Η λίστα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Transparency International» που ασχολείται με θέματα πολιτικής διαφάνειας και διαφθοράς δημοσίευσε την λίστα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Με άριστα το 100, καμιά χώρα δεν κατάφερε να αριστεύσει σε θέματα διαφάνειας, ενώ καμιά χώρα δεν αξιολογήθηκε με το απόλυτο 0. Για την αξιολόγηση, οι ερευνητές βασίστηκαν στα διάφορα σκάνδαλα που έχουν λάβει χώρα κατά καιρούς.

Δεκτό επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο. Ποιοι το καταψήφισαν

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής έγινε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης.
Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι.
Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020: Τα κριτήρια για όσους θέλουν να δημιουργήσουν... μία νεοφυή επιχείρηση και έχουν γεννηθεί πριν το 1991

Εκδόθηκε προδημοσίευση του Προγράμματος "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα" από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία - φάρμακα, υλικά - κατασκευές.

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα...Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε, έχασε τη μητέρα του.

Δεν θα γίνει τελικά το προγραμματισμένο ταξίδι για σήμερα και αύριο ταξίδι του, Πιέρ Μοσκοβισί στη χώρα μας. Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε, έχασε τη μητέρα του
Αναβάλλεται η επίσκεψη του επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα. Όπως γνωστοποιήθηκε, ο ίδιος δεν θα έρθει στη χώρα μας εξ αιτίας του θανάτου της μητέρας του.

Και εγένετο η μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως: Θα πουλάει μία στις τρεις μπύρες στον πλανήτη

Η ΑΒ InBev βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά της SABMiller δημιουργώντας μία ζυθοποιία κολοσσό. Δείτε ποιες μπύρες θα έχουν κάτω από την ομπρέλα τους και ποια η παρουσία τους στην Ελλάδα.
"Στην πολιορκία πέφτει πάντα η Τροία". Στην προκειμένη περίπτωση στο ρόλο της Τροίας η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία του πλανήτη η SABMiller η οποία δέχτηκε τελικά την τέταρτη και πιο ελκυστική προσφορά της ΑΒ InBev

Είσαι σίγουρος ότι αυτό που σου δίνουν να πιεις, είναι καπουτσίνο;

Είστε σίγουροι ότι πίνετε καπουτσίνο και όχι κάτι άλλο; Μια έρευνα που ανατρέπει πολλά δεδομένα. Πώς θα φτιάξεις τον σωστό καπουτσίνο

Είστε σίγουροι ότι το πρωί πίνετε καπουτσίνο;

Μήπως o καφές που νομίζετε για καπουτσίνo,δεν είναι καπουτσίνο και είναι flat white;

Υγεια - Κρασάκι αντί για νερό για τον διαβήτη

Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους και να αυξήσουν την «καλή» χοληστερόλη τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη κλινική μελέτη που εξέτασε σε βάθος χρόνου τις συνέπειες της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ στους διαβητικούς.

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ την Πέμπτη, το απόγευμα στο Μαξίμου ο Μοσκοβισί

Συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για την αντιπολεμική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ώρα 6.00μμ

Στις μέρες μας ζούμε το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή.

«Ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει 135 χρόνια έχει ήδη γεννηθεί»!

Οι άνθρωποι κερδίζουν έξι ώρες ζωής την ημέρα, αλλά οι κοινωνίες αδυνατούν να προσαρμοστούν στην προοπτική της τόσο μεγάλης μακροβιότητας, υποστηρίζει ένας διακεκριμένος Δανός επιστήμονας.
Ο δρ Ρούντι Βέστενντορπ, καθηγητής Ιατρικής της Τρίτης Ηλικίας στη Σχολή Υγείας & Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης,

Μελισσανίδης: «Το γήπεδο θα το βγάλουμε "Αρένα Δούρου"»

Βήμα μπροστά για το γήπεδο της ΑΕΚ φαίνεται πως μπορεί να χαρακτηρισθεί η συνάντηση που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στην Περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και οι δυο τους ήταν επικεφαλής αντίστοιχα, των πολυμελών αντιπροσωπειών της Περιφέρειας και της ΑΕΚ.

EURO 2016: Ποιες ομάδες προκρίθηκαν και ποιες πέρασαν μπαράζ

Η Κροατία και η Τουρκία είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που εξασφάλισαν απευθείας την πρόκρισή τους για το EURO 2016, συμπληρώνοντας το παζλ των 20. Κι αν για την Κροατία τα πράγματα ήταν πιο... απλά, για τους Τούρκους ολοκληρώθηκε το τρελό σενάριο.
Διότι δεν έφτανε απλά η νίκη τους απέναντι στην Ισλανδία, που ήρθε στο 89'!

Συγγνώμη Σκάζνι σε Αστέρα Τρίπολης

.H επίθεση στη διαιτησία από τον προπονητή της Σπάρτα Πράγας άφησε αλγεινές εντυπώσεις

Ο Τσέχος τεχνικός, πρώην του ΟΦΗ και Παναθηναϊκού, φάνηκε πως μετάνιωσε για τις δηλώσεις του το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και την Τρίτη έστειλε επιστολή στους Αρκάδες, με την οποία τους ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Γερμανία: Αποχώρησε από την ηγεσία της Κ.Ο. της Αριστεράς ο Γκρέγκορ Γκίζι

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) παρέδωσε την Τρίτη ο Γκρέγκορ Γκίζι, εμβληματική μορφή της αριστεράς στην Γερμανία, στους μέχρι τώρα αναπληρωτές του Ζάρα Βάγκενκνεχτ και Ντίτμαρ Μπαρτς.

Με αυτόν τον τρόπο, η Αριστερά επιλέγει πλέον το μοντέλο της δυαρχίας στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Γουατεμάλα: Τέλος στις έρευνες για τον εντοπισμό των σορών από τη φονική κατολίσθηση – Στους 280 οι νεκροί

Oι υπηρεσίες διάσωσης στη Γουατεμάλα τερμάτισαν την Τρίτη τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των θυμάτων της φονικής κατολίσθησης που ισοπέδωσε στις αρχές Οκτωβρίου ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 280 άνθρωποι, ενώ 70 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με το σχεδόν οριστικό απολογισμό της θεομηνίας.

Την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες ζήτησε ο εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και η συζύγος του Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009 πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος.

Όταν ο Ομπάμα εμφανίστηκε... ακάλεστος σε γάμο! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Μάλλον ο γάμος... "πήγε" στον Μπαράκ Ομπάμα και όχι ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον γάμο του Μπράιαν και της Στέφανι Τομπ. Αλλά ακόμη κι έτσι, το ζευγάρι έγινε... διάσημο για λίγες ώρες. Δεν είναι και λίγο να έχεις "καλεσμένο" σου τον ίδιο τον πρόεδρο!

Ο Μπαράκ Ομπάμα λατρεύει το γκολφ και όποτε μπορεί, παίρνει τα μπαστούνια του και φεύγει για το γήπεδο. Έτσι έγινε και την περασμένη Κυριακή.

Κόλαση στη Νέα Δημοκρατία! Το απίστευτο παρασκήνιο που οδήγησε στην έκρηξη Μεϊμαράκη - Τι φοβάται ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Εκτός εαυτού ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε στον Ανδρέα Παπαμιμίκο: “Γελοιοποιείς την διαδικασία”
- Απέσυρε τον εκπρόσωπό του από την κεντρική εφορευτική επιτροπή - Το παρασκήνιο της σύγκρουσης
- Ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας απειλεί με μήνυση τον Ε. Μεϊμαράκη
- Γεωργιάδης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας κρατούν αποστάσεις

Ανάλγητος οδηγός του ΚΤΕΛ Κορινθίας, κατέβασε 10χρονο μαθητή στο δρόμο για 1 ευρώ Vds

Εξάντλησε όλη την τυπολατρία και την αναλγησία του οδηγός του ΚΤΕΛ Κορίνθου όταν κατέβασε και άφησε στη μέση του δρόμου δεκάχρονο μαθητή επειδή δεν είχε ένα ευρώ για να πληρώσει το εισιτήριό του.
Τι συνέβη; Ο 10χρονος επιβιβάστηκε όπως κάθε μέρα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κορινθίας για να πάει στο σπίτι του, 6 χιλιόμετρα πιο κάτω.
Ο οδηγός όμως παρότι οι μετακινήσεις για τους μαθητές είναι δωρεάν, ζήτησε από το 10χρονο να του αποδείξει ότι είναι μαθητής