Ο Πούτιν είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκαν στην κατεύθυνση του Ζαπορόζιε, αλλά απωθήθηκαν

 Αγία Πετρούπολη, 27 Ιουλίου - RIA Novosti. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν γίνει πιο ενεργές, οι κύριες εχθροπραξίες είναι συγκεντρωμένες στην κατεύθυνση του Ζαπορόζιε, αλλά δεν έχουν επιτύχει, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής. 

"Όσον αφορά τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώνουμε πραγματικά ότι οι εχθροπραξίες έχουν ενταθεί.

 Με σημαντικό τρόπο. Οι κύριες συγκρούσεις έγιναν προς την κατεύθυνση, όπως λένε στη Δύση, της κύριας, κύριας επίθεσης στην κατεύθυνση Zaporozhye." είπε ο πρόεδρος.

.

Основные боевые действия проходят в зоне ответственности 810-й бригады морской пехоты Черноморского флота и 71-го полка 42-й дивизии 58-й армии Южного военного округа, уточнил глава
 Οι κύριες επιχειρήσεις μάχης λαμβάνουν χώρα στην περιοχή ευθύνης της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του 71ου Συντάγματος της 42ης Μεραρχίας της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους.

Όλες οι προσπάθειες για τη λεγόμενη αντεπίθεση έχουν σταματήσει, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν απωθηθεί, τόνισε. Ουκρανικός στρατός - RIA Novosti, 1920, 27/07/2023 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κήρυξαν χάος στις τάξεις τους τις πρώτες ημέρες της αντεπίθεσης, γράφουν τα ΜΜΕ 11:48 

"Ο εχθρός έχει πολύ βαριές απώλειες προσωπικού - περισσότερα από 200 άτομα. Δυστυχώς, δεν κάναμε ούτε απώλειες. Αλλά η διαφορά είναι κολοσσιαία, μερικές φορές, πάνω από δέκα φορές μικρότερη από αυτή του εχθρού", πρόσθεσε ο πρόεδρος. 

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε τεθωρακισμένα ανήλθαν σε 39 μονάδες - 26 άρματα μάχης και 13 τεθωρακισμένα οχήματα. 

«Ό,τι συνέβη την τελευταία ημέρα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του μαζικού ηρωισμού των στρατιωτών και των αξιωματικών μας», τόνισε ο Πούτιν. Κατόπιν εντολής του, σε όλους τους διακεκριμένους στρατιωτικούς θα απονεμηθούν σήμερα κρατικά βραβεία ακριβώς στη ζώνη μάχης, επιπλέον, στις μονάδες θα απονεμηθούν τιμητικοί τίτλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...