Στις Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν τις προβλέψεις για την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Χερς

 ΜΟΣΧΑ, 27 Ιουλίου - RIA Novosti.

Ο στρατός στις ΗΠΑ και την Ουκρανία δεν κάνει πλέον καν προβλέψεις για την ουκρανική αντεπίθεση, η ισορροπία δυνάμεων είναι στο πλευρό της Ρωσίας, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος και βραβευμένος με Πούλιτζερ, Σέιμουρ Χερς, επικαλούμενος Αμερικανό αξιωματούχο.

"Ο στρατός των ΗΠΑ και της Ουκρανίας δεν κάνουν πλέον καμία πρόβλεψη... Η πραγματικότητα είναι ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει αποφασιστεί.

 [Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν έχει αυτό που θέλει", είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφο. «Ο Ζελένσκι δεν έχει άλλο σχέδιο από το να κρατηθεί. 

Είναι σαν να ήταν ορφανό - ένα φτωχό άστεγο παιδί με εσώρουχα, και δεν έχουμε πραγματική ιδέα τι σκέφτονται ο Ζελένσκι και το περιβάλλον του », αναφέρει επίσης ο Hersh, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Το υλικό δημοσιεύτηκε στη σελίδα Hersh στην πλατφόρμα Substack. Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Νότιο Ντόνετσκ, Αρτιόμοβσκ και, πρώτα απ 'όλα, Ζαπορόζιε ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου. 

Το Κίεβο έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως διαφημιζόμενων τανκς Leopard - στη συνέχεια, πλάνα από οχήματα που κάπνιζαν στο πεδίο της μάχης προκάλεσε απήχηση στη Δύση.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 21 Ιουλίου, δεν υπάρχουν αποτελέσματα για τα ουκρανικά στρατεύματα, «τουλάχιστον μέχρι στιγμής», και οι δυτικοί επιμελητές είναι «φανερά απογοητευμένοι» με την πορεία της «αντεπίθεσης». 

Το Κίεβο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν βοηθά «ούτε οι κολοσσιαίοι πόροι που αντλήθηκαν, ούτε η προμήθεια όπλων, αρμάτων μάχης, πυροβολικού, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυραύλων, ούτε η αποστολή χιλιάδων μισθοφόρων και συμβούλων». 

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σημείωσε στις 11 Ιουλίου ότι οι απώλειες του Κιέβου εκείνη την εποχή ξεπέρασαν τις 26.000 στρατιωτικές, 21 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, 1.244 άρματα μάχης και χιλιάδες άλλο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 17 τανκς Leopard και 12 οχήματα μάχης πεζικού Bradley. Μεγάλες απώλειες επιβεβαιώνονται από την επείγουσα αποστολή νέων παρτίδων εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα των ναρκοπεδίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα συνεχιστεί «για πολλούς ακόμη μήνες» και τα κράτη άρχισαν να προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς που πήραν συνέντευξη από το RIA Novosti, δεν είναι σε θέση να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...