Τέξας: Ανθρωποκυνηγητό για τον Μεξικανό, Φρανσίσκο Οροπέσα – Ξεκλήρισε πενταμελή οικογένεια

 Η αστυνομία του Τέξας έχει εξαπολύσει από χθες (01.05.2023) ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός άνδρα που σκότωσε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα παιδί 9 ετών, αφού παραπονέθηκαν για τον θόρυβο που έκανε πυροβολώντας με το τουφέκι του.

Περισσότεροι από 250 τοπικοί και ομοσπονδιακοί πράκτορες αναζητούν τον δράστη του Τέξας, έναν Μεξικανό που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Φρανσίσκο Οροπέσα.

Το FBI επιβεβαίωσε χθες ότι εξακολουθεί να αναζητεί τον Οροπέσα και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν το πένθος των οικογενειών των θυμάτων.

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο κοντά στην ανακοίνωση της πώλησης «F-35» στην Ελλάδα γράφει το «Sky News Arabia»

 Αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε στο «Sky News Arabia» ότι το Κογκρέσο είναι κοντά στην ανακοίνωση της πώλησης του μαχητικού «F-35» στην Ελλάδα, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στη διατήρηση της στρατιωτικής υπεροχής της Αθήνας έναντι της Άγκυρας και «τιμωρεί την τελευταία για τη διττή και καταχρηστική πολιτική συμπεριφορά της απέναντι στην Ουάσιγκτον» Σύμφωνα με τα λόγια του αξιωματούχου.

Ο στρατιωτικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει για το θέμα,

Η Αυστραλία ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ατμίσματος

 Το υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ατμίσματος, κατηγορώντας τη βιομηχανία καπνού ότι θέλει να κάνει τους εφήβους της την επόμενη «γενιά που θα είναι εθισμένη στη νικοτίνη».

Η μεταρρύθμιση αυτή, η οποία παρουσιάστηκε ως η σημαντικότερη που έχει αναλάβει η Αυστραλία κατά του καπνίσματος εδώ και μία δεκαετία, προβλέπει την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης, την αναστολή των εισαγωγών ηλεκτρονικών τσιγάρων χωρίς ιατρική συνταγή και τον περιορισμό της νικοτίνης που περιέχουν. Στόχος είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να χρησιμοποιούνται μόνο για να βοηθούν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα.

Βραζιλία: Επίσκεψη της Λίντα Τόμας- Γκρίνφιλντ με στόχο την συνεργασία και τον διάλογο

 Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, θα έχει συνομιλίες στην Μπραζίλια με κυβερνητικούς αξιωματούχους σήμερα Τρίτη με την ελπίδα να ανανεώσει τον διάλογο με τον Πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, του οποίου οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν αναστατώσει την Ουάσιγκτον, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η υψηλόβαθμος εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε στη Βραζιλία τη Δευτέρα  και θα έχει συνομιλίες στην Μπραζίλια με κυβερνητικούς αξιωματούχους, πριν ταξιδέψει στο Σαλβαδόρ, την καρδιά της αφρο-βραζιλιάνικης κοινότητας, την Τετάρτη για να συζητήσουν τη φυλετική ισότητα.