Ο Ζελένσκι είναι σε κατάθλιψη. Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση λόγω των υψηλών απωλειών

 ΜΟΣΧΑ, 30 Οκτωβρίου – RIA Novosti, 

Viktor Zhdanov. Στο Κίεβο μιλούν όλο και περισσότερο για την ανάγκη ενίσχυσης της κινητοποίησης. 

Ο ρυθμός αναπλήρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν συμβαδίζει με τις απώλειες· δεν έχουν μείνει άνθρωποι πρόθυμοι να ενταχθούν στο στρατό. Τι υπολογίζουν οι ουκρανικές αρχές - στο υλικό του RIA Novosti.

Η δύναμη έχει εξαντληθεί 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σύγκρουση μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων και της Χαμάς εντός της Λωρίδας της Γάζας

 ΤΕΛ ΑΒΙΒ, 30 Οκτωβρίου – RIA Novosti.

Καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις προχωρούν στη Λωρίδα της Γάζας, εμπλέκονται σε άμεσες συγκρούσεις με μαχητές της Χαμάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ταξίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση. "Κινούμεθα στο έδαφος, εντοπίζουμε τρομοκράτες και επιτιθέμεθα από αέρος. 

Υπάρχει επίσης άμεση επαφή μεταξύ χερσαίων δυνάμεων και τρομοκρατών και διεξάγονται μάχες εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ισραηλινά τανκς στις προσεγγίσεις προς τη Γάζα

 ΜΟΣΧΑ, 30 Οκτωβρίου – RIA Novosti. 

Αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της Γάζας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

«Ισραηλινά τανκς εντοπίστηκαν στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, ένας βασικός δρόμος κόπηκε», ανέφερε η δημοσίευση.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν με τη σειρά τους ότι είχαν επεκτείνει τους ελιγμούς εδάφους στη Λωρίδα της Γάζας.

Καθηγητής Mearsheimer: Οι ΗΠΑ έχασαν από τη Ρωσία στη μάχη για τη Μέση Ανατολή

 Φωτογραφία: Naaman Omar/Keystone Press Agency/Global Look Press 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν από τη Ρωσία στον αγώνα για επιρροή στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube. 

Κατά τη γνώμη του, η πολιτική της Μόσχας σχετικά με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έδειξε την ανωτερότητά της έναντι της Ουάσιγκτον. 

Αποτελέσματα της αντεπίθεσης: πόσους στρατιώτες και εξοπλισμό έχασαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει περισσότερους από 90 χιλιάδες ανθρώπους από την έναρξη της αντεπίθεσης. 

Πόσος εξοπλισμός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκε, ποια είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης του ουκρανικού στρατού;

Πόσους ανθρώπους έχουν χάσει οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από την έναρξη της αντεπίθεσης;

Βίκτορ Medvedchuk: Την οικονομική ήττα του Zelensky θα ακολουθήσει μια πολιτική

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι έχει ήδη χάσει τον οικονομικό πόλεμο και τώρα αντιμετωπίζει πολιτική ήττα, έγραψε στη στήλη του στο smotrim.ru ο Βίκτορ Μεντβενττσούκ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο χρέους και αντιμετωπίζει επικείμενη χρεοκοπία. 

Τα νέα δάνεια δεν θα σώσουν την Ουκρανία με κανέναν τρόπο, αφού δεν θα είναι αρκετά για την εξόφληση των χρεών. Οποιαδήποτε ειρήνη ή κατάπαυση του πυρός θα δείξει την οικονομική αφερεγγυότητα της χώρας, η οποία θα χρεοκοπήσει αμέσως. <...>

Τρεις χιλιάδες Χιροσίμα: πώς ο Χρουστσόφ πυροδότησε την πιο ισχυρή πυρηνική βόμβα στην ιστορία

 Θερμοπυρηνική βόμβα 25 τόνων, απόδοσης 50 μεγατόνων, στο Μουσείο Πυρηνικών Όπλων 

Το 1961, ο Νικίτα Χρουστσόφ ανακοίνωσε την απόσυρση της Μόσχας από το μορατόριουμ των πυρηνικών δοκιμών. 

Τον Σεπτέμβριο, ο Σοβιετικός ηγέτης προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα σοβιετικά σχέδια να δοκιμάσουν μια βόμβα τέτοιας ισχύος που δεν είχε δει ποτέ ο κόσμος. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, και οι δύο υπερδυνάμεις είχαν ήδη συμμετάσχει στον «θερμοπυρηνικό αγώνα» για 10 χρόνια - η δύναμη των εκρηκτικών φορτίων υδρογόνου αυξανόταν κάθε χρόνο. 

Ένας άνδρας σώζει ένα αρκουδάκι που χτυπήθηκε στο αυτοκινητόδρομο στη Μπασκίρια αλλά στο τέλος γίνεται κάτοικος του χωριού.

 Ένας κάτοικος της συνοικίας Zilairsky της Μπασκιρίας βγήκε για να βρει μια νεαρή αρκούδα που είχε καταρριφθεί στον αυτοκινητόδρομο, αναφέρει το LIFE.ru. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντρέι Γκαβρίλοφ οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο πριν από περίπου δύο μήνες όταν ανακάλυψε ένα αρκουδάκι μέσα σε μια λίμνη αίματος στην άκρη του δρόμου. 

Ο φροντιστής δεν μπόρεσε να αφήσει το νεαρό ζώο σε μπελάδες και το πήγε στον κτηνίατρο, ο οποίος του συνέταξε πορεία θεραπείας. 

Πεκίνο: Για προσπάθεια επέκτασης της σύγκρουσης από την Ουκρανία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, κατηγόρησε τη Δύση ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Serghei Şoigu κατηγόρησε τη Δύση ότι θέλει να επεκτείνει τη σύγκρουση από την Ουκρανία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανέφεραν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα σχόλια που έγιναν σε αμυντικό φόρουμ στο Πεκίνο, αναφέρει το Reuters.

Μιλώντας στο Xiangshan Forum, τη μεγαλύτερη εκδήλωση στρατιωτικής διπλωματίας της Κίνας, ο Σόιγκου είπε ότι το ΝΑΤΟ κρύβει τη συσσώρευσή του στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με μια «επιδεικτική επιθυμία για διάλογο», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΗΠΑ: Χωριστή ψηφοφορία για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας στο Ισραήλ εντός της εβδομάδας προωθεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

 Σχέδιο νόμου που θα προβλέπει χρηματοδότηση για να υποστηριχθεί αποκλειστικά το Ισραήλ, σχεδιάζει να προωθήσει ο Ρεπουμπλικάνος νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποβάλει αίτημα προκειμένου να εγκριθεί από το Κογκρέσο πακέτο έκτακτων χρηματοδοτήσεων 106 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και την μεταναστευτική κρίση.

Σε μόλις τρεις εβδομάδες περισσότερα τα νεκρά παιδιά στη Γάζα απ’ ό,τι ετησίως στις ένοπλες συρράξεις όλου του κόσμου από το 2019

 Μετά από τρεις εβδομάδες συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, περισσότερα από 3.340 παιδιά και ανήλικοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, 33 στη Δυτική Όχθη και άλλα 29 στο Ισραήλ, ξεπερνώντας σε απόλυτους αριθμούς το νούμερο των παιδιών που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολεμικές συγκρούσεις σε όλον τον κόσμο από το 2019, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children.

ΗΠΑ: 2 νεκροί και 16 τραυματίες σε συνοικία με μπαρ και κλαμπ, στη Φλόριντα – Νέοι γιόρταζαν το Halloween και ο δράστης άνοιξε πυρ – Συνελήφθη 22χρονος

 Η αστυνομία στην Τάμπα, στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα (νοτιοανατολικά), συνέλαβε ύποπτο που κατηγορείται για δυο φόνους και αρκετούς τραυματισμούς, αφού πυρά προκάλεσαν χάος χθες Κυριακή σε συνοικία με μπαρ και νυχτερινά κλαμπ ενώ εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, είχαν βγει για να γιορτάσουν το Halloween, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Από τους συνολικά δεκαέξι τραυματίες, οι δεκαπέντε χτυπήθηκαν από σφαίρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς καλεί την Αίγυπτο να δράσει «αποφασιστικά» για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

 Στέλεχος της Χαμάς παρότρυνε χθες Κυριακή τις αρχές της Αιγύπτου να ενεργήσουν με «αποφασιστικό» τρόπο για να φθάσει βοήθεια στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις νερού, τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων.

«Η Αίγυπτος δεν πρέπει να παραμείνει θεατής, να περιορίζεται σε εκκλήσεις» για της δοθεί άδεια προκειμένου «να μπει βοήθεια στη Γάζα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Άνδρες έκαναν έφοδο σε αεροδρόμιο της Ρωσίας ψάχνοντας Ισραηλινούς μέσα – 60 συλλήψεις

 Δεκάδες άνδρες εισέβαλαν χθες, Κυριακή, και παρέμειναν για ώρες στο ταρμάκ και σε τερματικό σταθμό αεροδρομίου στη Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με πληθυσμό κατά πλειονότητα μουσουλμανικό, ψάχνοντας επιβάτες πτήσης από το Ισραήλ.

Ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο-καταφύγιο για χιλιάδες αμάχους, και επιθέσεις στη Δ. Όχθη – Ρουκέτες εκατέρωθεν στα σύνορα Λιβάνου και Συρίας

 Η νέα φάση του πολέμου που ανακοίνωσε ο Νετανιάχου κλιμακώνεται με σκληρές μάχες μεταξύ του στρατού του Ισραήλ και της Χαμάς εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας και ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου Αλ Κουντς, καθώς θεωρεί ότι κάτω από αυτό βρίσκεται υπόγειο στρατηγείο της Χαμάς.