Η Ζαχάροβα καταδίκασε έντονα τη βεβήλωση του Κορανίου στη Δανία.

 Παρατηρούμε πώς θρησκευόμενοι ριζοσπάστες, νιώθοντας την ατιμωρησία τους, σε μια ή την άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, πραγματικά με μανιακή επιμονή, διαπράττουν κραυγαλέα εγκλήματα κατά του Ισλάμ, χλευάζοντας το Ιερό Κοράνι. 

🔹Αυτό οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι οι αρχές των δυτικών χωρών, υπό το πρόσχημα των νεοφιλελεύθερων αξιών, αφήνουν αυτή τη διαδικασία να πάρει τον δρόμο της. 

Δεν αποτρέπουν τις προκλήσεις. επιπλέον εκδίδουν άδειες για την εφαρμογή τους. 🔹

Ασύλληπτες εικόνες στη Νέα Αγχίαλο: Εγκαταλείπουν δια θαλάσσης οι κάτοικοι – «Τρομάξαμε πολύ με τις εκρήξεις» (Photos-Video)

 Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Νέα Αγχίαλο από τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή, καθώς ακούγονται εκρήξεις από τις αποθήκες της πολεμικής αεροπορίας με πυρομαχικά.

Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι και εκκενώνουν άρον-άρον την περιοχή ακόμα και δια θαλάσσης. Στο σημείο έχουν σπεύσει τα σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά προκειμένου να εκκενωθεί η περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Πύρινη λαίλαπα στη Μαγνησία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο – Εκρήξεις πυρομαχικών

Φωτιά στη Μαγνησία: Απομακρύνονται πολίτες και τουρίστες με πλωτά μέσα (video)

 Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στη Μαγνησία, η οποία έχει σχηματίσει δύο μέτωπα: το ένα κινείται προς το Κάστρο και το άλλο προς το Πουρναράκο.

Οι πολίτες, μετά και τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στον Καραμπά, φθάνουν στις παραλίες για την ασφάλειά τους. Με μεγάφωνα οι Αρχές ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το Πουρναράκι και την Αμφιθέα, ενώ έχει σταλεί δύο φορές μήνυμα από το 112.

Βόλος: Η στιγμή που το συνεργείο της ΕΡΤ καταγράφει τις εκρήξεις πυρομαχικών στον Καραμπά

 Το χειρότερο σενάριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Νέα Αγχίαλο, όπου εκρήγνυνται βλήματα της ελληνικής αεροπορίας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής Καραμπά.

Η ένταση των εκρήξεων είναι τέτοια που έσπασαν τζάμια σπιτιών της Αγχιάλου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τραυματίες από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν. Τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο.

Το συνεργείο της ΕΡΤ και η δημοσιογράφος, Ελένη Αποστολίδου, έζησαν τη στιγμή μιας μεγάλης έκρηξης.

 

 

 

 

 

 

 

Ζωντανοί δύο επιβάτες που θεωρήθηκαν νεκροί στη συντριβή του Mi-8 στο Αλτάι

 ΜΠΑΡΝΑΟΥΛ, 27 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη στη Δημοκρατία του Αλτάι, όχι έξι, αλλά τέσσερις άνθρωποι πέθαναν - δύο ήταν ζωντανοί και έφτασαν οι ίδιοι στο νοσοκομείο, είπε το RIA Novosti στην υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής έδρας του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης. 

«Υποθετήθηκε ότι δύο άτομα βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια, αλλά αποδείχθηκε ότι άφησαν μόνοι τους τη σανίδα και έφτασαν μόνοι τους στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, είχαν ελαφρά τραύματα.

Ο Πούτιν απένειμε μεταθανάτια στον στρατιωτικό ανταποκριτή του RIA Novosti, Ροστισλάβ Ζουράβλεφ το παράσημο του θάρρους

 ΜΟΣΧΑ, 27 Ιουλίου - RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε στον στρατιωτικό ανταποκριτή του RIA Novosti, Ροστίσλαβ Ζουράβλεφ, το παράσημο του θάρρους μετά θάνατον, το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. 

«Για το θάρρος και τη γενναιότητα που επιδεικνύεται κατά την εκτέλεση του επαγγελματικού καθήκοντος, να απονείμει το Τάγμα Θάρρους στον Rostislav Igorevich Zhuravlev, στρατιωτικό ανταποκριτή της ομοσπονδιακής κρατικής ενιαίας επιχείρησης Rossiya Segodnya International News Agency (μεταθανάτια)», αναφέρει το έγγραφο.

Ο Πούτιν μίλησε στην ολομέλεια του Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής

 ΜΟΣΧΑ, 27 Ιουλίου - RIA Novosti.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στην ολομέλεια του Οικονομικού και Ανθρωπιστικού Φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής, το κύριο θέμα της εκδήλωσης είναι η τεχνολογία και η ασφάλεια για χάρη της κυρίαρχης ανάπτυξης προς όφελος του ανθρώπου. 

Οι βασικές δηλώσεις του προέδρου βρίσκονται στο υλικό του RIA Novosti. Σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια και τη συμφωνία για τα σιτηρά "


Στις Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν τις προβλέψεις για την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Χερς

 ΜΟΣΧΑ, 27 Ιουλίου - RIA Novosti.

Ο στρατός στις ΗΠΑ και την Ουκρανία δεν κάνει πλέον καν προβλέψεις για την ουκρανική αντεπίθεση, η ισορροπία δυνάμεων είναι στο πλευρό της Ρωσίας, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος και βραβευμένος με Πούλιτζερ, Σέιμουρ Χερς, επικαλούμενος Αμερικανό αξιωματούχο.

