Μία ανάσα από τον πυρηνικό εφιάλτη μετά την ενέργεια των ΗΠΑ Η χρήση τακτικών πυρηνικών από την Ρωσία θεωρείται πιο πιθανή από ποτέ

 Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ετοιμάζεται να εγκρίνει τη μεταφορά βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου M829 διάτρησης τεθωρακισμένων στον ουκρανικό στρατό παράλληλα με την άφιξη των M1A1 Abrams MBT που αναμένεται στα τέλη του χρόνου.

Η είδηση αυτή έρχεται έρχεται αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα παράσχει στην Ουκρανία πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου για τα τανκς Challenger 2.

Στα πράσα ο Μακρόν: Κρυφή επιστολή για να συμμετέχει στη σύνοδο των BRICS!

 Ο Μακρόν ζήτησε άδεια με επιστολή που όμως δεν κοινοποίησε, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, που θα γίνει με τη συμμετοχή Ρωσίας, Κίνας και Ν. Αφρικής.

Με το συγκεκριμένο αίτημα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας απευθύνθηκε στον επικεφαλής της Νοτίου Αφρικής Ramaphosa, όπως αποκαλύπτει η L’Opinion, επικαλούμενη Νοτιοαφρικανικές πηγές.

Εφιαλτική «προαναγγελία» από τον Μεντβέντεφ

 Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπαρχηγός του Πούτιν Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έκανε μία εφιαλτική προαναγγελία. Ανακοίνωσε την πιθανότητα μίας δολιοφθοράς η οποία μπορεί να τορπιλίσει τις διαδικτυακές επικοινωνίες δυτικών χωρών. Επιπλέον, εάν λάβουμε σοβαρά αυτά που γράφει, τότε η ρωσική εισβολή δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να φτάσει στην Λβιβ! 

Έγραψε συγκεκριμένα:

O Πούτιν λέει ότι η Ρωσία καταστρέφει το ουκρανικό οπλοστάσιο – Πάνω από 12 νεκροί από επίθεση στη γενέτειρα του Ζελένσκι

 Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έχει ανακτήσει συνολικά επτά πόλεις από τις 4 Ιουνίου, που ισοδυναμεί με έκταση 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ο Πούτιν, ότι η Ρωσία καταστρέφει δεκάδες τανκς και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Πρόσθεσε ότι είναι σύντομα και επεσήμανε ότι όσο περισσότερα εδάφη ανακτά η Ουκρανία, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχει όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις.

Παραλίγο τραγωδία στην Κίνα: Καταιγίδα σήκωσε στον αέρα τέντα και τον κόσμο που την κρατούσε – Πελάτες «έπεφταν» από τον ουρανό

 Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνοντας τη συγκλονιστική στιγμή που ο ισχυρός αέρας σηκώνει την τέντα ενός εστιατορίου και τραβώντας, σαν ανεβοστρόβιλος ,τον κόσμο που στηριζόταν πάνω της. 


Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται αρκετός κόσμος να «αιωρείται» μαζί με την τέντα πριν πέσει πάνω στα τραπεζοκαθίσματα και τραυματιστεί.

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία έχει αρχίσει να παραλαμβάνει ρωσικά πυρηνικά όπλα, ισχυρότερα από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε πως η χώρα του έχει αρχίσει να παραλαμβάνει ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα, μερικά από τα οποία είναι, όπως δήλωσε, τρεις φορές πιο ισχυρά από τις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ το 1945 στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Η ανάπτυξη αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα μεταφέρει τέτοιες πυρηνικές κεφαλές – μικρότερου βεληνεκούς λιγότερο ισχυρά πυρηνικά όπλα που θα μπορούσαν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν σε πεδίο μάχης- έξω από τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Γερμανία: «Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για καύσωνες», λέει ο υπουργός Υγείας – Εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών

Η Γερμανία δεν είναι υγειονομικά προετοιμασμένη να αντιμετωπίζει καύσωνες, παραδέχθηκε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης των άμεσων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Γερμανία δεν είμαστε καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε θανάτους από καύσωνα», δήλωσε ο υπουργός και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι κάθε χρόνο 5000 έως 20000 Γερμανοί πεθαίνουν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.


Το El Nino είναι εδώ: δεν υποχωρούν οι καύσωνες στο Μεξικό

 Πριν καλά-καλά μπει το καλοκαίρι, το Μεξικό ήδη βιώνει το τρίτο κύμα καύσωνα αυτή την εβδομάδα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε 22 πολιτείες της χώρας, που έχουν προκαλέσει το θάνατο 6 ανθρώπων, ενώ 417 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία αφού έχουν υποστεί άλλοι εγκαύματα από το δυνατό ήλιο και άλλοι αφυδάτωση και θερμοπληξία.  

Η Αίγυπτος υπέβαλε αίτηση στον οργανισμό BRICS για να γίνει μέλος του

 Η Αίγυπτος υπέβαλε αίτηση στον οργανισμό BRICS για να γίνει μέλος του. Ο οργανισμός αποτελείται από αναπτυσσόμενα κράτη – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αίγυπτο Γκεόργκι Μπορισένκο δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι η Αίγυπτος έχει υποβάλει αίτηση στον οργανισμό BRICS για να γίνει μέλος του.

Ρωσία, Συρία, Τουρκία και Ιράν θα διεξαγάγουν συνομιλίες στην Αστάνα του Καζακστάν

 Υφυπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα συναντηθούν στις 21 Ιουνίου στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι τέσσερις χώρες συζητούν για το μέλλον της Συρίας έπειτα από 12 χρόνια εμφυλίου πολέμου, στη διάρκεια του οποίου η Ρωσία και το Ιράν υποστήριξαν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ ενώ η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, υποστήριξε την πολιτική και την ένοπλη αντιπολίτευση σ’ αυτόν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν στις 10 Μαΐου στη Μόσχα και η Ρωσία είχε δηλώσει τότε ότι θα ανατεθεί σε υφυπουργούς να ετοιμάσουν έναν οδικό χάρτη για την προώθηση των σχέσεων Συρίας-Τουρκίας.

Φωτογραφίες – σοκ λίγο πριν από την τραγωδία σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου

 Σε πρωτοφανή τραγωδία σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλουεξελίσσεται η βύθιση αλιευτικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

Το λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι διασωθέντες αναφέρουν ότι στο πλοίο ήταν 500 με 700 άτομα ενώ φέρεται να λένε ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια. 


Ρεκόρ εξαξωγών όπλων από το Ισραήλ – Το 25% από αυτές σε αραβικές χώρες

 Οι ισραηλινές εξαγωγές όπλων έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ το 2022 και σχεδόν το ένα τέταρτο των εξαγωγών αυτών ήταν προς αραβικές χώρες με τις οποίες το Ισραήλ εξομάλυνε πρόσφατα τις σχέσεις του, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Το υπουργείο, το οποίο επιβλέπει και εγκρίνει τις εξαγωγές αμυντικών προϊόντων, τόνισε ότι οι εξαγωγές προς τις «χώρες των Συμφωνιών του Αβραάμ» ανήλθαν σε 2,96 δισεκατομμύρια δολάρια πέρσι, το 24% του συνολικού ύψους των εξαγωγών.


Σερβία-Κόσοβο: Συνελήφθησαν στην κεντρική Σερβία τρεις Κοσοβάροι αστυνομικοί

 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της σερβικής αστυνομίας συνέλαβε τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου τα οποία είχαν περάσει την γραμμή των διοικητικών συνόρων με την κεντρική Σερβία.

 Στην ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «οι Κοσοβάροι αστυνομικοί είχαν εισβάλει βαθιά στο έδαφος της κεντρικής Σερβίας όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν».

Οι τρεις αστυνομικοί έφεραν πλήρη εξάρτηση και οπλισμό και δεν παρουσίασαν αντίσταση κατά την σύλληψη τους.

Παγετώνες αζώτου ρέουν στην επιφάνεια του Πλούτωνα (vid-pic)

 Νέες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από την αποστολή του New Horizons της NASA αποκαλύπτουν ακόμα μία σαγηνευτική άποψη του αινιγματικού Πλούτωνα. Ομιχλώδης ατμόσφαιρα και «ποταμοί πάγου» φαίνεται να ρέουν πάνω στην επιφάνεια του όπως ακριβώς οι παγετώνες στη Γη.