Καιρός: Επιμένουν τα έντονα φαινόμενα ως την παραμονή Χριστουγέννων

Θα επιμείνει η κακοκαιρία έως και την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Σύμφωνα όμως με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα βελτιωμένος καιρός, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση.
Οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και επικεντρώνονται

Mεντβέντεφ: Σε λίγους μήνες έτοιμος ο Nord Stream 2

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε ότι ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικούς μήνες και ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο έργο αυτό την περασμένη εβδομάδα «δεν θα είναι καταστροφικές».

Εξάλλου, η νέα συμφωνία με την Ουκρανία για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα απαλύνει τις συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων, εξήγησε.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας από τους σημαντικότερους εργολάβους του έργου αποχώρησε λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώει ο Άδωνις

ΠΚ

Τα τελευταία χρόνια ο κ. καθηγητής , κορυφαίος όπως επισημαίνουν οι συνάδελφοι του, ασχολείται όλο και περισσότερο με τα κοινά. Ανακατεύτηκε με τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, μπλέχτηκε με τις κομματικές εκλογές, εμφανίστηκε στο Κορακοχώρι σε πολιτικό event μετά Σημίτη και Βενιζέλου και εσχάτως αποδέχτηκε πρόταση του πρώην ομόσταυλου του στο Σημιτικό μπλοκ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και νυν υπουργού του Μητσοτάκη (αυτή αν είναι πολιτική τούμπα), να προεδρεύει μίας επιτροπής που φέρει ένα όνομα σιδηρόδρομο.

Πορτογαλία: Άνευ προηγουμένου ποινές σε βάρος δύο παιδόφιλων

Δύο άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων καταδικάστηκαν τη Δευτέρα στην ανώτατη ποινή κάθειρξης των 25 ετών, μια ποινή άνευ προηγουμένου στην Πορτογαλία για παιδοφιλία.
«Είναι μια παραδειγματική ποινή, που θα γραφεί στην ιστορία του Δικαίου στην Πορτογαλία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριμπέλ Αμαράλ, η δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων.
Ο βασικός κατηγορούμενος, ηλικίας 27 ετών, κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση οκτώ ανηλίκων, περιλαμβανομένων βρεφών. Τέθηκε σε κράτηση από το 2017, ενώ ζούσε με τους γονείς

Υπογράφεται τριμερής συμφωνία για τον EastΜed στην Αθήνα

Στις 2 Ιανουαρίου θα υπογραφεί στην Αθήνα διακρατική συμφωνία από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:
«Στις 2 Ιανουαρίου 2020 θα υπογραφεί στην Αθήνα, Διακρατική Συμφωνία από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

"Είσαι άσχετος, ανίκανος, ψεύτης και θρασύδειλος"

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής. Η επίθεση έχει σαν φόντο την εκτέλεση του πολύπαθου κατασκευαστικού έργου Πάτρας - Πύργου (δυτικός άξονας) και αποτελεί απάντηση στα όσα είπε και κυρίως υπενόησε προ ημερών ο υπουργός Κώστας Καραμανλής στη Βουλή μιλώντας για «Καλογρίτσες της Δεξιάς».

"Oι φίλοι σας του καρτέλ κλέβουν ασύστολα"

Συνέχεια στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ του επιχειρηματία και προέδρου του ομίλου εταιρειών «Μηχανική», Πρόδρομου Εμφιετζόγλου με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή έδωσε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας με επιστολή η οποία περιλαμβάνει 10 ερωτήματα και πολλές καταγγελίες.

Ο κος Εμφιετζόγλου καλεί τον υπουργό Μεταφορών να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και κυρίως να δώσει εξηγήσεις για μια σειρά από ενέργειες και αποφάσεις οι οποίες κατά τον επιχειρηματία ζημιώνουν τη χώρα και το

Μήνυσε για δωροδοκία τους διαιτητές του αγώνα με τον Βόλο ο Ολυμπιακός

 Μήνυση κατά των πέντε διαιτητών της αναμέτρησης με τον Βόλο κατέθεσε ο Ολυμπιακός με την κατηγορία της δωροδοκίας.
Αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα στην τύχη είναι ο Ολυμπιακός, μετά το παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο, αφού όπως διαρρεόταν από την Κυριακή το βράδυ, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν μήνυση εναντίον των πέντε διαιτητών της αναμέτρησης.
Μάλιστα, η μήνυση είναι με την κατηγορία για δωροδοκία των κ.κ. Φωτιά, Σάββα, Φίλου, Ευαγγέλου και Φωτόπουλου για τους οποίος ξεκίνησε η αυτόφωρη διαδικασία που λήγει στις 23.50 της 23/12/2019.

