Ρομποτικό ντουέτο χαρτογράφησε τον βυθό του Ιονίου

Ένα ρομποτικό «ντουέτο», το ρομποτικό σκάφος επιφανείας SeaKit και το υποβρύχιο όχημα Hugin, της διεθνούς ομάδας GEBCO-NF Alumni, ανακηρύχθηκε νικητής στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού «Shell Ocean Discovery XPRIZE».
Ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί στο τέλος του προηγούμενου έτους με αφετηρία το λιμάνι της Καλαμάτας και η θαλάσσια ζώνη του είχε περιλάβει μια τεράστια έκταση περίπου 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα ανοιχτά της Μεθώνης. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ερευνητικές ομάδες από διάφορες χώρες

Γ. Καμίνης: «Ευχαριστώ τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή»

Ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με απόφαση της Φώφης Γεννηματά τίθεται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, με δήλωσή του ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά για την επιλογή και τόνισε: «Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».

Ρωσία: Τους 42 έφτασαν οι τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών

Σε 42 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο εκρηκτικών στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές και μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 38 τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο Κριστάλ στο Ντζερζίνσκ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ.

Παραδίδεται το πρώτο τμήμα της νέας Λεωφόρου Ποσειδώνος από την Περιφέρεια Αττικής.-Βίντεο.

Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κατανόηση των εποχούμενων πολιτών για τις προσωρινές ρυθμίσεις της κυκλοφορίας που πρόκειται να λάβουν χώρα από σήμερα το βράδυ στις 10:00 μ.μ., λόγω του πλήρους αποκλεισμού ολόκληρης της νέας Παραλιακής μετά τον Α/Κ Κηφισού προς Γλυφάδα, ενόψει της παράδοσης τμήματος της νέας Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Εκτός ΚΙΝ.ΑΛ. ο Βενιζέλος

Πολιτική θύελλα συγκλονίζει το ΚΙΝΑΛ μετά το «άδειασμα»  του Ευάγγελου Βενιζέλου από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, το οποίο υποχρεωτικώς τον οδήγησε στην έξοδο από το κόμμα.
Μετά από έντονη διαφωνία τους, για θέμα το οποίο κατά τον βορειοελλαδίτη πολιτικό θα καθιστούσε το ΚΙΝΑΛ «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», η κ. Γεννηματά πέραν κάθε αναμενομένου τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ τον Γιώργο Καμίνη, και προσέφερε στον κ. Βενιζέλο τη τελευταία και μη εκλόγιμη θέση.
Η αντίδραση του θεσσαλονικιού πρώην υπουργού ήταν οργισμένη. Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Facebook αναφέρει:

Τσιτσιπάς: Έγραψε ιστορία – Πρώτη φορά Έλληνας στους «16» του Ρολάν Γκαρός

Στους «16» του Ρολάν Γκαρός πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και έγραψε ιστορία καθώς είναι πρώτη φορά που προκρίνεται Έλληνας, στα 83 χρόνια του τουρνουά τένις.
Συνεχίζει ακάθεκτος για την κορυφή

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-1 (7-5, 6-3, 6-7,7-6 ) του Φίλιπ Κραϊνοβιτς και πήρε την σπουδαία πρόκριση.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα «χτυπήσουν» τη χώρα την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα εμφανιστούν αύριο Κυριακή από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία.
Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και βαθμιαία από τη νύχτα στη Μακεδονία.

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκρός σε τροχαίο ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες

Στη θλίψη σκόρπισε τον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο πλανήτη, ο αδόκητος «χαμός» του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, το πρωί του Σαββάτου (01/06).Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ των πόλεων της Σεβίλλης και της Ουτρέρα όπου γεννήθηκε.
Ο Ρέγες τη φετινή σεζόν αγωνιζόταν στην Εξτρεμαδούρα, ομάδα 2ης κατηγορίας της Ισπανίας, ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει επίσης τις φανέλες των Αρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Εσπανιόλ, Κόρδομπα και Τσινιάνγκ Λέοπαρντ. Ήταν διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, έχοντας 21 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.

Μεράκλωσε (ξανά) ο Σέρβος ΥΠΕΞ: Έσπασε πιάτα και τραγούδησε το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» (Video)

Στην Κατερίνη βρέθηκε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς για να παραβρεθεί σε εκδήλωση προς τιμήν δημάρχου σερβικής πόλης.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ δεν έχασε την ευκαιρία. Έπιασε το μικρόφωνο και τραγούδησε το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» ενώ δεν παρέλειψε να σπάσει και πιάτα. 

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης από φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου!

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" από πυρκαγιά σε κινητήρα σταθμευμένου αεροπλάνου. 
Η φωτιά, που κινητοποίησε τους πάντες, αντιμετωπίστηκε με τα φορητά μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει το αεροδρόμιο ενώ άμεσα έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη έλεγχος του αεροπλάνου.

Καβγάς Βελόπουλου - Μανιάτη στο One Channel για τις επιστολές του Χριστού (Video)

Στην εκπομπή «One Talk», το βραδινό talk show του Δημήτρη Μανιάτη βρέθηκε καλεσμένος ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών δεν άργησε να «ανάψει» όταν ο πρώην βουλευτής ερωτήθηκε για το αν πουλάει τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην αρχή αρνήθηκε λέγοντας «δεν τις πουλάω εγώ, εσύ τις πουλάς, τώρα» ενώ στη συνέχεια σε έντονο ύφος υπεραμύνθηκε της ιστορικής του έρευνας.

Αποχώρηση με «καρφιά» από το κόμμα του Βελόπουλου: «Η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται»

Με σοβαρές αιχμές για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από αυτό ο υποψηφίος βουλευτής Β' Πειραιά, Νίκος Μαστρογιάννης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «Η Ελληνική Λύση δεν είναι αυτό που φαίνεται».
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαστρογιάννης ανέφερε:
«Έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω την παραίτηση μου από υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά με το κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Δυσάρεστη για προσωπικούς λόγους απογοήτευσης και απογοήτευσης των ψηφοφόρων που πίστεψαν σε εμένα. Θέλω να ζητήσω Συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες που τελευταία στιγμή, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές αποχωρώ από το κόμμα...

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: «Δεν ευχήθηκα καλή επιτυχία στη Φώφη» δηλώνει ο Βενιζέλος

Με μια σκληρή δήλωση απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιλογή της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.