Ελληνικοί πύραυλοι Patriot στη Σαουδική Αραβία

Εκτός από την εξέταση επενδυτικών ευκαιριών στη χώρα μας από αραβικά κεφάλαια, η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνει και την αποστολή μίας ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στην αραβική χώρα.
Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το κόστος θα καλύψει η Σαουδική Αραβία και η ελληνική πυροβολαρχία θα χρησιμοποιηθεί για την άμυνα της αραβικής χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ως αμυντικό σύστημα δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για καμία άλλη χώρα.

Πρόβατο με GPS οδήγησε στη σύλληψη ζωοκλεφτών στην Κρήτη

Στη σύλληψη ζωοκλεφτών στην Κρήτη οδήγησε συσκευή GPS που είχε τοποθετηθεί στο κουδούνι προβάτου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr, οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας, κατηγορούμενοι για τη ζωοκλοπή 150 προβάτων από το ποιμνιοστάσιο ενός 34χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, σύμφωνα με το cretalive.gr, στην εξιχνίαση της υπόθεσης βοήθησε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των προβάτων είχε τοποθετήσει σε ένα από αυτά GPS,

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού

Πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Η πρόταση προβλέπει αύξηση κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους μέσω εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από1.1.2022. Προβλέπει επίσης την καθολική επανίσχυσητου επιδόματος γάμου.
Στόχος μας αναφέρει η τεμεαρχης Εργασιας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου είναι η πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το συντριπτικό πλήγμα του δευτέρου μνημονίου και η ενίσχυση της βιοποριστικής λειτουργίας του μισθού.

Γιατί η σεξουαλική αγωγή δεν διδάσκεται στα σχολεία και κάποιοι εξακολουθούν να κοκκινίζουν

Είναι εδώ και κάποιους μήνες που η συζήτηση για το θέμα των αμβλώσεων επανέρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο και οι λόγοι γι’ αυτό δεν είναι λίγοι. Η καθιέρωση της «ημέρας του αγέννητου παιδιού», η εικόνα ενός εμβρύου που ζητά να ζήσει στους τοίχους στο μετρό και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις εκτρώσεις σε αρκετά -κατά τα άλλα- σύγχρονα κράτη αποτελούν μερικές από τις πλέον παρεμβατικές δράσεις μιας μεσαιωνικής λογικής.
Η γέννηση ενός ανθρώπου είναι αδιαμφισβήτητα κάτι σπουδαίο και συγκινητικό, ένα παιδί όμως χρειάζεται να μεγαλώνει με ελευθερία, συνέπεια και αγάπη, χωρίς γονείς που θα το αντιμετωπίσουν ως ένα κράμα απωθημένων και τύψεων.

Ντέβα Κασέλ: Η κόρη της Μόνικα Μπελούτσι είναι το νέο πρόσωπο της Dolce & Gabbana

Η κόρη της Μόνικα Μπελούτσι και του Βίνσεντ Κασέλ, Ντέβα, είναι το νέο πρόσωπο του οίκου μόδας Dolce & Gabbana. Η 15χρονη πόζαρε στο φακό στην πρώτη της φωτογράφηση για τον δημοφιλή Ιταλικό οίκο μόδας. Η Ντέβα φωτογραφήθηκε φορώντας ένα λευκό φόρεμα και κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, για τις ανάγκες τις διαφήμισης του νέου αρώματος Shine. Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Αμάλφι της Ιταλίας.

Λάρισα: Ανακάλυψαν ναυάγιο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου – Στα 300 μέτρα από την ακτή και σε 6μ. βάθος

Ναυάγιο νοσοκομειακού πλοίου, πιθανόν του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρουν ότι εντόπισαν κάτοικοι στα Μεσάγγαλα Λάρισας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» και συγκεκριμένα κοντά στις εκβολές του Πηνειού ποταμού.
Βάσει μαρτυριών, στα 300 μέτρα από την ακτή και σε βάθος 6 μέτρων βρίσκεται το ναυαγισμένο πλοίο και ξεχωρίζουν στο βυθό η πλώρη του, η πρύμη του και ένα φουγάρο. Το εντυπωσιακό θέαμα εντόπισαν

Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 18 βαθμούς - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Κατακόρυφη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Μεγάλες διαφορές μεταξύ της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης και της Τετάρτης καταγράφηκαν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία έπεσε 18 βαθμούς.
Οι μεγαλύτερες πτώσεις μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία (υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά 16 βαθμούς στην κοζάνη και στην

Επίθεση Πορτοσάλτε στον πατέρα της μαθήτριας που λιποθύμησε από την πείνα - «Πήγαινε πες την μ@@@ σου κάπου άλλου»

Ειρωνικά σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε την περίπτωση της μαθήτριας στο Πύργο η οποία λιποθύμησε από την πείνα . Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό της λιποθυμίας το δημοσιοποίησε ο πατέρας της κοπέλας, λέγοντας ότι ο ίδιος και η γυναίκα του είναι άνεργοι, και ότι τα χρήματα που είχαν για να της δώσουν φαγητό τα είχαν ξοδέψει για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.
Σχολιάζοντας την περίπτωση της κοπέλας ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον πατέρα της για «φιλοσυριζαϊκή» συμπεριφορά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι έγινε; Ξεκίνησε η φάμπρικα με τις

Τουρκία: Τουλάχιστον 38 νεκροί από δύο χιονοστιβάδες στην ανατολική Τουρκία (Videos)

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δεκάδες μέλη συνεργείων διάσωσης, την ώρα που επιχειρούσαν σε περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, η οποία, μία ημέρα πριν, είχε πληγεί από μια πρώτη χιονοστιβάδα.
Χθες το βράδυ, χιονοστιβάδα σάρωσε το Μπαχτσεσαράι, στην επαρχία Βαν, παρασύροντας ένα μικρό λεωφορείο όπου επέβαιναν 15 άνθρωποι. Ο απολογισμός: πέντε νεκροί, 8 τραυματίες και δύο αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τουρκία συντριβή αεροπλάνου: Αεροσκάφος κόπηκε στα δύο στην προσγείωση

Τουρκία συντριβή αεροπλάνου: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την συντριβή ενός αεροπλάνου στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας, το «Σαμπιχά Γκιοκτσέν».
Τουρκία συντριβή αεροπλάνου: Απίστευτες είναι οι εικόνες από την συντριβή αεροπλάνου στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη και το αεροδρόμιο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν». Το αεροσκάφος έφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα δύο ενώ έχει τυλιχθεί και στις φλόγες. Στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα από το

Ακρίτα: «Όσες κάναμε έκτρωση θα... οδηγηθούμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Εκκλησίας με δεσμοφύλακα την Κεραμέως»!

Mε μια σκληρή ανάρτηση απάντησε αποστομωτικά η Έλενα Ακρίτα στην αναχρονιστική θέση που διατυπώθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι «η έκτρωση είναι έγκλημα».
Η Ελ. Ακρίτα έγραψε σχετικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Η εκούσια έκτρωση είναι φόνος και δεν την αποδεχόμαστε» δήλωσε σήμερα η ιερά σύνοδος. Όσες κάναμε έκτρωση στα νιατα μας ή αργοτερα, θα διωχθούμε ποινικά και - με δεσμοφύλακα την Ν. Κεραμέως - θα οδηγηθούμε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της εκκλησίας της Ελλάδας. Στον εγχώριο Μεσαίωνα του 2020, ευτυχώς αντιδρούν και ψηφοφόροι της ΝΔ που αρνούνται να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε αυτό το δυστοπικό έρεβος.

«Το σπίτι του Παβλόφ»: Η κατάληψή του στοίχισε στους Γερμανούς περισσότερους νεκρούς από την κατάληψη του Παρισιού

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1943 οι ναζί υπέστησαν την καθοριστικότερη ήττα τους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μάχη του Στάλινγκραντ άλλαξε τις ισορροπίες του πολέμου και τσάκισε τον ναζισμό. Ήταν μια μάχη που διήρκησε από τις 17 Ιουλίου 1942 μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 1943. Μια μάχη που έγινε περιοχή περιοχή, δρόμο δρόμο, σπίτι σπίτι, όροφο όροφο, δωμάτιο δωμάτιο. Διαβάστε μια άγνωστη ιστορία που οι ναζί έσπασαν τα μούτρα τους για να καταλάβουν ένα και μόνο σπίτι.