Και εγένετο η μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως: Θα πουλάει μία στις τρεις μπύρες στον πλανήτη

Η ΑΒ InBev βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά της SABMiller δημιουργώντας μία ζυθοποιία κολοσσό. Δείτε ποιες μπύρες θα έχουν κάτω από την ομπρέλα τους και ποια η παρουσία τους στην Ελλάδα.
"Στην πολιορκία πέφτει πάντα η Τροία". Στην προκειμένη περίπτωση στο ρόλο της Τροίας η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία του πλανήτη η SABMiller η οποία δέχτηκε τελικά την τέταρτη και πιο ελκυστική προσφορά της ΑΒ InBev
που αγγίζει τα 100 δισ. ευρώ. Κάπως έτσι δημιουργείται η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον πλανήτη η οποία, με βάση τα στοιχεία της Euromonitor, θα κατέχει πάνω από 30% της αγοράς σε πωλήσεις.
ADVERTISEMENT
Συγκεκριμένα για το 2014 η Anheuser-Busch InBev διαθέτει μερίδιο 20,8%, η SABMiller ακολουθεί με 9,7% και στην συνέχεια είναι Heineken (9,1%), Carlsberg (6,1%) και China Resources Enterprise (6%).
H AB InBev, η Βέλγικη - Βραζιλιάνικη πολυεθνική η οποία πέρα από την μεγαλύτερη στην αγορά της μπύρας είναι και η πέμπτη μεγαλύτερη στα καταναλωτικά προϊόντα,  διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της σήματα όπως Budweiser, Corona, Bud Light, Stella Artois, Becks, Hoegaarden, Leffe και δεκάδες τοπικές ανά χώρα. Αντίστοιχα η Sabmiller έχει στο ομάδα της τις Coors, Fosters, Miller, Peroni, Kozel κ.α.

Η παρουσία τους στην Ελλάδα Στην Ελλάδα την αντιπροσωπεία της ABInbev έχει η ΑΜΒΥΞ A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία εισαγωγής και διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα με ιστορία που ξεκινάει εδώ και 98 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία με την αμερικανική ζυθοποιία ήταν από τις πρώτες συνεργασίες της "AMBYΞ" αγγίζοντας και αυτή τον ένα αιώνα. Σε ότι αφορά την Bud έχει παρουσία στην Ελλάδα από τον 1989 και σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα κατάφερε σταδιακά να καταλάβει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία Premium Imported Beer. Πέρα από την Bud η "ΑΜΒΥΞ" διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο τις μπύρες Becks, Boddingtons, Franziskaner, Hoegaarden, Leffe της AB InBev ενώ από άλλες συνεργασίες εμπορεύεται σήματα όπως Dom Perignon, Moet, Skyy Vodka, Imperia Vodka, Russian Standard Vodka, Campari Soda, Glenfiddich, Grant's Scotch Whisky, Hennessy Cognac ενώ στα ελληνικά σήματα εμπορεύεται ποτά όπως Ούζο 12,  Θεσσαλικό Τσίπουρο, Τεντούρα Κάστρο, Τέττερης Λικέρ, και τα κρασιά από το Κτήμα Άλφα.
Σε ότι αφορά σήματα της SABMiller αυτά εισάγονται στην Ελλάδα από την ΟΚAthens η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο της μπύρες όπως Miller Genuine Draft, Peroni Nasto Azzuro, Pilsner Urquell, Veltins κ.α.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...