Νέο ΕΣΠΑ με επιδότηση 50.000 ευρώ Από 8 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων

Επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την έναρξη-υποστήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.
Η δράση με τίτλο «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» καλύπτει όλη τη χώρα και ανοίγει για υποβολή αιτήσεων στις 8 Μαρτίου.

Οι 500.000 έλληνες φορολογούμενοι που θα πληρώσουν τα νέα βάρη

Την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλους όσοι δηλώνουν ατομικό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ετησίως μετέφεραν, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αρμόδια κυβερνητικά στελέχη στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού θα κληθεί να καλύψει το… 5% των Ελλήνων φορολογούμενων, δηλαδή λιγότερα από 500.000 άτομα σε σύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων φορολογούμενων.

Ο χορός του Bruce Springsteen με την 91χρονη θαυμάστριά του (Φωτό+Βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες το στιγμιότυπο από συναυλία του Bruce Springsteen στη Μινεσότα. O θρυλικός ρόκερ ανέβασε στη σκηνή μια 91χρονη θαυμάστριά του και χόρεψε μαζί της, την ώρα που το συγκρότημα έπαιζε το «Dancing In The Dark».

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η γυναίκα, η οποία δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια του Springsteen, ανέβηκε στη σκηνή μαζί του. Ένα παλιότερο βίντεο δείχνει την 84χρονη τότε Jeanne Heintz σε συναυλία στην Άιοβα να έρχεται και πάλι κοντά στον αγαπημένο της καλλιτέχνη.

Ιστορικά «κλικ» διασήμων με φόντο την πανέμορφη Βενετία

Μπορεί τα νερά της Γαλλικής Ριβιέρας να είναι σήμερα δημοφιλής προορισμός για τους διάσημους αλλά οι vintage φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν πως ήταν η Βενετία το «hot spot» των σταρ.
Είναι φωτογραφίες από το 1940 έως το 1970 και αποτυπώνουν το ετερόκλητο ψηφιδωτό των rich and famous που παρήλαυναν στις βενετσιάνικες γόνδολες.
Η ιταλική πόλη ήταν διοργανώτρια του πρώτου κινηματογραφικού φεστιβάλ, το 1932, κι έτσι ήταν το σημείο που πολλοί ηθοποιοί και διάσημοι επέλεγαν για να κάνουν διακοπές.

Το ερειπωμένο Grand Hotel της Πατησίων ξαναβρίσκει την παλιά του αίγλη

..Δεν το είχα προσέξει ποτέ- για την ακρίβεια, δεν το είχα παρατηρήσει περισσότερο από τα εκατοντάδες άλλα εγκαταλειμμένα αρχιτεκτονικά «διαμάντια» όλων των τάσεων και ρυθμών, που αφήνονται να ρημάζουν, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Όμως, το επταώροφο κτίριο επί της Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το παλιό Πολυτεχνείο, δεν είναι απλά άλλο ένα ελληνικό διατηρητέο που στάθηκε άτυχο- είναι ένα από τα μόλις δύο (το άλλο είναι η «Μεγάλη Βρετανία») αθηναϊκά “grand hotel”,

ΕΛΛΑΔΑ Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές, καταιγίδες & πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη 03/03, με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χιόνια από το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.