Ισραήλ: Ένταση στις τελετές προς τιμή των πεσόντων του στρατού για την επέτειο ίδρυσης του κράτους

 Το Ισραήλ γιορτάζει αυτήν την εβδομάδα τα 75 χρόνια της ύπαρξής του ως κράτος, ωστόσο η επέτειος επισκιάζεται από τη διαμάχη για τη δικαστική μεταρρύθμιση που οδήγησε σε μια από τις χειρότερες κοινωνικές ρήξεις από την ίδρυση της χώρας το 1948.

Η σημερινή Ημέρα Μνήμης, προς τιμή των πεσόντων του στρατού και η Ημέρα Ανεξαρτησίας, αύριο, παραδοσιακά σηματοδοτούσαν την ενότητα του έθνους που έχει αγωνιστεί σε αλλεπάλληλους πολέμους μετά την ίδρυσή του.

Λιβύη: Τουλάχιστον 11 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

 Η λιβυκή ακτοφυλακή ανέσυρε σήμερα τα πτώματα έντεκα μεταναστών, ανάμεσά τους και ενός παιδιού, που είχαν πνιγεί μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, σύμφωνα με ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι τοπικές αρχές ειδοποιήθηκαν το πρωί ότι τα πτώματα δέκα ανδρών και ενός κοριτσιού έπλεεαν στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή της πόλης Γκαραμπούλι, 50 χλμ ανατολικά της Τρίπολης.

Τετραμερής συνάντηση στη Μόσχα: Στο επίκεντρο η ασφάλεια της Συρίας και η εξομάλυνση των σχέσεών της με την Τουρκία

Τετραμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας και αρχηγών υπηρεσιών πληροφοριών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη (25/4) στη Μόσχα μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας, Συρίας και Ιράν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τουρκικής πλευράς ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, καθώς και οι υπουργοί Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, του Ιράν, Μοχάμαντ Ρεζά Ασντιγιανί, και της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς.

Κολομβία: Την Τρίτη 2 Μαΐου ο νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και ανταρτών του ELN

 Ο τρίτος κύκλος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κολομβιανή κυβέρνηση και τους αντάρτες του ELN, ο οποίος επρόκειτο να αρχίσει στην Αβάνα στα τέλη του μήνα, αναβλήθηκε για τη 2η Μαΐου, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της οικοδέσποινας Κούβας.

Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει την 26η Απριλίου στο νησί της Καραϊβικής, μετά την πρώτη φάση στη Βενεζουέλα τον Νοέμβριο και τη δεύτερη στο Μεξικό τον Μάρτιο.

Σουδάν: Πρώην αξιωματούχος του καθεστώτος του Όμαρ ελ Μπασίρ ανακοίνωσε πως βγήκε μαζί με άλλους από τη φυλακή όπου κρατείτο

 Ο Άχμεντ Χαρούν, άλλοτε υφυπουργός αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις επί του καθεστώτος του Όμαρ ελ Μπασίρ, καταζητούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ, γνωστοποίησε ότι ο ίδιος και άλλοι πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι βγήκαν από τη φυλακή Κομπέρ και θα φροντίσουν οι ίδιοι την ασφάλειά τους, με ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από τον σουδανικό τηλεοπτικό σταθμό Tayba χθες Τρίτη.