«Τορπίλη» από τους Γερμανούς σε πέντε ελληνικά υποβρύχια! Χοντραίνει η κόντρα μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ATLAS ELEKTRONIK GmbH

 Τον ορατό κίνδυνο να μην εξοπλιστούν με σύγχρονες τορπίλες αντιμετωπίζουν τα τέσσερα υποβρύχια τύπου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» (Type 214) και το ομώνυμο τύπου «ΩΚΕΑΝΟΣ», σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της εκκρεμότητας της συμβιβαστικής διευθέτησης του συνόλου των διαφορών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας (Ε.Δ.) και της ATLAS ELEKTRONIK GmbH. Η γερμανική εταιρία φέρεται ότι θεωρεί πως δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και συζητά πλέον το ενδεχόμενο παράτασης του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των τορπιλών.

Η Κίνα «απαγόρευσε» στον Μπλίνκεν να επισκεφθεί το Πεκίνο

 Σύμφωνα με τους Financial Times, η Κίνα αρνήθηκε να επιτρέψει στον Μπλίνκεν να επισκεφθεί το Πεκίνο, λόγω της πρόσφατης κρίσης με το «μπαλόνι».

Το Πεκίνο είπε στην Ουάσιγκτον ότι δεν είναι έτοιμο να επιλέξει νέα ημερομηνία για την επίσκεψη μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα σχέδια της

Σουδάν. Οι πραξικοπηματίες είχαν συναντηθεί με δυτικούς αξιωματούχους λίγο πριν το πραξικόπημα!

 Οι ηγέτες των πραξικοπηματιών «Σουδανικών Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης» που αιματοκύλισαν το Σουδάν, συναντήθηκαν με «ειδικούς απεσταλμένους» από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία μόλις 48 ώρες πριν από τη χθεσινή απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος!

Είχαν εκδώσει μάλιστα και επίσημη ανακοίνωση για τις συγκεκριμένες συναντήσεις. Τίθεται λοιπόν μείζον θέμα για το τι ακριβώς συζήτησαν οι δυτικοί «ειδικοί απεσταλμένο με τους παραστρατιωτικούς που αιματοκύλησαν την χώρα και κατέσφαξαν δεκάδες αμάχους?

Αιφνιδιαστική συνάντηση Πούτιν με τον υπουργό άμυνας της Κίνας!

 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση εργασίας με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας Λι Σανγκφού (ο οποίος βρίσκεται υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ!). 

Γεγονός που δείχνει ότι μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν η συγκεκριμένη συνάντηση – επίσκεψη του κινέζου αξιωματούχου στο Κρεμλίνο.

Στις συνομιλίες συμμετείχε και ο Ρώσος υπουργός άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. 

Τον Καθεδρικό Ναό του Ντόνετσκ βομβάρδιζαν οι Ουκρανοί το βράδυ της Ανάστασης

 Φονική επίθεση έκαναν στο Ντόνετσκ οι Ουκρανοί, καθώς βομβάρδισαν τον καθεδρικό ναό κατά τη διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, πάνω από 20 πύραυλοι έπληξαν την περιοχή, μερικοί από τους οποίους προσγειώθηκαν κοντά στον καθεδρικό ναό…

Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν 24 βλήματα Grad MLRS και 6 βλήματα ΝΑΤΟ των 155 χλστ. ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για μία νεκρή έγκυο έξω από την εκκλησία.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παραδέχτηκε ότι εξαπατούσε τους πολίτες και τώρα τάζει «νέα δομή» και «νέα πρόσωπα»

 «Ο κ. Μητσοτάκης βγάζει τους δήθεν άριστους άχρηστους και ζητάει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών λέγοντας τους ότι απέτυχε παταγωδώς», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση – απάντηση στα λεγόμενα του πρωθυπουργού στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά».

«Όσο για το επιχείρημα πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει δήθεν τέταρτο μνημόνιο, του θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια που την έβαλε η ΝΔ. Δεν τον πιστεύει πια κανείς», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη 40 μέρες μετά τα Τέμπη: Ποια τηλεδιοίκηση; Δεν έφτιαξαν ούτε τις τουαλέτες

Πέρασαν πάνω από 40 μέρες απ’το το πολύνεκρο δυστύχημα. Εκατομμύρια λέξεις γράφτηκαν και η κυβέρνηση υποσχέθηκε ασφάλεια σε όλες τις πτώσεις. Για παραπάνω από έναν μήνα τα τρένα δεν κυκλοφορούσαν και αυτοί σε Hellenic Train & ΟΣΕ είχαν μονάχα μια δουλειά. Να φτιάξουν λίγο την κατάσταση. Σε 40+ μέρες δε θα περίμενε κάποιος να εγκατασταθεί η τηλεδιοίκηση, η φωτοσήμανση κτλ,

Ιράν: Καταδικάστηκαν δέκα στρατιωτικοί για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing

 Δέκα Ιρανοί στρατιωτικοί καταδικάστηκαν την Κυριακή (16/4) σε ποινές από ένα μέχρι 10 χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο τους στη συντριβή ενός ουκρανικού Boeing, το οποίο καταρρίφθηκε κοντά στην Τεχεράνη τον Ιανουάριο του 2020, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο των δικαστικών αρχών της χώρας.

Σουδάν: Σχεδόν 100 άμαχοι νεκροί – Εκρήξεις στο Χαρτούμ, ασθενείς «δεν έχουν να φάνε και να πιουν»

 Περίπου 100 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Σουδάν όπου πυρά και εκρήξεις συντάρασσαν το Χαρτούμ αδιάκοπα σήμερα το πρωί, τρίτη ημέρα των συγκρούσεων μεταξύ του στρατού του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Μπουρχάν και των ισχυρών παραστρατιωτικών δυνάμεων του του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο.

Εδώ και εβδομάδες, η σύγκρουση σιγόβραζε μεταξύ των δύο ανδρών, που εκδίωξαν μαζί την πολιτική κυβέρνηση από την εξουσία με πραξικόπημα τον Οκτώβριο του 2021, αλλά έστρεψαν ο ένας τα όπλα του εναντίον του άλλου το Σάββατο το πρωί.

Ιταλία: Πλωτά δέματα με ναρκωτικά αξίας 400 εκ. ευρώ κατασχέθηκαν ανοιχτά της Σικελίας (video)

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Εβδομήντα δέματα με δύο τόνους κοκαΐνης, συνολικής αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκαν στα ανοιχτά της ανατολικής Σικελίας από την Ομάδα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) της Κατάνης και την Αεροναυτική Ομάδα της Μεσσήνης σε από κοινού επιχείρηση.

Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν άλλα δύο οικοδομικά τετράγωνα – Απομένουν ένα πολύ μικρό μέρος της πόλης και η Κρομόβε στην δυτική είσοδο

 Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner υποστηριζόμενες από αερομεταφερόμενες μονάδες VDV κατέλαβαν δυο οικοδομικά τετράγωνα στο Μπάκχμουτ-Αρτέμοβσκ, όπου μαίνεται η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία από το περασμένο καλοκαίρι και έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές σε Ρώσους και Ουκρανούς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταλήφθηκαν δυο τετράγωνα στο βορειοδυτικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Έρχονται σκοτεινά χρόνια: Πώς θα αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων λόγω… κλιματικής αλλαγής – Το πείραμα των «κοινοβίων» στην Αυστραλία

 O νέος Κλιματικός Κανονισμός που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι στόχοι του οποίου είναι δεσμευτικοί για όλα τα κράτη-μέλη θα απειλήσουν τον «πυρήνα» της ύπαρξης και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, καθώς θα απειλήσει τις κατοικίες τους και τις ιδιοκτησίες τους.

Χαρακτηριστικό αυτού που έρχεται είναι αυτό που συμβαίνει στην Αυστραλία, μία χώρα με μέγεθος ηπείρου και πληθυσμό μόλις 26 εκατομμυρίων, όπου λόγου του υπερβολικά «περισσευούμενου χώρου» η απόκτηση κατοικίας θα έπρεπε να είναι πολύ εύκολη.

«Το Μπάκχμουτ πέθανε: Ζήτω το Άρτεμοφσκ»! – Η Μόσχα θα κτίσει από την αρχή μια νέα πόλη (βίντεο)

 Θέμα χρόνου είναι να πέσει και πλήρως η πόλη Μπάκχμουτ μετά από πολύμηνες μάχες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περάσει τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και ετοιμάζεται η πλήρη «εκκαθάριση» των ουκρανικών δυνάμεων. 

Οι Ρώσοι κατάφεραν να περάσουν σήμερα άλλη μια ζώνη άμυνας των Ουκρανών και η τελική επίθεση έρχεται από τα βορειοανατολικά, με τους Ουκρανούς που έδιναν θαρραλέες μάχες τρέχουν σε φυγή.


Για πρώτη φορά η επικεφαλής της ΕΚΤ μίλησε δημοσίως για πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ! Τι είπε η Κριστίν Λαγκάρντ και προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία

 Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ιστορία επικεφαλής της ΕΚΤ μίλησε δημοσίως για τις συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία από μία ενδεχόμενη χρεοκοπία των ΗΠΑ!

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα αθετήσουν το χρέος τους, σημειώνοντας ότι μια τέτοια έκβαση θα είχε τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο!

«Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CBS την Κυριακή.

Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έστειλε το Predator στο Σουδάν; – Οι μυστικές πτήσεις του Cessna και οι ισραηλινές υπηρεσίες

 Χαοτική είναι η κατάσταση στο Σουδάν, λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο, να φέρνει στην επιφάνεια δημοσιεύματα, τα οποία δίνουν μια άλλη σημασία στα όσα συμβαίνουν στην αφρικανική χώρα. 

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο κατασκοπίας στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρακολουθεί πολιτικούς και δημοσιογράφους με το Predator.