Mossad: Σενάριο «Βόρειας-Νότιας Κορέας» στην Ουκρανία για να τερματιστεί η σύγκρουση

 Τι αναφέρουν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες

Πηγές της Μοσάντ δημοσιοποίησαν τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με την Ρωσία δίνοντας μια νέα διάσταση που προβληματίζει τους «ειδικούς».

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στις αρχές Ιανουαρίου 2023 θα πρέπει να εκτιμηθούν ως εξής:

Η Ουκρανία έχασε 302 αεροσκάφη, 212 ελικόπτερα, 2.750 UAV, 6.320 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 7.360 συστήματα πυροβολικού, 497 συστήματα αεράμυνας, 234.000 τραυματίες, 157.000 νεκρούς και 17.320 αιχμαλώτους.

ΝΑΤΟ: «Ανήμπορες οι βρετανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά στρατεύματα»

 Τι αναφέρει έκθεση της Συμμαχίας

Οι επικεφαλής του ΝΑΤΟ φοβούνται ότι οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι σε τέτοια οριακή κατάσταση που δεν είναι σε θέση να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της άμυνας αντιμέτωπες με τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν πηγές του ΝΑΤΟ στα βρετανικά ΜΜΕ.

Η Βρετανία  πρόκειται να αναλάβει την ηγεσία της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ  VJTF (Very High Readiness Joint Task Force) από την Γερμανία στο τέλος του έτους.

Ουκρανικά drones πέφτουν σαν τις «μύγες» στο Μπακχούτ:Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ο «ένοχος»

 Πάνω από 100 έχουν εξουδετερωθεί

Από τον Ιανουάριο του 2023, χειριστές UAV των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ειδικά στο Bakhmut έχουν χάσει τουλάχιστον 100 μη επιθετικά drones που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση βολών του ουκρανικού πυροβολικού. Εναέρια, μη επανδρωμένα ΚΔΠ δηλαδή.