Στις 14 Μαΐου το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Εγκρίθηκε σχέδιο επτά σημείων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε τη συγκρότηση του ΠΣ ως «ένα μεγάλο βήμα στην πορεία διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα μεγάλο, ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό, με πολιτική ενότητα και δημοκρατικές λειτουργίες».
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως το πρώτο βήμα σε αυτή την πορεία ήταν η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το δεύτερο η συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και το τρίτο είναι σήμερα η σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Τα Ελληνικά Hoaxes «καίνε» τον Μπ. Παπαδημητρίου: Ψεύδεται, είπε να «ξεβρακώνουν τους μπαχαλάκηδες»

Στην αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ισχυρίστηκε ότι δεν είπε ποτέ ότι πρέπει να «ξεβρακώνονται οι μπαχαλάκηδες» προχώρησε η ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes, μετά το σάλο που ξεσήκωσε η υπόθεση.
Αναλυτικά, τα Ελληνικά Hoaxes, τα οποία μέχρι πρόσφατα δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με διάφορα fake news που διακινούνταν από στελέχη της ΝΔ, αναφέρουν ότι «ο βουλευτής την Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, με ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, μίλησε για fake news και

Λουκέτο σε πολυεθνική αλυσίδα ένδυσης στην Ελλάδα (Photo)

Έκλεισε λίγο πριν τις γιορτές το μοναδικό κατάστημα που διέθετε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού η αμερικανική αλυσίδα Forever 21.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά την θορυβώδη έλευση της στο κέντρο της Αθήνας το κατάστημα της αλυσίδας διέκοψε την λειτουργία του μετά από την πτώχευση της μητρικής στην Αμερική.

Νέα προγραμματισμένη ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. στον Παναθηναϊκό

Μια ακόμα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, έως του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, θα πραγματοποιηθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία θα προκηρυχθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου, όπως έγινε γνωστό.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 99126/06/Β/86/80 ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ.: 000330401000 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ των Μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Παρά τις απειλές και τα εξώδικα του Στέφανου Χίου, η ΕΣΗΕΑ τον διαγράφει οριστικά

Για δεύτερη φορά το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προχωρά στη διαγραφή του Στέφανου Χίου, αυτήν τη φορά με απόφαση οριστικής διαγραφής.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη απόφαση διαγραφής του από την ΕΣΗΕΑ είχε ανατραπεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών με επιχείρημα ότι δεν εμφανίζεται ως εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό»!
Ο Στέφανος Χίος έχει απειλήσει τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με αγωγές και μηνύσεις και πρόσφατα είχε αποστείλει νέο εξώδικο για να διαμαρτυρηθεί για την ανακοίνωση εναντίον του που καταδίκαζε δημοσιεύματα του «Μακελειού».

Σάλος από βίντεο με αστυνομικούς να καταβρέχουν ΑΜΕΑ έξω από το ΑΤ Ομόνοιας

Αίσθηση προκαλεί βίντεο που καταγράφει αστυνομικούς του τμήματος Ομόνοιας να καταβρέχουν με μάνικα άτομο με ειδικές ανάγκες, έξω από το κτήριο που στεγάζει το ΑΤ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος και το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, μία γυναίκα που χρησιμοποιεί πατερίτσα για να μετακινηθεί σέρνεται έξω από το κτήριο από δύο αστυνομικούς. Στη συνέχεια αστυνομικός με μάνικα καταβρέχει τη γυναίκα.

Αντιπολιτευτικά «πυρά» στον Ερντογάν: Μείναμε μόνοι μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής που ακολουθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sigmalive.com ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Φαίκ Οζτράκ δήλωσε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι μας», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση Ερντογάν ότι άργησε να προβεί στα κατάλληλα βήματα και τώρα η χώρα δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της και των Τουρκοκυπρίων.

Ξέφυγε και πάλι ο Τραμπ: Οι πιλότοι μας είναι... πιο ωραίοι και γυμνασμένοι από τον Τομ Κρουζ (Video)

Την ώρα που το Κονγκρέσο ψήφιζε για την καθαίρεση του, ο πρόεδρος Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να «τιμήσει» το στράτευμα λέγοντας πως οι Αμερικανοί πιλότοι των F-35 είναι «πιο όμορφοι και γυμνασμένοι ακόμα και από τον Τομ Κρουζ»!
Σε ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τις τρομερές δυνατότητες του stealth μαχητικού F-35, παρομοίασε του αμερικανούς πιλότους με τον Τομ Κρούζ, λέγοντας μάλιστα πως τους «ρώτησα γιατί είναι εκεί και όχι στο Χόλιγουντ».

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Με επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για εξαπάτηση του ελληνικού λαού αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις που υποσχέθηκε και δεν κάνει πράξη για την μεσαία τάξη τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. LIVE

Όπως σημείωσε συνειδητά ο Μητσοτάκης εξαπατούσε τον ελληνικό λαό όταν μιλούσε για 4ο μνημόνιο ή όταν με απίστευτο λαϊκισμό έβαλε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.