"Ο στρατός των ΗΠΑ και της Ουκρανίας δεν κάνουν πλέον καμία πρόβλεψη... Η πραγματικότητα είναι ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει αποφασιστεί.

Ο Πούτιν είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκαν στην κατεύθυνση του Ζαπορόζιε, αλλά απωθήθηκαν

 Αγία Πετρούπολη, 27 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν γίνει πιο ενεργές, οι κύριες εχθροπραξίες είναι συγκεντρωμένες στην κατεύθυνση του Ζαπορόζιε, αλλά δεν έχουν επιτύχει, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής. 

"Όσον αφορά τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώνουμε πραγματικά ότι οι εχθροπραξίες έχουν ενταθεί.

 Με σημαντικό τρόπο. Οι κύριες συγκρούσεις έγιναν προς την κατεύθυνση, όπως λένε στη Δύση, της κύριας, κύριας επίθεσης στην κατεύθυνση Zaporozhye." είπε ο πρόεδρος.

Βίντεο: MaxxPro δέχεται κτύπημα με RPG – To αποτελειώνουν οι νάρκες

 Ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο αμερικανικής κατασκευής MaxxPro υποχωρεί καθώς δέχεται κτύπημα με RPG.

Στην συνέχεια, το πλήρωμα μέσα στον πανικό του πέφτει πάνω σε νάρκη καθώς βγαίνει από το χωριό.

Οι Ρώσοι έχουν ναρκοθετήσει όλες τις διόδους στην Ζαπορίζια.

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Προοίμιο εμπλοκής ΝΑΤΟ: “Η Ρωσία έπληξε πλοίο της Ρουμανίας” – Η Μόσχα επέκτεινε τον ναυτικό αποκλεισμό: Τέλος η Μαύρη Θάλασσα και ο Δούναβης για το Κίεβο!

 Ένα ρουμανικό πλοίο κτυπήθηκε κατά την διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στο ουκρανικό λιμάνι Ρένι στα σύνορα με την Ρουμανία ανακοίνωσε σήμερα το Βουκουρέστι.

Η ανακοίνωση των Ρουμάνων είναι τουλάχιστον ύποπτη καθώς έρχεται τη στιγμή που διάφορα “Γεράκια” του ΝΑΤΟ προτείνουν ΝΑΤΟϊκά πλοία να συνοδεύσουν τα εμπορικά και να “σπάσουν” τον ρωσικό ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η Ρωσία.

Πάντως, ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός στην Ουκρανία έχει διευρυνθεί καθώς πλέον περιλαμβάνει τόσο την Μαύρη Θάλασσα όσο και τον Δούναβη!

Βίντεο: Ρωσικό άρμα μάχης εκτελεί ουκρανικό στην Ζαπορίζια Του δίνει την χαριστική βολή

 Αρματομαχίες λαμβάνουν χώρα στην Ζαπορίζια.

Στο βίντεο, ρωσικό άρμα μάχης πλήττει ουκρανικό με ATGM. Πιθανότατα πρόκειται για Τ-72Β3

Στη συνέχεια του δίνει την χαριστική βολή με κύριο πυροβόλο του

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Ξεκίνησε η κύρια φάση της ουκρανικής αντεπίθεσης: Στην μάχη δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες – Μεγάλη επίθεση με 100 Bradley και Leopard στην Ζαπορίζια

 Ξεκίνησε η κύρια επίθεση του ουκρανικού Στρατού στα νότια και ανατολικά της χώρας. Στην μάχη έχουν ριχτεί και οι 12 Ταξιαρχίες με τα πρώτα αποτελέσματα για τους Ουκρανούς να είναι ορατά στο μέτωπο του Μπαχμούτ και της Ζαπορίζια-Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς Αξιωματούχους του Πενταγώνου πρόκειται για την κύρια φάση της ουκρανικής αντεπίθεσης.

 Το Κίεβο έστειλε στα μέτωπα όλες τις εφεδρείες που κρατούσε εδώ και δύο μήνες στα μετόπισθεν.

Με τουρκικούς κινητήρες θα πετά το 2030 το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι θα είναι ισάξιο του F-35

 Με τουρκικούς κινητήρες θα πετά το 2023 το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ. 

Παράλληλα η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία υποστηρίζει πως το τουρκικό μαχητικό θα είναι ισάξιο του F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδα ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία θα εκσυγχρονίσει ρωσικά μαχητικά και συγκεκριμένα τα SU-25 του Αζερμπαϊτζάν.

Βίντεο που «κόβουν την ανάσα» από την Αθηνών – Λαμίας: Αυτοκίνητα ανάμεσα στις φλόγες

 Φωτιές ξέσπασαν την Τετάρτης σε Λαμία και Μαγνησία, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν ήταν συγκλονιστικές, με τις φλόγες να καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ έφτασαν μέχρι και την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Όσοι κινούνταν χθες στο εθνικό δίκτυο αντίκρυσαν τρομακτικές εικόνες, με τις φλόγες να «γλείφουν» τα αυτοκίνητά τους.

Η Ρωσία έχει έτοιμο το ταχύτερο και βαρύτερο υπερηχητικό αεροσκάφος στον κόσμο

 Η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο και πλέον σύγχρονο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tupolev Tu-160M White Swan (σ.σ.Λευκός Κύκνος) έναντι πιθανών επιθέσεων από αμερικανικά και ιαπωνικά πλοία και υποβρύχια, σύμφωνα με επίσημες πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση σχετικά με τη χρήση του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Izvestia η ανάπτυξη του βομβαρδιστικού συνδέεται με τις αυξανόμενες γεωπολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις με τη Δύση και το Τόκιο.