Πρόβλεψη «βόμβα» από Κ.Συνολάκη: «Έρχεται σεισμός 8,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»

 Ο Κώστας Συνολάκης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό ένας σεισμός 8,5 Ρίχτερ να «χτυπήσει» την Ελλάδα. 

Χαρακτηριστικά, ο ακαδημαϊκός ανέφερε το παράδειγμα του μεγάλου σεισμού στην δυτική Κρήτη:

«Αν πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα δείτε ότι υπάρχει ένα έκθεμα που μιλάει για τον πολύ μεγάλο σεισμό που έγινε στη δυτική Κρήτη το 365 μ.χ. Και που τον ξέρουμε αυτόν τον σεισμό; Από τις περιγραφές… Είναι τότε που εξαφανίζεται η Αλεξάνδρεια σαν παγκόσμια πόλη.

Τελικός Conference League: Ένταση έξω από την OPAP Arena – Περίπου 50 οπαδοί του Ολυμπιακού πέρασαν χωρίς έλεγχο

 Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την OPAP Arena  λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να φτάνουν σιγά σιγά στη γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και μια μερίδα εξ αυτών πήγε με λίγη παραπάνω… φόρα και επιχείρησαν να μπουν, χωρίς να έχει επιτραπεί η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Επικράτησε μια μίνι ένταση με την αστυνομία, την ασφάλεια του γηπέδου και τους οπαδούς.

Στα 315 τρισ. δολάρια το παγκόσμιο χρέος και ανεβαίνει – Η Δύση χρωστάει τα 2/3

 Το παγκόσμιο χρέος σημείωσε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, φτάνοντας τα 315 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) με τα 2 στα 3 δολάρια να είναι από τις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες της Δύσης.

Αυτή η αύξηση αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και ταχύτερη άνοδο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Ο βασικός παράγοντας πίσω από αυτό το άλμα είναι οι αναδυόμενες αγορές, όπου το χρέος έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα άνω των 105 τρισ. δολαρίων, δηλαδή 55 τρισ. περισσότερα σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

Ουκρανή εξηγεί γιατί είναι τυχεροί οι 10 εκατομμύρια άνθρωποι που έφυγαν από τη χώρα για να ζήσουν ελεύθεροι αλλού! (βίντεο) Δείτε το βίντεο στο Χ

 Μια νεαρή Ουκρανή σε βίντεο στο Χ, δηλώνει ότι υπάρχουν οφέλη από τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας.

«Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ουκρανοί μπόρεσαν να μεταναστεύσουν και τώρα να ζουν στην Ευρώπη ελεύθεροι και ευτυχισμένοι όπως ακριβώς ήθελαν.

Βρετανός σκότωσε με μία γροθιά παιδόφιλο – Παρενόχλησε σεξουαλικά την 15χρονη κόρη του

 Ένας Βρετανός φέρεται να σκότωσε με μία μόνο γροθιά έναν άνδρα που παρενόχλησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του σε πάρτι στην Ταϊλάνδη. 

Ο 34χρονος Βρετανός βρισκόταν σε πάρτι σε βίλα στην πόλη Πατάγια στην Ταϊλάνδη, μαζί με την 15χρονη κόρη του, όταν ο 36χρονος παιδόφιλος Ιγκόρ Γιασίλιεφ, άρχισε να την προσεγγίζει σεξουαλικά.

Ο άνδρας  εικάζεται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ- λέγεται ότι ψιθύρισε στην έφηβη ότι ήθελε να κάνει σεξ μαζί της, εξοργίζοντας τον Βρετανό που τον χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος.

Χαλκιδική: Canadair κατά τη διάρκεια άσκησης έριξε τόνους νερού πάνω σε ξενοδοχείο και στα κεφάλια των πελατών! (βίντεο)

 Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην ακτή Ελιάς της Σιθωνίας στη Χαλκιδική κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων αεροσκαφών Canadair, καθώς ένα από αυτά που συμμετείχε σε άσκηση πυρόσβεσης στην περιοχή έριξε κατά λάθος τόνους νερού πάνω σε ξενοδοχείο και στα κεφάλια των πελατών του που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα μπαλκόνια και στο χώρο της πισίνας! 

