Κυβερνήτης Γκλάντκοφ: Η αεράμυνα κατέρριψε πέντε ακόμη εναέριους στόχους κατά την προσέγγιση στο Μπέλγκοροντ

 ΜΟΣΧΑ, 7 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πέντε ακόμη αεροπορικούς στόχους κοντά στο Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ στο κανάλι του στο Telegram. " 

"Το σύστημα αεράμυνας μας δούλευε ξανά πάνω από το Belgorod και την περιοχή Belgorod - πέντε εναέριοι στόχοι καταρρίφθηκαν κατά την προσέγγιση στην πόλη. 

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα", έγραψε ο επικεφαλής της περιοχής.

Β.Πούτιν προς Δύση: «Θα σας έδειχνα την γνωστή χειρονομία αλλά υπάρχουν πολλά κορίτσια» (βίντεο)

Σκληρή απάντηση του Ρώσου προέδρου κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας σε όσους στην Δύση θεωρούσαν πως η Ρωσία θα καταστραφεί 

O Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έδωσε απάντηση σε όσους στην Δύση θεωρούσαν πως η Ρωσία θα καταστραφεί μετά τον πόλεμο λόγω κυρώσεων.

Συγκεκριμένα σε ομιλία τους για τις επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου είπε ότι «θα ήθελα να δείξω την γνωστή χειρονομία (εννοεί του μεσαίου δακτύλου) σε όσους πίστευαν ότι θα καταστραφούμε, αλλά δεν θα το κάνω γιατί εδώ έχει πολλά κορίτσια»!

Newsweek: «Η Αβντίιβκα θα πέσει» – Οι Ρώσοι περικύκλωσαν τους Ουκρανούς

 Το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η Αβντίιβκα πρόκειται να πέσει» και πλέον οι Δυτικοί έχουν αποδεχτεί την απώλεια της στρατηγικής πόλης.

Οι Αμερικανοί γράφουν με εντυπωσιακή ευθύτητα πως η κατάσταση στην πόλη μετά τις πρόσφτες διεισδύσεις των Ρώσων είναι κρίσιμη την στιγμή μάλιστα που οι Ρώσοι κατάφεραν χθες να αποκόψουν εντελώς το εργοστάσιο-φρούριο οπτάνθρακα από το βόρειο τμήμα της Αβντίιβκα.

Σκάνδαλο: Από τα 80 εκατ. δολάρια η τιμή το 2021 για κάθε F-35 εκτοξεύτηκε σήμερα στα 215 εκατ. δολάρια! – Τα υπόλοιπα θα είναι μίζες;

 Σκανδαλώδης «εκτόξευση» της τιμής πώλησης των F-35 στην Ελλάδα είδαμε σήμερα μετά την αποστολή από την αμερικανική κυβέρνηση της επίσημης ειδοποίησης στο Κογκρέσο για την  έγκριση της πώλησης των νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Οι Αμερικανοί δηλαδή πουλάνε στην εξωφρενική τιμή των 215 εκατ.δολαρίων το κάθε μαχητικό όταν μόλις στις 16 Νοεμβρίου

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η κίνηση της Τουρκίας που θα κάνει Ελλάδα και ΗΠΑ να χάσουν τον ύπνο τους»

 Mε τίτλο «Σήμα από το τουρκικό Ναυτικό για το Εθνικό Πυρηνικό Υποβρύχιο» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στον διαδικτυακό τόπο Savunma SanayiST, στο οποίο γίνεται λόγος για πρόγραμμα απόκτησης από την Τουρκία πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

Στο δημοσίευμα αναπαράγεται απόσπασμα άρθρου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Deniz Kuvvetleri Dergisi» του τουρκικού Ναυτικού.

 Σε αυτό σημειώνεται ότι η Τουρκία σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το που τεθεί σε λειτουργία ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής

Η Αυστραλία θέλει να αποσύρει δύο φρεγάτες MEKO 200 ANZAC – Θα υπάρξει ενδιαφέρον από το ΠΝ;

 Στην πρόωρη απόσυρση δύο φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ANZAC οδηγείται το Αυστραλιανό Ναυτικό σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο λόγος φαίνεται να είναι ανάλογος της απόσυρσης δύο φρεγατών Type 23 από το βρετανικό Ναυτικό: Έλλειψη πληρωμάτων και αυξανόμενα κόστη διατήρησης σε υπηρεσία.

