 τραυματίες

 Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Τορίνο, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου. Ένα αυτοκίνητο ράλι έχασε τον έλεγχο για λόγους που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί και κατέληξε στο πλήθος πίσω από τα εμπόδια στην Piazza San Carlo, κοντά στη Via San Teresa, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Piemontese.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά ηλικίας 7 και 8 ετών, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Maria Vittoria. Άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο, χωρίς σοβαρά τραύματα.

Ο Ο.Σολτς παίρνει 250.000 εξειδικευμένους εργάτες από την Κένυα και δίνει στον Κ.Μητσοτάκη τους Αφγανούς που δεν χρειάζεται

 Η νέα πολιτική της Γερμανίας για το Μεταναστευτικό, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρώπη, ειδικά σε ότι αφορά τα ζητήματα της Συνθήκης Σένγκεν.

Ο Γερμανός καγκελάριος εργάζεται βεβαίως για την πολιτική του μετοχή στο εσωτερικό και δευτερευόντως για τα συμφέροντα της χώρας του.

Στο πλαίσιο αυτό πιάνει κορόιδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σολτς τού στέλνει «πεσκέσι» Αφγανούς που δεν τους χρειάζεται και συνάπτει συμφωνία για την υποδοχή 250.000 εξειδικευμένων εργατών από την Κένυα.

Τζο Μπάιντεν εκτός από την Ουκρανία μοιράζει χρήμα και στους μετανάστες: Πάνω από 3,4 δισ.$ σε αλλοδαπούς από την λατινική Αμερική

 Το πρόγραμμα CHNV της διοίκησης του Biden επιτρέπει 30.000 μετανάστες από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα να υποβάλουν αίτηση για μηνιαία άσυλο.

Οι μετανάστες με εγκεκριμένους χορηγούς λαμβάνουν παροχές όπως το Medicaid και κουπόνια τροφίμων.

Πάνω από 520.000 μετανάστες έχουν εισέλθει στις ΗΠΑ  στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος από το 2023, κοστίζοντας πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 2 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27

 Εκτός από τα δύο αεροσκάφη των Ουκρανών, οι Ρώσοι έχουν προκαλέσει ζημιές και σε άλλους τομείς των δυνάμεων του Κιέβου

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως «οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-27 της ουκρανικής αεροπορίας μέσα σε 24 ώρες».

Εκτός από τα δύο αεροσκάφη των Ουκρανών, οι Ρώσοι έχουν προκαλέσει ζημιές και σε άλλους τομείς των δυνάμεων του Κιέβου.

Επιχειρησιακά και τακτικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια σκάφη, καθώς και στρατεύματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν ένα τρένο που μετέφερε δυτικά όπλα,

«Σοκ στο σύστημα»: Μετεωρολόγος προειδοποιεί για επερχόμενο κύμα ψύχους από την Αρκτική

 «Σοκ στο σύστημα»: Έτσι περιγράφει τον καιρό στην Ευρώπη  ο μετεωρολόγος Scott Duncan στο X, προσθέτοντας:

«Ασυνήθιστα ισχυρό κρύο ξεχύνεται νότια από την Αρκτική στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι μια διάταξη που θα προκαλέσει  συσσωρεύσεις φρέσκου χιονιού στις Άλπεις και πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη.»

Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ: «Η Δύση θέλει τους τεράστιους φυσικούς πόρους της Ρωσίας – Για αυτό ξεκίνησε τον πόλεμο»

 Ο Αμερικανός συνταγματάρχης ε.α. και βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου, πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας επί κυβερνήσεως Τραμπ, Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, σε συνέντευξη του ανέλυσε τους λόγους που το κλαμπ της παγκοσμιοποίησης επιθυμεί τον πόλεμο με την Ρωσία.

Όπως είπε ο συνταγματάρχης ε.α. ο βασικός λόγος που ξεκίνησε η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και η πρόκληση του πολέμου στην Ουκρανία είναι ότι η Ρωσία έχει την δική της εθνική ταυτότητα και αυτό δεν μπορούν να το δεχτούν.

