Βίκτορ Medvedchuk: Την οικονομική ήττα του Zelensky θα ακολουθήσει μια πολιτική

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι έχει ήδη χάσει τον οικονομικό πόλεμο και τώρα αντιμετωπίζει πολιτική ήττα, έγραψε στη στήλη του στο smotrim.ru ο Βίκτορ Μεντβενττσούκ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο χρέους και αντιμετωπίζει επικείμενη χρεοκοπία. 

Τα νέα δάνεια δεν θα σώσουν την Ουκρανία με κανέναν τρόπο, αφού δεν θα είναι αρκετά για την εξόφληση των χρεών. Οποιαδήποτε ειρήνη ή κατάπαυση του πυρός θα δείξει την οικονομική αφερεγγυότητα της χώρας, η οποία θα χρεοκοπήσει αμέσως. <...>

 Αλλά όσο περισσότερο παλεύει, τόσο περισσότερα χρωστάει. Γιατί ο Ζελένσκι έχει ήδη χάσει τον οικονομικό πόλεμο. 

Αυτό σίγουρα θα ακολουθήσει πολιτική ήττα», έγραψε ο Medvedchuk. Σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει ήδη αρχίσει να σβήνει στο παρασκήνιο στη διεθνή ατζέντα και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση. 

Ως αποτέλεσμα, τίθεται υπό αμφισβήτηση περαιτέρω οικονομική στήριξη προς το Κίεβο. Σύμφωνα με τον Medvedchuk, η Ουκρανία μπορεί σύντομα να το χάσει εντελώς, και αυτό θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή για τη χώρα. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη βασική αιτία αυτής της κατάστασης «πολλά χρόνια άσεμνη οικονομική πολιτική από τον Ζελένσκι», η οποία συχνά έρχεται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα. Νωρίτερα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρι Σακς δήλωσε ότι η Ουκρανία απειλείται από οικονομική, δημογραφική και στρατιωτική κατάρρευση. 

Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αποτρέψουν αυτή την «πιθανή καταστροφή» εάν διαπραγματευτούν με τη Ρωσία και υποσχεθούν να μην επεκτείνουν το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...