 Εάν το σχέδιο υλοποιηθεί, δεν θα πρόκειται για οριστική απόσυρση αλλά τα σκάφη θα τεθούν «σε παρατεταμένη ετοιμότητα»,

Ρωσία: Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MC πραγματοποίησαν πτήση επάνω από τη θάλασσα κοντά στην Αλάσκα

 Πέταξαν για 9 ώρες συνοδευόμενα από μαχητικά SU-30SM επάνω από την Βερίγγειο Θάλασσα και την Θάλασσα Τσούκτσι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (7/2), ότι δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MC πραγματοποίησαν πτήση επάνω από τη θάλασσα κοντά στην Αλάσκα.

Τα Tu-95, γνωστά ως Bears στο ΝΑΤΟ, πέταξαν για 9 ώρες συνοδευόμενα από μαχητικά SU-30SM επάνω από την Βερίγγειο Θάλασσα και την Θάλασσα Τσούκτσι.

H EE εξετάζει την επιβολή ταξιδιωτικής οδηγίας στον Τ.Κάρλσον εξαιτίας της συνέντευξης με τον Πούτιν!

 Τριγμούς προκαλεί, όπως ήταν φυσικό, η συνέντευξη του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Καρλσον.

Αυτό γιατί, όπως άλλωστε προειδοποίησε εχθές και ο Αμερικανός πρώην τηλεσχολιαστής του FOX News οι «δυτικές κυβερνήσεις φοβούνται την πληροφορία που δεν μπορούν να ελέγξουν»

Έτσι, όπως αναφέρει το Newsweek η συνέντευξη αυτή, μπορεί να γίνει αιτία για την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στον δημοσιογράφο, όπως δήλωσαν στο αμερικανικό ΜΜΕ  νυν και πρώην μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανησυχία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις που απειλούν το κράτος δικαίου

 Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το κράτος δικαίου και κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει δράση.

Ενώπιον των ευρωβουλευτών βρέθηκαν μεταξύ άλλων η ελευθερία του Τύπου και το σκάνδαλο των υποκλοπών, έπειτα από ψήφισμα που κατατέθηκε από κοινού από τις τέσσερις προοδευτικές πολιτικές ομάδες του ΕΚ -Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι.

Βρετανία: Η επόμενη μέρα στο παλάτι – «Συγκινητικό κλίμα» στη συνάντηση Καρόλου – Χάρι

 Το Μπάκιγχαμ εργάζεται πυρετωδώς για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ασθένεια του Βασιλιά Καρόλου

 Ο Μονάρχης θα παραμείνει ενεργός, φέροντας εις πέρας τον συνταγματικό του ρόλο, αλλά οι δημόσιες  εμφανίσεις ανατίθενται πλέον κυρίως στον διάδοχο του θρόνου Γουίλιαμ. 

Ο πρίγκιπας Χάρι, που συναντήθηκε χθες με τον πατέρα του, διέμεινε τελικά σε ξενοδοχείο, ενώ το χάσμα με τον αδερφό του Γουίλιαμ φαίνεται αγεφύρωτο, αφού οι δυο τους δεν προβλέπεται να συναντηθούν.


Γερμανία: Η Tesla παρήγαγε 6.000 αυτοκίνητα σε μια εβδομάδα

 Η διακοπή λόγω έλλειψης εξαρτημάτων δεν επηρέασε τον ρυθμό παραγωγής

Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla παρήγαγε για πρώτη φορά 6.000 αυτοκίνητα σε μια εβδομάδα, λίγο πριν σταματήσει την παραγωγή στα τέλη Ιανουαρίου λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου σε γερμανική εφημερίδα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η διακοπή της παραγωγής για δύο εβδομάδες, την οποία απέδωσε στην έλλειψη εξαρτημάτων λόγω επιθέσεων των Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν επηρέασε τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής του εργοστασίου.