Ρώσος πτέραρχος Σεργκέι Λιποβόι: «Είμαστε έτοιμοι να πλήξουμε αρχικά Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία – Μετά ΗΠΑ & Γερμανία»

 Τα σχόλια έρχονται εν μέσω συζήτησης σχετικά με το εάν η Ουκρανία πρέπει να της επιτραπεί να χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά σε ρωσικό έδαφος.

«Εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να ανταπαντήσουν».


Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πτέραρχος και επικεφαλής της οργάνωσης “Αξιωματικοί της Ρωσίας” Σεργκέι Λιποβόι σε συνέντευξή του στο ρωσικό News.

ΠΑΣΟΚ: Τι ειπώθηκε στο πρώτο άτυπο debate – Οι θέσεις των υποψηφίων

 Το πρώτο άτυπο debate είχαν την Κυριακή οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή είχε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, κυρίως από τη νεολαία που τον υποδέχτηκε με το σύνθημα: «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό».

Τζον Πόλσον: Θα συντριβούν οι αγορές αν εκλεγεί η Κάμαλα Χάρις…

 Ο δισεκατομμυριούχος και μεγαλομέτοχος των ελληνικών τραπεζών Πειραιώς με 18,39%, Alpha Bank με περίπου 5%, Τζον Πόλσον, ο οποίος έχτισε όνομα ποντάροντας ενάντια στην στεγαστική αγορά κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ο οποίος είναι σήμερα εξέχων υποστηρικτής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κατάρρευση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ύφεση εάν γίνουν πραγματικότητα τα φορολογικά σχέδια της Κάμαλα Χάρις.

Συλλαλητήριο από τους πλημμυροπαθείς του Παλαμά στην Καρδίτσα – Οι κάτοικοι αντιμέτωποι με τραγικές συνέπειες

 Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή το πρωί στην κεντρική πλατεία του Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, διότι ακόμα ο τόπος και ο κόσμος – ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel – βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές συνέπειες.

Δημοσκόπηση Metro Analysis για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Βραχεία κεφαλή Ανδρουλάκη

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, διατηρεί προβάδισμα στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, αν και το προβάδισμα αυτό δεν είναι απόλυτα ισχυρό.

Η δυναμική του φαίνεται να είναι μεγαλύτερη στους ψηφοφόρους που δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, με μικρές διαφορές μεταξύ τους, ενώ στο τμήμα των ψηφοφόρων που σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές κάλπες, ο Παύλος Γερουλάνος καταγράφει ποσοστό 16%.

ΣΥΡΙΖΑ: Το κλουβί με τις τρελές, τοπικές οργανώσεις και απλά μέλη εναντίον βαρόνων

 Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ διάλυσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι οι αντιδράσεις τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα στην απόφαση της καθαίρεσης του Κασσελάκη από την Πολιτική Γραμματεία

Την αντίδραση τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα έχει προκαλέσει η καθαίρεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Με ανακοινώσεις τους τοπικές οργανώσεις , νομαρχιακές επιτροπές εκφράζουν την διαφωνία τους με τον τρόπο που πάρθηκαν οι αποφάσεις και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πολυδιάσπαση.

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν απάντησε στο «μπέρδεμα» με Κεραμέως

 Μετά τον καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάρτηση στο X (πρώην τουίτερ) και στον λογαριασμό της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου αυτούσια αναφορά για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία μόλις πριν λίγα λεπτά είχε αναρτηθεί από τον λογαριασμό της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου αναγκάστηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Μπορεί να ψηφίσεις Άννα Διαμαντοπούλου και να βγει …Νίκη Κεραμέως;

 Στο θαυμαστό κόσμο της πολιτικής και των social media, μπορούν να συμβούν πολλά

Το Σάββατο το βράδυ 14/9 συνέβη κάτι παράδοξο. Μία ανάρτηση στον λογαριασμό της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως για την ψηφιακή κάρτα εργασίας  στο X (πρώην twitter) έκανε αμέσως μετά την εμφάνισή της και στο λογαριασμό της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου.