Η ρωσική Αεροπορία «έκαψε» ζωντανούς με Kinzhal 300 στρατιωτικούς που είχαν στείλει η Πολωνία, η Γαλλία & οι βαλτικές χώρες στο Λβιβ

 Οι νεκροί «εξαερώθηκαν» από την έκρηξη - Δεν υπάρχουν καν πτώματα.

Η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε ένα συντριπτικό πλήγμα με υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, o οποίος εκτοξεύτηκε από MiG-31, κατά της ουκρανικής βάσης στο Γιαβορόβσκι, λίγο έξω από το Λβιβ, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 300 στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν έρθει από τη Γαλλία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες.


Στο γήπεδο απόψε ο Κασσελάκης για τον τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα - Ρόδο την Πέμπτη 30/5

 Επίσκεψη στη Ρόδο θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 30/5, ο Στ. Κασσελάκης

Από θύρα φιλάθλων θα παρακολουθήσει απόψε, στις 22:00, τον τελικό του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
Ο κ. Κασσελάκης, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, θα βρεθεί απόψε στην OPAP Arena και επέλεξε να παρακολουθήσει τον αγώνα από θύρα φιλάθλων με παρέα του και όχι από την θύρα των VIP.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΝΔ να δώσει άμεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Παίδων

 «Αντί να προχωρήσει σε κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες καθυστερήσεις στα τακτικά χειρουργεία των νοσοκομείων Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού”, η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά στρέφεται ενάντια στους υγειονομικούς, κατηγορώντας τους ότι αυτοί κρατούν σε ομηρία τους εκατοντάδες μικρούς ασθενείς που βρίσκονται στις λίστες της ντροπής των χειρουργείων», καταγγέλλει το ΚΚΕ, σε σχόλιο του «για τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία Παίδων και τη στάση της κυβέρνησης».

Κεχαγιά: Το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε ότι η μη μείωση των έμμεσων φόρων «είναι μια αντίληψη, είναι μια επιλογή» της κυβέρνησης και πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «τη μείωση των έμμεσων φόρων, τον μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης για 6 ή ενδεχομένως και για ακόμη 6 μήνες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ένα απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο προφανώς έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ακριβώς επειδή βρίσκει και ο ίδιος ελκυστικές τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ,

Κώστας Καραμανλής: Ο Γιώργος Προβόπουλος ξεχώρισε για την αφοσίωσή του στα απαιτητικά καθήκοντα που του ανατέθηκαν

 Ο κ. Καραμανλής στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ο Γιώργος Προβόπουλος «ξεχώρισε για την αφοσίωσή του στα απαιτητικά καθήκοντα που του ανατέθηκαν, το αίσθημα ευθύνης που επέδειξε σε περιστάσεις κρίσιμες για τη χώρα».

Τη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, σε ηλικία 74 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ο Γιώργος Προβόπουλος «ξεχώρισε για την αφοσίωσή του στα απαιτητικά καθήκοντα που του ανατέθηκαν, το αίσθημα ευθύνης που επέδειξε σε περιστάσεις κρίσιμες για τη χώρα».,

Δόλιο σχέδιο αποκαλύπτει το Bloomberg - Τρέχουν να βάλουν την Ουκρανία στην ΕΕ για να προλάβουν την ... ουγγρική προεδρία

 H πλειοψηφία των κρατών - μελών της ΕΕ εκπονεί ένα σχέδιο, προκειμένου ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση να ξεκινήσουν πριν η Ουγγαρία αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύπτει ο Bloomberg.

Βάσει αυτού, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Ιουνίου, ενώ η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου.