Πρόεδρος Άιντραχτ: «Να εξαφανιστούν όλοι οι γαμ@@@@@ Ναζί»

 Φουλ επίθεση προς την ακροδεξιά της Γερμανίας από τον επίτιμο πρόεδρο της Άιντραχτ, Πέτερ Φίσερ, ο οποίος ευχήθηκε να εξαφανιστούν όλοι οι Ναζί από τη χώρα.

Με ατάκες που θα μείνουν αξέχαστες σε ολόκληρο το οπαδικό κοινό της Άιντραχτ αλλά και σε ολόκληρη τη Γερμανία αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της ομάδας ο Πέτερ Φίσερ έπειτα από 24 χρόνια.

Γνωστός για τους κοινωνικούς του αγώνες και την εχθρική του στάση προς το πολιτικό status quo της Γερμανίας, ο νέος επίτιμος πρόεδρος της Άιντραχτ από τη Δευτέρα (5/1) μίλησε στη «BILD» και επιτέθηκε στην ακροδεξιά της χώρας.

Απεργία: 400 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου

 Περισσότερες από τις μισές πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου θα ακυρωθούν την Τετάρτη λόγω της προειδοποιητικής απεργίας του προσωπικού εδάφους της Lufthansa.

Επηρεάζονται 400 απογειώσεις και προσγειώσεις από τις 730 περίπου πτήσεις που εκτελούνται κανονικά από όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

Πρόκειται σχεδόν αποκλειστικά για πτήσεις που εκτελούνται από τη Lufthansa και τους συνεργάτες της.

Επομένως, ο αεροσταθμός 2 είναι πολύ ήσυχος. Από την άλλη πλευρά, ο αεροσταθμός 1 λειτουργεί κανονικά.

Ποια περιοχή έχει το υψηλότερο ποσοστό υπερχρέωσης στη Γερμανία;

 Οι κάτοικοι της Βρέμης είναι περισσότερο υπερχρεωμένοι από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο ομόσπονδο κρατίδιο. Μια επισκόπηση της κατάστασης..

Το 12% των πολιτών στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βρέμης ήταν υπερχρεωμένο το 2023. Αυτό καθιστά τη Βρέμη το ομόσπονδο κρατίδιο με το υψηλότερο ποσοστό υπερχρέωσης στη Γερμανία.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από περίπου 50.000 κάτοικοι της Βρέμης αντιμετωπίζουν προβλήματα πληρωμών.

Αναγκαστική προσγείωση στο Μόναχο λόγω σπασμένου παραθύρου

 Ένα αεροσκάφος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

 Ο λόγος: ένα ραγισμένο παρμπρίζ. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλες πτήσεις.

Είναι ίσως το χειρότερο σενάριο για πολλούς ανθρώπους που φοβούνται τις πτήσεις: ενώ βρίσκονται στον αέρα, συνειδητοποιούν ξαφνικά ότι το αεροσκάφος δεν είναι πλέον αξιόπλοο και πρέπει να γίνει αναγκαστική προσγείωση.

Ηγουμενίτσα: Στο λιμάνι θα συναντηθούν οι αγρότες της Θεσπρωτίας

 Κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι και οι αγρότες της Θεσπρωτίας. Πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, στις 11 το πρωί θα γίνει η προσυγκέντρωση των αγροτών και θα ακολουθήσει πορεία εντός της πόλης με κατάληξη στο λιμάνι, όπου θα ακολουθήσει συζήτηση συντονισμός και ενημέρωση, σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.

Λάρισα: Κατάληψη στο συγκρότημα “Βιόπολις” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τους φοιτητές της Ιατρικής

 Σε κατάληψη  του κτιρίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο συγκρότημα “Βιόπολις” προχώρησαν από σήμερα Τετάρτη 07/02 μέχρι και την Κυριακή 11/02, οι φοιτητές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την απόφαση αυτή ως ιστορική αφού το 2008 που κατασκευάστηκε το νέο κτίριο, πρώτη φορά αποφασίζεται κατάληψη στο “Βιόπολις”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητών για τα αποτελέσματα της συνέλευσης τους που οδήγησε στην κατάληψη σε σύνολο 307 ψηφισάντων φοιτητών και φοιτητριών της Ιατρικής οι 190 στήριξαν το ενιαίο αγωνιστικό πλαίσιο, οι 97 το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοιχτή σχολή, ενώ υπήρξαν και 20 λευκά.