Συγκλονιστική αποκάλυψη Harvard: Οι ανεμογεννήτριες αυξάνουν δραματικά τη θερμοκρασία της γης

 – Πλήττονται άνθρωποι, ζώα και φυτά

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Joule, οι ανεμογεννήτριες, ιδιαίτερα οι μεγάλες, μπορούν να προκαλέσουν τοπικές αυξήσεις στη θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης. 

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην ανάμιξη θερμότερου αέρα από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας προς την επιφάνεια, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Η μελέτη επισημαίνει ότι οι ανεμογεννήτριες ύψους 100-150 μέτρων μπορούν να ανυψώσουν θερμό αέρα έως και 550 μέτρα και να τον σπρώξουν στην επιφάνεια, αυξάνοντας τη θερμοκρασία.

Τρόμος - Η Ρωσία ζεσταίνει τον «πατέρα όλων των βομβών» - Χτυπά σαν πυρηνικό όπλο, με 44 τόνους εκρηκτικά ισοπεδώνει το Κίεβο

 Ο FOAB είναι ένα θερμοβαρικό όπλο, το οποίο είναι ιδιαίτερα καταστροφικό λόγω της ικανότητάς του να εκρήγνυται στον αέρα, δημιουργώντας ένα κύμα έκρηξης υψηλής πίεσης και ένα παρατεταμένο φαινόμενο καύσης

Ένα αυστηρό μήνυμα έστειλε στη συλλογική Δύση ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρες Dmitry Medvedev.
Στον απόηχο του επίμονου αιτήματος των Ουκρανών για χτυπήματα με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία ο Medvedev σημείωσε το Σάββατο 14/9, ότι η Ρωσία μπορεί να ισοπεδώσει την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, με μη πυρηνικά όπλα ως απάντηση στη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία.

Προς ολική ήττα η Ουκρανία, χάος σε Kursk και Donetsk - Σοκ σε Γαλλία και Γερμανία με μήνυμα Putin - Έντρομος Macron, ανάστατος Scholz

 Η Ουκρανία έχει τελειώσει, το μέτωπο Donbass καταρρέει… η αρχή του τέλους ξεκίνησε η ήττα είναι ένα πικρό ποτήρι που θα το πιούν μαζί Ουκρανία και ΝΑΤΟ - Σοκ στη Γαλλία με το μήνυμα Putin - Η αμερικανική βάση Fort Irwin στο San Bernardino στην California αναζητά στρατιωτικούς με γνώση ρωσικών για ασκήσεις... κάτι ετοιμάζουν...

(upd 39) Είναι πλέον πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα…
Βλέποντας την μεγάλη εικόνα και μετά την δήλωση σοκ του Putin, εάν τολμάει το ΝΑΤΟ ας επιτεθεί στην Ρωσία… οι αμερικανοί έκαναν πίσω και οι Βρετανοί δείλιασαν αφού είναι απροετοίμαστοι για απευθείας σύγκρουση με την Ρωσία.

Σε παραλήρημα η Δύση: Η Ρωσία μοιράστηκε πυρηνική τεχνογνωσία με το Ιράν με αντάλλαγμα βαλλιστικούς πυραύλους

 Η προπαγάνδα της Δύσης κάνει λόγο για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εάν το Ιράν πάρει στα χέρια του μια πυρηνική βόμβα

Η Ρωσία παρέδωσε στο Ιράν κρίσιμη πυρηνική τεχνογνωσία, με αντάλλαγμα βαλλιστικούς πυραύλους για να τους χρησιμοποιήσουν στην Ουκρανία.
Αυτό είναι το παρανοϊκό σενάριο που διακινούν μεγάλα δυτικά ΜΜΕ, όπως η Sun και το πρακτορείο Bloomberg.