Δημιουργήθηκε «ηλιακή» κηροζίνη με φως, διοξείδιο του άνθρακα και... νερό!

Τον δρόμο για την συνθετική κατασκευή καυσίμων υδρογονανθράκων χωρίς την εξόρυξη νέων ποσοτήτων από το υπέδαφος ανοίγει ριζοσπαστική ανακάλυψη στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε «ηλιακή» κηροζίνη με φως, διοξείδιο του άνθρακα και... νερό!

Επαφές και με υφυπουργό της ΝΔ «αποκαλύπτει» ο Χρήστος Παππάς

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι ο «γαλάζιος» βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών Κ.Τσιάρας είχε σειρά επαφών μαζί του τόσο στο ΥΠΕΞ όσο και στο προσωπικό του ιατρείο, κάνοντας λόγο για «πολύωρες συναντήσεις» στις οποίες επέκρινε τις επιλογές Σαμαρά και

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: «ΑΤΤΙΚΗ? ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ? ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟ» Το πρόγραμμα του συνδυασμού του παρουσίασε ο Ι. Σγουρός

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και η ολοκλήρωση των έργων για τα στερεά και υγρά απόβλητα, είναι οι τρεις προτεραιότητες που έθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική- Γιάννης Σγουρός- Μόνο με έργο».

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ Eκλειψη αύριο θα μετατρέψει τον Hλιο σε δαχτυλίδι φωτιάς

Μια δακτυλιοειδής (μη ολική) έκλειψη θα κάνει αύριο τον Ήλιο να μοιάζει με ένα πύρινο δαχτυλίδι, όμως το εντυπωσιακό φαινόμενο θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μόνο οι πιγκουίνοι.

Βερολίνο: Τόσο «παράλογες» οι δηλώσεις Μπερλουσκόνι που «δεν σχολιάζονται»

«Τόσο παράλογες που δεν επιδέχονται σχολιασμού» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι που υποστήριξε ότι οι Γερμανοί αρνούνται ότι υπήρξαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ Πλοίο της Greenpeace βάζει πλώρη για «ναυμαχία» με ρωσικό πετρελαιοφόρο

To πλοίο Rainbow Warrior της Greenpeace σήκωσε άγκυρα σήμερα για να πάει να συναντήσει ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο το οποίο μεταφέρει το πρώτο φορτίο με πετρέλαιο το οποίο εξορύχθηκε από τα ανοιχτά της Αρκτικής και έχει αγοράσει η γαλλική Total.

Σινεμά«Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου»: Δείτε πλάνα από την ταινία που γυρίστηκε σε Αθήνα και Κρήτη

Οι Κίρστεν Ντανστ και Βίγκο Μόρτενσεν, ενσαρκώνουν ένα ζευγάρι Αμερικανών που επισκέπτονται τον Παρθενώνα και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού 
«Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου» («The two faces of January»), η ταινία που γυρίστηκε Αθήνα, Κρήτη και Κωνσταντινούπολη έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου, στο τμήμα Berlinale Special Galas.

Δημήτρης Καζάκης ΕΠΑΜ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

Μηνύματα στήριξης έστειλαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Βασίλης Λέκκας, ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης και ο Γιάννης Ζουγανέλης
Γνωστά ονόματα είναι ανάμεσα στους υποψηφίους με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), το κόμμα του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη που συμμετέχει στις ευρωεκλογές. Μετά των υποψηφίων είναι ο συγγραφέας και ελληνιστής Πέδρο Ολάγια και οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Λαδικού και Κατερίνα Μουτσάτσου.

Μείωση αριθμού βουλευτών και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό προωθούν Σαμαράς-Βενιζέλος

Ίδρυση «Γερουσίας», τροποποίηση διατάξεων για να «εξαλειφθούν» οι πρόωρες εκλογές, αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ των θεμάτων της συνταγματικής αναθεώρησης
Η αναθεώρηση του Συντάγματος, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος θα βρεθούν στο επίκεντρο πολιτικών εκδηλώσεων των δύο κυβερνητικών κομμάτων.

Ο Παπανδρέου τώρα δίνει μαθήματα: Οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πόνο και κόπο αν...

Αν αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια και μιλούν για δημοψήφισμα, και άλλοι που πρότειναν Ζάππειο είχαν το 2010 τη στάση που σήμερα έχουν υιοθετήσει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός «καρφώνοντας» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Επέκρινε τον Ευ.Βενιζέλο ότι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα της Δεξιάς.

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΕΚ 0-2 Τέλος στο «αγροτικό» για την ΑΕΚ! που εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στη football league.


Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της, κέρδισε την Κηφισιά με 0-2 στη Ριζούπολη και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στη football league. Η Ένωση πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου σκόραρε δις, έχασε πολλές ευκαιρίες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε μεγαλύτερα επίπεδα, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι (9/14) του Ντακόλ.

Καλιφόρνια Mila Kunis: Κοιλίτσα έξω λοιπόν -Η ηθοποιός και ο Ashton Kutcher πλέουν σε πελάγη ευτυχίας

Η ηθοποιός και ο Ashton Kutcher πλέουν σε πελάγη ευτυχίας
Μπορεί να μην έχει η ίδια επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της, αλλά το κάνει πλέον περίτρανα η ίδια η κοιλιά της.

Η Mila Kunis έδειξε φόρα παρτίδα τη φουσκωμένη κοιλίτσα με μία κοντή μπλούζα που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: η διάσημη ηθοποιός είναι... εντελώς έγκυος από τον αγαπημένο της Ashton Kutcher.

Κάμερον Ντίαζ: Τελικά υπάρχει «άλλη γυναίκα» στη ζωή της;

Ερωτική φαντασίωση για το μεγαλύτερο μέρος του ανδρικού πληθυσμού, η Κάμερον Ντίαζ είναι εντελώς απελευθερωμένη από ταμπού και συμπλέγματα. Αυτοσαρκάζεται επίμονα και αδιαφορεί αν θα προκαλέσει αφήνοντας υπόνοιες περί ομοφυλοφιλίας
Κατά διαστήματα οι δηλώσεις της ξαφνιάζουν, με αποκορύφωμα την πρόσφατη αναφορά της στην έλξη που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα για μια άλλη γυναίκα.

Amal Allamudin: Η δικηγόρος που... τύλιξε τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Ποια είναι η 36χρονη Λιβανέζα αρραβωνιαστικιά του George Clooney -Η εξυπνάδα της, η λαμπρή δικηγορική της πορεία και η εμφάνιση της φάνηκαν να ήταν ο συνδυασμός που ... «σκοτώνει», για τον 52χρονο ηθοποιό-Θεωρείται η πιο καλόγουστη δικηγόρος του Λονδίνου
Την λένε Amal Alamuddin, γεννήθηκε στο Λίβανο, έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και είναι γνωστή ως η υπερασπίστρια του Julian Assange και της Yulia Timochenko.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 12 οι νεκροί

Οι έντεκα θάνατοι στο Αρκάνσας - Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν μέσα στο σκοτάδι επιζώντες - Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τραυματιών
Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις τελευταίες ώρες τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Κινεζική ταινία «Έρωτας στο Πεκίνο» «πρωταγωνιστεί» το αιγαιοπελαγίτικο νησί

Στην κινεζική ταινία «Έρωτας στο Πεκίνο» «πρωταγωνιστεί» το αιγαιοπελαγίτικο νησί
Η Σαντορίνη «πρωταγωνιστεί» στην ρομαντική ταινία «Έρωτας στο Πεκίνο» που παίζεται αυτή την εποχή στους κινηματογράφους της Κίνας και «σπάει» ταμεία!

Περίεργα: Zonkey: Με μαμά ζέβρα και μπαμπά γάιδαρο!

Εχει κλέψει τις καρδιές των ζωόφιλων ανά τον κόσμο έπειτα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και στο οποίο απεικονίζεται να κάνει τα πρώτα της βήματα
Τι είναι μαύρο και άσπρο και μοιάζει με γαϊδουράκι; Το zonkey (από το zebra και το donkey)!

Κι όμως, έτσι αποκαλούν το υβρίδιο που γεννήθηκε πρόσφατα σε ζωολογικό κήπο στο Μεξικό, ένα σπάνιο ζωάκι που πρόκειται για διασταύρωση ζέβρας και γαϊδουριού.