Αγρότες: Μπλόκα από σήμερα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς και κάθοδο στην Αθήνα – «Ναι» στο διάλογο με συγκεκριμένο πλαίσιο λέει η κυβέρνηση

 Σε αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών προχωρούν από σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς, στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, τελωνεία αλλά και “απόβαση” στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αγρότες, ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου για συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο

 Από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας, θα διαρκέσει η στάση εργασίας που αποφάσισε η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. 

Η στάση έχει σκοπό τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών να πάρουν μέρος στο φοιτητικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι «στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση έχει λάβει και η ΑΔΕΔΥ.

Σαουδική Αραβία: Διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ μόνο αν ιδρυθεί ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης

 Η Σαουδική Αραβία επανέλαβε στις ΗΠΑ ότι η θέση του βασιλείου παραμένει πως δεν θα αναγνωρίσει το Ισραήλ και δεν θα αποκτήσει διπλωματικές σχέσεις μαζί του παρά μόνο αφού ιδρυθεί και αναγνωριστεί κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και σταματήσει η ισραηλινή «επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέρμπι διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους

Washington Post: Δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον Τζο Μπάιντεν για τον χειρισμό των απόρρητων εγγράφων

 Πόρισμα που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα και συνέταξε αμερικανός ειδικός εισαγγελέας επικρίνει τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και συνεργάτες του μεν, αλλά δεν εισηγείται την άσκηση ποινικών διώξεων, ανέφερε χθες Τρίτη η Washington Post.

Το πολυαναμενόμενο πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ —που είναι Ρεπουμπλικάνος— αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός ημερών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν να παραπέμψουν σε δίκη τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας

 Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων απέτυχαν χθες Τρίτη να παραπέμψουν σε δίκη στη Γερουσία τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, τον Αλεχάντρο Μαγιόρκας, που κατηγορούν προσωπικά ότι «προκάλεσε» τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο κ. Μαγιόρκας είναι «ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της καταστροφής», υποστήριξε απευθυνόμενος στο ημικύκλιο ο Μάικ Τζόνσον, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μερικές ώρες προτού διεξαχθεί ψηφοφορία για την παραπομπή του σε δίκη («impeachment» στα αγγλικά).

Σε καλή διάθεση ο βασιλιάς Κάρολος – Η συνάντηση με τον Χάρι και τα δημοσιεύματα

 Χαμογελαστός ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στο Σάντρινγκχαμ αφού συνάντησε τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι για λιγότερο από μία ώρα στην πρώτη τους πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση μετά από εννέα μήνες.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Την Πέμπτη ο πρίγκιπας Ουιλιαμ αναλαμβάνει τα βασιλικά του καθήκοντα, με επιπλέον υποχρεώσεις έως ότου ο πατέρας του ολοκληρώσει τις θεραπείες.

H φωτογραφία του Βασιλιά και της Βασίλισσας, η πρώτη που τραβήχτηκε από τότε που δόθηκε στη δημοσιότητα η διάγνωση του καρκίνου, είναι στα περισσότερα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Φιλιππίνες: Καταπλακώθηκαν λεωφορεία μετά από κατολίσθηση – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

 Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν όταν κατολίσθηση καταπλάκωσε δύο λεωφορεία και σπίτια σε ορεινή περιοχή των νότιων Φιλιππίνων, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ένα χωριό με ορυχεία στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο στο νησί Μιντανάο, εγκλωβίζοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους μέσα σε δύο λεωφορεία που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εργαζομένων στα ορυχεία, δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος καταστροφών της επαρχίας Έντουαρντ Μακαπίλι.

Marvel: Σκοτώθηκε μέλος του συνεργείου στο πλατό της σειράς «Wonder Man»

 Ένα μέλος του συνεργείου που εργαζόταν στη σειρά των Marvel Studios “Wonder Man” έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα στα γυρίσματα το πρωί της Τρίτης στα στούντιο Radford του CBS στο Studio City.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, σκοτώθηκε όταν έπεσε από σκαλωσιά, σύμφωνα με το Deadline, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση.