Οι φίλοι της ΑΕΚ ετοιμάζονται να κάνουν το ΟΑΚΑ «καμίνι» με Μπενφίκα

Χθες οι φίλοι της ΑΕΚ εξαφάνισαν μέσα σε περίπου 90 λεπτά τα εισιτήρια για το Μόναχο για το ματς με την Μπάγερν, δείχνοντας ότι μετά το Άμστερνταμ ετοιμάζουν δυναμική παρουσία και στη βαυαρική πόλη.
Ωστόσο, το ευρωπαϊκό ματς που ακολουθεί είναι αυτό την ερχόμενη Τρίτη με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να είναι... καμίνι, αν κρίνει κάποιος από τη ζήτηση που παρουσιάζουν τα εισιτήρια αμέσως μετά την κυκλοφορία τους.
Σήμερα η ΑΕΚ έβγαλε τα εισιτήρια του αγώνα με τους «Αετούς» στη διάθεση των φίλων της ομάδας, οι οποίοι μέσα στην πρώτη ώρα της ηλεκτρονικής προπώλησής τους αγόρασαν 2.000 κομμάτια.

Καλαμάκια από στάρι - Απόλαυση όπως την ξέρατε χωρίς ρύπανση (Photos)

Να μια απάντηση σε ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην σταματήσουν οι αντιρρήσεις για τα πλαστικά καλαμάκια.

Καλαμάκια από σιτάρι. Απολύτως οικολογικά, βιοδιασπώμενα, που μπορούν να χαρίσουν την ίδια απόλαυση με τα πλαστικά καλαμάκια αλλά να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από μια εταιρεία που ειδικεύεται στα οικολογικά προϊόντα μιας χρήσης.

Στους Φούρνους η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα της νησιωτικής Ελλάδας

Την ίδρυση της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας στη Νησιωτική Ελλάδα ανακοίνωσε ο Δήμος Φούρνων Κορσεών (στην περιφερειακή ενότητα Σάμου) με στόχο, όπως επισημαίνει, να αναδειχθεί σε αυτάρκες και αυτόνομο ενεργειακά νησί, με την εφαρμογή επιτυχημένων τεχνολογιών παραγωγής, αποθήκευσης και «έξυπνης» διαχείρισης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προς όφελος του δήμου και των κατοίκων.

Θα θέλατε να είστε αθάνατος;

Μόνο ένας άνθρωπος στους πέντε (21%) θα ήθελε να ζει για πάντα, αν η επιστήμη του προσέφερε ποτέ τη δυνατότητα να είναι αθάνατος. Αυτό δείχνει μια νέα βρετανική έρευνα, η οποία έγινε στη Βρετανία, για λογαριασμό του περιοδικού "New Scientist", σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.026 ενηλίκων.

Εκτός από το 21% που δήλωσε πολύ πιθανό έως σίγουρο ότι θα αποδεχόταν την προσφορά της αθανασίας, ένα ακόμη 30% είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να εξέταζε μια τέτοια δυνατότητα να ζήσει για πάντα. Αλλά σχεδόν οι μισοί (44%) δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «πρέπει να αποδεχθούμε τη φυσική διάρκεια της ζωής», συνεπώς προτιμούν να πεθάνουν.

Η εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για Μεσογειακό Κυκλώνα την Παρασκευή

Ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, ένας μεσογειακός κυκλώνας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η δημιουργία ενός βαρομετρικού

Το αλκοόλ σκοτώνει περισσότερους απ’ όσους το AIDS και η φυματίωση μαζί

Το αλκοόλ σκοτώνει κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, αριθμός που αντιπροσωπεύει έναν στους είκοσι θανάτους, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Σε έκθεση για την κατανάλωση οινοπνευματωδών στον κόσμο και τις αρνητικές συνέπειές της για την υγεία, ο ΠΟΥ υπογραμμίζει πως το αλκοόλ σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους απ' ό,τι το AIDS, η φυματίωση και η βία μαζί.
Λοιμώδεις νόσοι, τροχαία δυστυχήματα, τραυματισμοί, ανθρωποκτονίες, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτης... 5,3% των θανάτων στον κόσμο κάθε χρόνο συνδέονται με τα οινοπνευματώδη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Τέλος στο κλάμα όταν καθαρίζετε κρεμμύδι Με αυτά τα κόλπα το δάκρυ δεν θα τρέχει κορόμηλο

Η επιχείρηση «καθαρίζω κρεμμύδι» δύσκολη μπορεί να μην είναι, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα… ευσυγκίνητη και δυσάρεστη. Γιατί, το να κλαις κάθε φορά πάνω από ένα καθαρισμένο κρεμμύδι ενώ τα μάτια τσούζουν, ευχάριστη στιγμή της μαγειρικής δεν τη λες σε καμία περίπτωση.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μικρά και δοκιμασμένα κόλπα, που είτε σταματάνε το κλάμα μαχαίρι είτε το δάκρυ δεν τρέχει κορόμηλο. Δείτε ποια είναι αυτά. (Και όχι η μάσκα θαλάσσης δεν περιλαμβάνεται...).


Πώς να καταλάβετε αν το μαξιλάρι σας θέλει άλλαγμα

Ένα μαξιλάρι που βρίσκεται σε καλή κατάσταση αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Πολλές φορές, όμως, αμελούμε να ελέγξουμε αν το μαξιλάρι μας έχει φθαρεί ή αν χρειάζεται άλλαγμα.
Πόσο αντέχει, άραγε, ένα μαξιλάρι και πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι χρειάζεται αντικατάσταση; Ελέγξτε τα παρακάτω δύο πράγματα και θα πάρετε την απάντηση που χρειάζεστε.
Ένας απλός τρόπος είναι με το χτύπημα του χεριού. Ουσιαστικά αν χτυπήσετε το μαξιλάρι με το χέρι σας και αυτό αργήσει να επανέλθει στην προ χτυπήματος κατάσταση.