ΝΑΤΟ, Βρετανία φέρνουν την πολεμική κόλαση – Έχουν χάρτη με πόλεις στη Ρωσία που θα χτυπηθούν με δυτικά όπλα από Ουκρανία

 Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί το ΝΑΤΟ καθώς η στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Όσο πλησιάζει το τέλος τόσο πιο αποφασιστικός γίνεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στην αντιρωσική του ρητορική.
Ο ακραίος λόγος του απερχόμενου γενικού γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και το πράσινο φως στην άρση των περιορισμών για την Ουκρανία ως προς τη χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» στη Ρωσία, συνιστά μία τρομακτικά επικίνδυνη κλιμάκωση.

Κινέζοι εμπειρογνώμονες: Δέος από τη νέα ρωσική «υπερβόμβα» - Μοιραία απειλή για τους Ουκρανούς η ασταμάτητη FAB-3000

 Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι η Ουκρανία δεν έχει τίποτα διαθέσιμο για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές βόμβες FAB-3000 και ισχυρίζονται ότι το νέο βλήμα μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ρωσία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή βομβών που αποτελούν μοιραία απειλή για τον ουκρανικό στρατό, μετέδωσε το Κινεζικό Εθνικό Ραδιόφωνο.
«Αφού η Ρωσία είχε βελτιώσει τη βόμβα FAB-3000 με μια μονάδα διόρθωσης, η καταστροφική της δύναμη έγινε ακόμη πιο τρομερή.

Big deal Κόκκαλη - Εξαγοράζει με 46,55 εκατ. την Ευρώπη Ασφαλιστική, της δίνει «προίκα» 150 εκατ. με «όχημα» την ΚΛΜ

 Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που εκτινάσσουν την Ευρώπη Ασφαλιστική και τις υπεραξίες για τους μετόχους της Ιντρακόμ - Η σοφή αλλαγή στρατηγικής και η εγκατάλειψη της δημιουργίας ΑΕΕΑΠ

Colpo Grosso από τον όμιλο Intracom ο οποίος προχωρά στην εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική έναντι 46,55 εκ ευρώ μέσω της INTRACOM PROPERTIES η οποία στη συνέχεια θα συγχωνευτεί με την Κλουκίνας - Λάππας με την εισηγμένη να ελέγχει το 100% της Ασφαλιστικής Εταιρίας.

Σε ρυθμούς Conference League η Αθήνα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 Στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού του Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί στις 22:00 στο γήπεδο «ΑΕΚ Αρένα», κινείται η Αθήνα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Οι οπαδοί των δύο φιναλίστ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να προσεγγίσουν το γήπεδο, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το ονομαστικό εισιτήριο, καθώς και αστυνομική ταυτότητα.

Παράλληλα ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια ηλεκτρικού και τραμ καθώς και αρκετών λεωφορειακών γραμμών.

Πέθανε ο Γιώργος Προβόπουλος – Υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα πρώτα χρόνια των μνημονίων

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Υπήρξε ανώτατο στέλεχος σε τράπεζες και έγινε ιδιαίτερα γνωστός επειδή βρισκόταν στο τιμόνι της ΤτΕ τα πρώτα χρόνια των μνημονίων (2008-2014).

Ολυμπιακός: Για την ιστορία του και για την Ελλάδα – Θέλει να γράψει την πιο χρυσή σελίδα με τον ευρωπαϊκό τίτλο

 Λίγους μήνες προτού συμπληρώσει 100 χρόνια ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει την πιο χρυσή σελίδα του κατακτώντας έναν ευρωπαϊκό τίτλο

Απόψε (22:00, Cosmote TV, Mega), στην OPAP Arena, που για τις ανάγκες του τελικού μετονομάστηκε σε AEK Arena,

Σάλος με τη Νίκι Χέιλι: Έγραψε «αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα (Photos)

 Η πρώην υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Νίκι Χέιλι, φωτογραφήθηκε καθώς έγραφε «αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Το στιγμιότυπο δημοσιοποίησε μέσω X ισραηλινός βουλευτής.

Ο βουλευτής Ντάνι Ντάνον, ο πρώην πρεσβευτής της χώρας του στον ΟΗΕ, συνόδευσε τη Νίκι Χέιλι, επίσης πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, κατά την επίσκεψή της κοντά στα σύνορα.