Αίγυπτος: Σε θάνατο ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλοι 683

Αντιμετώπιζαν κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος τον περασμένο χρόνο
Αιγυπτιακό διδαστήριο καταδίκασε σήμερα σε θάνατο 683 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μπαντί.

H Πανέμορφη αυτή πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών- Καλοκαίρι στη μαγευτική Αλάσκα

Μπορείτε να αφήσετε τα νησιά της Καραϊβικής με τους χιλιάδες τουρίστες και να επιλέξετε ένα πιο «άγριο» προορισμό και να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα
Μπορεί στο άκουσμα της λέξης Αλάσκα οι περισσότεροι να σκέφτονται ψυχρούς και μεγάλους χειμώνες, όμως η πανέμορφη αυτή πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ίσως θα έπρεπε να είναι γνωστή για τα «μαγικά» και δροσερά καλοκαίρια της.

Παγκόσμια πρωτιά: To ισπανικό νησί El Hierro γίνεται ενεργειακά αυτάρκες!

Το κόστος της επένδυσης είναι 80 εκατ. ευρώ
Παγκόσμια πρωτιά διεκδικεί το μικρό ισπανικό νησί El Hierro, ένα από τα Κανάρια νησιά, που μέχρι τον Ιούνιο θα έχει καταφέρει να έχει πλήρη αυτάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Στο νησί κατασκευάζεται αιολικό πάρκο το οποίο θα συνδυάζει την αιολική ενέργεια με τις πηγές νερού του νησιού, καθιστώντας ένα νησί δέκα χιλιάδων κατοίκων, όπως είναι το El Hierro, ενεργειακά αυτάρκες.

Financial Times: Η ευημερία των αριθμών και η χαμένη γενιά της Ελλάδας

«Τα 10 χρόνια είναι αισιόδοξη πρόβλεψη για να φτάσει η Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα απασχόλησης»
«Πόσο καιρό θα κάνουν η Ελλάδα ή η Ισπανία να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα απασχόλησης; Τα 10 χρόνια είναι αισιόδοξη πρόβλεψη. Ίσως περάσει μια ολόκληρη γενιά.

ΚΕΛΛΥ ΒΛΑΧΑΚΗ Φτιάχνω εργοστάσιο στην Ελλάδα για να τιμήσω τη μνήμη του πατέρα μου

«Θέλω να εκπληρώσω το όραμα του πατέρα μου και να δημιουργήσω στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων μας. Θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας με καλούς και όχι τους κατώτερους μισθούς».

Αθώος ο Φυσικός που λάμβανε 5.000 ευρώ για πλαστά απολυτήρια

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που ζητούσε να ακυρωθεί η από 28.9.2010 απόφαση του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία έπαυσε λόγω παραγραφής

Ομπάμα από Μαλαισία: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε για το Boeing

Οι ΗΠΑ «δεσμεύονται απόλυτα», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον  Μαλαισιανό πρωθυπουργό
Οι ΗΠΑ «δεσμεύονται απόλυτα» να συνεχίσουν να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Λαζόπουλος: «Σε βρώμικο ποτάμι δεν βουτάω»

Υποστηρίζει ότι το Ποτάμι «προσέφερε ύπνον ελαφρύ στους αγκομαχούντες της διαπλοκής»
Συνεχίζεται η κόντρα Θεοδωράκη - Λαζόπουλου με τον δημοφιλή ηθοποιό και παρουσιαστή να δηλώνει σε νέα συνέντευξή του ότι δεν βουτάει σε «βρώμικο ποτάμι».

Γιατί οι Ιταλοί επιμένουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα

Ποια είναι τα ιταλικά κοιτάσματα του 1 δισεκατομμυρίου βαρελιών που η Enel εκτιμά ότι υπάρχουν κατ’ αναλογία και στη χώρα μας
Το «business stories» αποκαλύπτει σήμερα τον χάρτη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ιταλία που βάσει των εκτιμήσεων της Enel έχει τις ίδιες αναλογίες με τον προς εξερεύνηση ελληνικό στη χερσαία δυτική Ελλάδα, ο οποίος περιλαμβάνει τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία και την περιοχή Πρέβεζας - Άρτας.