Η μυρωδιά του σώματος δείχνει αν κάποιος είναι υγιής ή όχι

Η όσφρηση μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο στην έγκαιρη διάγνωση κάποιου που νοσεί, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.
Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Scientific Reports, επιστήμονες του Κέντρου Monell στη Φιλαδέλφεια παρατήρησαν ότι η μυρωδιά του σώματος υγιών ζώων που μοιράζονται τον ίδιο χώρο με νοσούντα ζώα τελικά αλλάζει και μοιάζει με αυτή των αρρώστων.
Η μελέτη υποστηρίζει ότι υπάρχουν οσφρητικά δεδομένα που σχετίζονται με τη νοσηρότητα και τις βιολογικές αλλαγές που αυτή προκαλεί σε υγιείς οργανισμούς.

«Λαβράκια» έβγαλε ο έλεγχος σε φαρμακεία και διαγνωστικά

Ο νέος τρόπος ελέγχου υπερβάσεων ή αποκλίσεων των παρόχων υπηρεσιών Υγείας με χρήση στατιστικών μεθόδων και αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ φέρνει στο φως σημαντικό αριθμό πιθανών παραβάσεων, οι οποίες γνωστοποιούνται στην αρμόδια υπηρεσία για περαιτέρω έλεγχο. Κάποιες μάλιστα συμπεριφορές παρόχων υπηρεσιών υγείας θεωρούνται από στελέχη του Οργανισμού «ακραίες».
Ενδεικτικά, σε φαρμακείο της Βόρειας Ελλάδας εκτελείται μεγάλος αριθμός συνταγών με γαληνικά σκευάσματα για αλωπεκία. Τα σκευάσματα αυτά είναι υψηλού κόστους, συγκεκριμένης

Κατασχέθηκαν 4,6 τόνοι ντομάτας από Ιταλία και Αλβανία με υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Ντομάτες που εισήγαγαν δύο επιχειρήσεις εμπορίου αγροτικών προϊόντων από την Ιταλία και την Αλβανία, συνολικού βάρους 4.602 κιλών, κατάσχεσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Ειδικότερα, έπειτα από ελέγχους και δειγματοληψίες στις ντομάτες και μετά από εργαστηριακή εξέταση, ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Οι βομβαρδισμοί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου άφησαν το αποτύπωμά τους στην ατμόσφαιρα

Οι μαζικοί βομβαρδισμοί που πραγματοποίησαν οι συμμαχικές δυνάμεις εναντίον των γερμανικών πόλεων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν προκάλεσαν μόνο πολυάριθμα θύματα και τεράστιες καταστροφές στο έδαφος, αλλά άφησαν το αποτύπωμά τους στην ατμόσφαιρα της Γης, ως τα σύνορα του διαστήματος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.
Τα ωστικά κύματα από τις τεράστιες βόμβες που έριξαν τα βρετανικά και αμερικανικά αεροπλάνα πάνω στη ναζιστική Γερμανία, ήταν τόσο ισχυρά ώστε να εξασθενήσουν την ιονόσφαιρα, το ανώτερο τμήμα της ατμόσφαιρας που συνορεύει με το διάστημα.

Για 100ή φορά στο διάστημα ο ευρωπαϊκός πύραυλος Ariane 5 για τη μεταφορά δύο δορυφόρων

Ο ευρωπαϊκός πύραυλος Ariane 5 πραγματοποίησε την 100ή εκτόξευσή του το βράδυ της Τρίτης, μεταφέροντας στο διάστημα δύο ακόμη μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους Intelsat από το διαστημοδρόμιο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνα στη Νότια Αμερική. Ο Arian 5, κατασκεύασμα της γαλλικής εταιρείας Arianspace, έχει θέσει σε τροχιά περισσότερους από 200 δορυφόρους μέχρι σήμερα και αποτελεί το καμάρι της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής. Αρχικά προοριζόταν για να εκτοξεύει το ευρωπαϊκό διαστημικό λεωφορείο,

Η Μαδρίτη υποστήριξε κρυφά τον πόλεμο στην Υεμένη, γράφει η ισπανική El Pais

Η Ισπανία υποστήριξε κρυφά τον πόλεμο στην Υεμένη με την αμφιλεγόμενη πώληση 400 βομβών στη Σαουδική Αραβία, ενώ η αναστολή εκτέλεσης του συμβολαίου, έπειτα από την αποκάλυψή του, διακυβεύει το συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με το Ριάντ για την ναυπήγηση πολεμικών, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα El Pais. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το Ισπανικό υπουργείο Άμυνας θα πρέπει τώρα να αγοράσει ξανά αυτές τις βόμβες, πιθανότατα με τίμημα πολύ μεγαλύτερο από τα 9,2 εκατ. ευρώ που κατέβαλαν οι Σαουδάραβες, καθώς

Αμετανόητος ο Ερντογάν για Μπράνσον, Ιράν και Οικονομία: Απαιτεί τον Ιμάμη Γκιουλέν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εκδώσουν τον Τούρκο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ότι σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η αποχώρηση γερμανικών εταιρειών από την Τουρκία, βρόχος στον λαιμό του Ερντογάν

Ο κατήφορος της τουρκικής λίρας έπληξε σοβαρά τις γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Εκτός της μείωσης στον κύκλο εργασιών τους, οι εταιρείες καλούνται να αντιμετωπίσουν και το κλίμα πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα.