Τρομακτικά τα ποσά που έχουν δώσει οι ΗΠΑ ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Ξεπέρασαν τα 46 δισ. δολάρια! (πίνακας) Περισσότερα από όσα έχουν δαπανήσει οι Αμερικανοί σε 10 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν

 Η Ουκρανία αποκαλύφθηκε ότι έχει λάβει μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στον έναν χρόνο πολέμου από τις ΗΠΑ σε ξεπερνώντας τα ποσά που έδωσαν οι Αμερικανοί στο πόλεμο στο Αφγανιστάν για την δεκαετία 2001-2010!

Το ποσό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 έχει φτάσει τα 46,6 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ένα ποσό περισσότερο από όσα δαπάνησαν οι Αμερικανοί σε δέκα χρόνια πολέμου κατά των Ταλιμπάν.

Βέβαια ακόμα τα συνολικά κόστη των πολέμων των Αμερικανών στο Βιετνάμ, στο Ιράκ και την Κορέα σε σημερινά λεφτά είναι ανώτερα αλλά εκεί μιλάμε για συνολική εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις.

Χαμός στον ΟΗΕ για το «ενός λεπτού σιγή» που ζήτησε ο Ουκρανός Ν.Κουλέμπα – Ρωσία «Είναι και τα θύματα του 2014»

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στη συνεδρίαση του ΟΗΕ,  διέκοψε την ενός λεπτού σιγή που ήθελαν να κρατήσουν τα κράτη στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία και στην αίθουσα επικράτησε αναταραχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η DailyMail, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα μίλησε για τον πόλεμο που ξέσπασε πριν ένα χρόνο στη χώρα μετά την επίθεση της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα για «γενοκτονία» ενώπιον όλων των κρατών του ΟΗΕ.

 «Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, η Ρωσία είναι ανοιχτή στην επίτευξη των στόχων του NWO με πολιτικά και διπλωματικά μέσα».

«Что касается украинского кризиса, то Россия открыта к достижению целей СВО политико-дипломатическим путём»

Κίνα: Ζητά από Ουκρανία-Ρωσία να διαπραγματευθούν – «Δεν πρέπει να διεξαχθούν πυρηνικοί πόλεμοι»

 Η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα (24/2) τη Ρωσία και την Ουκρανία να ξαναρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις κι απέρριψε οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων σε έγγραφο 12 σημείων που έδωσε στη δημοσιότητα, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης.

«Όλα τα μέρη θα όφειλαν να υποστηρίξουν τη Ρωσία και την Ουκρανία για να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να ξαναρχίσουν τον απευθείας διάλογο το ταχύτερο δυνατό», έκρινε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στο κείμενο αυτό.

Ένας χρόνος πολέμου στην Ουκρανία – Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα νικήσει, είναι έτοιμη να φθάσει μέχρι «τα σύνορα της Πολωνίας»

 Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντμέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσει η Μόσχα εν τέλει μια ειρήνη διαρκείας με την Ουκρανία είναι να προωθήσει τα δικά της σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Ο Μεντβέντεφ, που τώρα είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προέβλεψε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας», όπως τη χαρακτήρισε, «θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρή συμφωνία».

Δύο κινέζικες παροιμίες για το «παιχνίδι» ουδετερότητας του Πεκίνου στον πόλεμο της Ουκρανίας

 Την πρότασή της για την κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία κατέθεσε η Κίνα, την ώρα που έχουν φουντώσει τα σενάρια για παροχή όπλων από το Πεκίνο στη Ρωσία, ενδεχομένως και «υπογείως», μέσω τρίτων.

 Η Δύση υποδέχτηκε με σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες την κινεζική παρέμβαση, ενώ ο Ουκρανός Πρόεδρος επιχείρησε ένα άνοιγμα – φιλίας στην Κίνα.

Η Ουκρανία θέλει και την Κριμαία για τον τερματισμό του πολέμου

 Υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι το όποιο σχέδιο για τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να περιλαμβάνει την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα του 1991. Δηλαδή να επιστραφεί και η Κριμαία, η οποία έχει περάσει υπό ρωσικό έλεγχο από το 2014.

«Μυστικές συνομιλίες» Ουκρανίας – Ρωσίας στη Γενεύη… αλλά χωρίς προοπτική

 «Μυστικές συνομιλίες» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γενεύη, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας, Ιγνάσιο Κασίς. Ο Ελβετός αξιωματούχος, μιλώντας στην εφημερίδα Le Temps, υπογράμμισε πως οι συζητήσεις προφανώς δεν διεξάγονται σε υψηλότερο επίπεδο και ότι γίνονται σε συνθήκες «μέγιστης διακριτικότητας».

Ομοβροντία από τη Δύση κατά της Κίνας

 Ως «αποτυχημένη προσπάθεια» να εμφανιστεί ως ουδέτερος παράγοντας αξιολογείται από τη Δύση η κίνηση της Κίνας να καταθέσει στη διεθνή κοινότητα μια πρόταση 12 σημείων για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας. ΝΑΤΟ και ΕΕ απέρριψαν το σχέδιο, υπογραμμίζοντας το ρόλο του Πεκίνου ως στενού συμμάχου της Μόσχας.