Μυτιλήνη: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021


Σπανίως μια πόλη που είναι υποψήφια για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης συνδυάζει τόσες πολλές ιδιότητες και δίνει νόημα σε αυτήν την ευρωπαϊκή  προσέγγιση.
Η Μυτιλήνη με τη γεωγραφική της θέση, την ιστορία, την παράδοση, τη συμβολή της στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία αλλά και την αντιμετώπιση σύγχρονων ανθρωπιστικών κρίσεων

Μάλμε: Μια συνοικία πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως (Φωτό+Βίντεο)

Στη σουηδική πόλη Μάλμε, πραγματοποιείται αυτή την περίοδο ένα ενδιαφέρον τεστ που αφορά τις έξυπνες τεχνολογίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα σπίτια μας.
Σε κάποιον αφηρημένο περαστικό, το Χαλμπαρχέτεν φαίνεται σαν ένα κανονικό συγκρότημα κατοικιών. Αν πλησιάσεις θα δεις όμως ότι πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα. Διαθέτει μια ανεμογεννήτρια, ηλιακά πάνελ στην στέγη και σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και για οχήματα που κινούνται με αέριο.

Sealander: Το νέο σκάφος-τροχόσπιτο

Το Sealander είναι ένα σκάφος που μπορεί να λειτουργήσει και ως τροχόσπιτο. Συνδυάζει χαρακτηριστικά και στοιχεία και των δύο οχημάτων. Έχει τέσσερα μέτρα μήκος και 1.68 μέτρα πλάτος. Έχει ηλεκτροκίνητη προπέλα, που του δίνει τη δυνατότητα να κινείται στο νερό με εννιά χιλιόμετρα την ώρα.
Δημιουργός του είναι ο Ντάνιελ Στράουμπ: «Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να συνδυάσουμε και τους δύο τρόπους

Η ανάπτυξη των χόβερκραφτ επόμενης γενιάς (Φωτό+Βίντεο)

Το euronews βρέθηκε ποταμό Πο (γνωστό και ως Πάδο ή κατά τους αρχαίους Έλληνες Ηριδανό), στην Ιταλία, για να ανακαλύψουμε τη νέα γενιά χόβερκραφτ (αερόστρωμνου) που αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος.
Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το χόβερκραφτ έχει μετατραπεί σε ένα ευέλικτο εργαλείο, που εύκολα μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

«Η Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη στο Μικρό Γκλόρια

Όσοι είχαν δει την προηγούμενη δουλειά τους, τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν. Η επιτυχία ήταν τεράστια, γι’ αυτό και η παράσταση παιζόταν για τέσσερα χρόνια. Τώρα η ίδια ομάδα, με σκηνοθέτη τον Κώστα Παπακωνσταντίνου επιστρέφει και καταπιάνεται με ένα άλλο διήγημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, την «Μαζώχτρα»

Τους 28 έφθασαν οι νεκροί της νοθευμένης ρακής στην Κωνσταντινούπολη

Συνολικά 89 λάτρεις του οινοπνευματώδους ποτού με άρωμα γλυκάνισου έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία από την 18η Οκτωβρίου στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας με στομαχικούς πόνους, ναυτία και προβλήματα όρασης.


Ο απολογισμός των θυμάτων της υπόθεσης της νοθευμένης ρακής που είχε έλθει στη δημοσιότητα πριν από δύο εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη

Βραζιλία- Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από κατολίσθηση που καταπλάκωσε χωριό (Φωτό+Βίντεο)

Νερά και λάσπες έχουν καλύψει τα πάντα στην κωμόπολη Μπέντο Ροντρίγκες της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.
Φράγμα σε κοντινό ορυχείο σιδήρου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα τα υδάτινα λύματα να πλημμυρίσουν ολόκληρες γειτονιές.
Οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.

Η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε παραδέχτηκε ο Αλ. Τσίπρας για το προσφυγικό...Τι αποφάσισε η κυβέρνηση για τη στήριξη των νησιών

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι ζήτησε την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σύσκεψη που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου και την παρουσία των μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου διότι το πρόβλημα αυτό έχει ανθρωπιστική διάσταση.

Λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα διεκδικήσει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών,

Expedia: Εξαγορά της ιστοσελίδας HomeAway έναντι ποσού 3,9 δισ. δολαρίων.


Σε συμφωνία για την εξαγορά της ιστοσελίδας ενοικίασης διακοπών HomeAway, έναντι ποσού 3,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, κατέληξε η Expedia Inc.
Η εταιρεία, που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο, online ταξιδιωτικό πρακτορείο, βάσει κρατήσεων, αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Johnny Depp & Anne Hathaway: Μαγεύουν στο τρέιλερ της νέας «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων»

Πέντε χρόνια μετά την κινηματογραφική μεταφορά της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», ο Johnny Depp υπό την καθοδήγηση του Tim Burton επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το σίκουελ του φιλμ. Το τρέιλερ της νέας ταινίας «Alice Through the Looking Glass» δόθηκε στη δημοσιότητα και είναι… μαγευτικό!

Σάλος με τη συναυλία των Τσαλιγοπούλου-Κότσιρα στο Ισραήλ

. Έντονο είναι το παρασκήνιο πίσω από την ακύρωση της συναυλίας που είχαν συμφωνήσει να κάνουν στο Ισραήλ η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Κότσιρας.

Με το που μαθεύτηκε ότι οι δυο δημοφιλής τραγουδιστές θα πάρουν μέρος στη μουσική γιορτή του Ισραηλινού καλλιτέχνη Idan Raichel, μέλη της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, αντέδρασαν άμεσα, στέλνοντας μια γραπτή- έκκληση στους εν λόγω καλλιτέχνες να μην το κάνουν.

Ηλιακή καταιγίδα έκαψε την ατμόσφαιρα του Άρη, αποκάλυψε η ΝΑSΑ (vid)

Σε νέα σημαντική αποκάλυψη για στον Αρη προχώρησε η ΝΑSΑ που εξηγεί γιατί ο πλανήτης έπαψε να μοιάζει με τη Γη. Σε συνέντευξη τύπου οι επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, ανέφεραν πως για την καταστροφή της ατμόσφαιρας του κόκκινου πλανήτη, που τον μετέτρεψε σε μια ψυχρή και ξηρή έρημο ευθύνεται μια ηλιακή καταιγίδα, οι διάπυροι πίδακες της οποίας έκαψαν το οξυγόνο. 

Δωρεάν ξεναγήσεις από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, με χαρά θα υποδεχτεί και φέτος τους κατοίκους του Ηρακλείου και άλλων πόλεων του νησιού που συνεχίζουν να πλήττονται από την οικονομική κρίση, προσφέροντας μία περιήγηση στους εκθεσιακούς του χώρους, ένα ταξίδι τέχνης μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας, ένα πρωϊνό με φίλους στο ζεστό καφέ του.

Ελλάδα: Άγρια επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο – Τα βίντεο της επίθεσης εξετάζει η αστυνομία

Στα «χέρια» της κρατικής ασφαλείας βρίσκεται ο «φάκελος» των επεισοδίων αλλά και ο τραυματισμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, που έλαβαν χώρα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ποντίων το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες άντρες της ΕΛΑΣ μαζεύουν οπτικοακουστικό υλικό απο τα