Σχέσεις ευρωβουλευτών με πολυεθνικές εταιρίες αποκαλύπτει έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας

Τις «στενές» σχέσεις που έχουν οι ευρωβουλευτές µε ισχυρούς οικονοµικούς κύκλους και πολυεθνικές εταιρείες φέρνει στο φως έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας.

Οι μισοί από τους Ευρωπαίους επιτρόπους και σχεδόν το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών φαίνεται να διατηρούν σχέσεις με εκπροσώπους ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και λομπίστες, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International TI),

«Ξύπνησε» η Αίτνα της Σικελίας (εικόνες & video)

Η Αίτνα της Σικελίας, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, «ξύπνησε» πάλι τις τελευταίες μέρες εκτοξεύοντας μεγάλες ποσότητες λάβας και δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.

Η ενεργοποίηση του ηφαιστείου δεν προκαλεί ωστόσο ανησυχία στις αρχές που είναι προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο.

1,55 εκατ. ευρώ «χτύπησε» ο Τεντέν στη Σελήνη

Μια ιστορική τυπογραφική πλάκα που προέρχεται από το λεύκωμα «Αποστολή στη Σελήνη» (1954), το οποίο θεωρείται από πολλούς μία από τις δύο καλύτερες περιπέτειες του Τεντέν, πουλήθηκε σήμερα σε τιμή ρεκόρ 1,55 εκατ ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.
Η αυθεντική τυπογραφική πλάκα της «Αποστολής στη Σελήνη» ενώνει τον Τεντέν με τον πιστό του σκύλο Μιλού και τον καπετάνιο Χάντοκ.

To 2018 οι πρώτοι τουρίστες της Σελήνης

Η πρώτη διαστημική κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί το 2018 σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ελον Μασκ, του δισεκατομμυρίου ιδρυτή της ιδιωτική εταιρείας SpaceX. Οι πρώτοι τουρίστες του φεγγαριού θα είναι δύο ιδιώτες που θα πετάξουν γύρω από την Σελήνη και θα επιστρέψουν στην Γη. Αν τελικά γίνει αυτό οι δύο ιδιώτες θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα πάνε τόσο μακριά στο διάστημα τα τελευταία 40 χρόνια.

Στις 2 Μαρτίου η πρώτη πτήση τσάρτερ για φέτος

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ξεκινήσει φέτος η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις για ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κίνησης και φέτος.
Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, η πρώτη πτήση με την οποία θα εγκαινιαστεί η φετινή τουριστική περίοδος, θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου το μεσημέρι της 2ας Μαρτίου.

H Emirates προκαλεί τους Αμερικάνους μέσω… Αθήνας

Τις έντονες αντιδράσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προκάλεσε η ανακοίνωση της Emirates ότι θα ξεκινήσει ένα καθημερινό δρομολόγιο από το Ντουμπάι στην Νέα Υόρκη μέσω Αθήνας.
Το νέο δρομολόγιο θα είναι το δεύτερο της Emirates που θα φτάνει στις ΗΠΑ αφού κάνει μια στάση στην Ευρώπη δίνοντας την δυνατότητα στην αεροπορική εταιρεία να μαζέψει επιβάτες χιλιάδες μίλια μακριά από την βάση της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η κυρία δίπλα στον Gosling δεν ήταν αυτή που νόμιζαν όλοι

Και όμως υπήρξαν χρήστες του διαδικτύου που πίστεψαν ότι ο Ryan Gosling συνοδευόταν από μια νέα ερωμένη. Την... αδερφή του
 
Η κυρία που συνόδευε τον Ryan Gosling στην τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ, δεν ήταν σίγουρα η σύζυγος του, Eva Mendes, αλλά ούτε η Christina Aguilera.

Σύμβουλος του Τραμπ με τα παπούτσια της στον καναπέ του Οβάλ Γραφείου

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πολλοί καταφέρθηκαν εναντίον της "έλλειψης σεβασμού" που επέδειξε, όπως είπαν, η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου
Σωρεία αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η στενή σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ να κάθεται με τα πόδια της πάνω σε έναν καναπέ του Οβάλ Γραφείου.

«Ηλεκτρονικά» τριαντάφυλλα!

Ερευνητές στη Σουηδία, με επικεφαλής μία Ελληνίδα επιστήμονα, δημιούργησαν το πρώτο ζωντανό φυτό, ένα τριαντάφυλλο, που διαθέτει ενσωματωμένα ηλεκτρονικά σύρματα και κυκλώματα, έτσι ώστε να λειτουργεί ως υπερ-πυκνωτής. 
Το ηλεκτρονικό φυτό (e-Plant) είναι ικανό να αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία (άρα ηλεκτρική ενέργεια) και μάλιστα να φορτίζεται και να εκφορτίζεται εκατοντάδες φορές.

Apple Park: Έτοιμο το όνειρο τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής του Στιβ Τζομπς (Video)

Στις αρχές Απριλίου το όνειρο του Στιβ Τζομπς παίρνει σάρκα και οστά καθώς εγκαινιάζονται τα νέα γραφείaα της Apple, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, που έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την πρόοδο των εργασιών.

Το νέο συγκρότημα στην κοιλάδα Santa Clara στο Σαν Φρανσίσκο θα ονομαστεί Apple Park, ενώ το αμφιθέατρο του θα ονομαστεί Steve Jobs Theater, προς τιμήν του ιδρυτή της εταιρίας.

Λιώνει το χιόνι των Άλπεων

Οι 'Αλπεις προσελκύουν πολλούς φίλους του σκι από όλο τον κόσμο (και από την Ελλάδα), αλλά όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται κανείς να βρει αρκετό χιόνι και κατάλληλη πίστα.
Μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα εκτιμά ότι, λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι 'Αλπεις μπορεί να χάσουν έως το 70% του χιονιού τους έως το τέλος του αιώνα μας.

Σε δημοπρασία ο χάρτης που σχεδίασε ο Ιούλιος Βερν για τη «Μυστηριώδη Νήσο»

Πωλείται την Τετάρτη, σε δημοπρασία στο Παρίσι, ο χάρτης που σχεδίασε ο ίδιος ο Ιούλιος Βερν, για τη «Μυστηριώδη Νήσο», ένα βιβλίο που συντρόφεψε τα περιπετειώδη όνειρα πολλών γενιών αναγνωστών.

Συνολικά, θα δημοπρατηθούν 166 αντικείμενα που σχετίζονταν με το κοσμαγάπητο Γάλλο συγγραφέα.

Ο Πύρρος Δήμας πρεσβευτής του Μουσείου Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία του με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού που φέρει το όνομα του (φορέας σε προγράμματα αθλητισμού και εκπαίδευσης για παιδιά και νέους, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση).

Τι λέει ο ιδιοκτήτης των Jumbo για την τραγωδία

Η οικογένεια Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής.
Η δήλωσή της έχει ως εξής: