Τερατάκι βιολογικού πολέμου ή θεωρία συνωμοσίας;

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Κατά πόσο είναι φυσιο-λογική η δημιουργία και η διασπορά του θανατηφόρου κορωνοϊού, που έπειτα από το ξέσπασμα του στην Κίνα, έχει σκοτώσει χιλιάδες και έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρο τον πλανήτη; Δηλαδή, κατά πόσο προκλήθηκε, όπως και οι περισσότερες από τις γνωστές επιδημίες, από αναπότρεπτες λειτουργίες της Φύσης, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή υπαιτιότητα;
Το διαδίκτυο βρίθει από διάφορες θεωρίες, ενώ το φως της δημοσιότητας έχουν δει αναφορές για σχετικά πειράματα με κορωνοϊούς, τα οποία, πόσο συμπτωματικά άραγε, έγιναν στην πόλη Γουχάν της Κίνας από όπου ξεκίνησαν όλα.

103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 331 συνολικά

Ανακοινώσεις έγιναν το απόγευμα της Κυριακής από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.
Όπως ανέφερε, διαπιστώθηκαν ακόμη 103 κρούσματα σήμερα, αριθμός που ανεβάζει τον συνολικό στα 331. Τα 49 επιβεβαιώθηκαν σήμερα, ενώ τα άλλα 54 ήταν κρούσματα επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. Οι νεκροί, μέχρι τώρα και σύμφωνα με την ενημέρωση του Σαββάτου, είναι 4.
Τα 44 κρούσματα είναι «εγχώρια», δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό.

Επιτέλους φανείτε ειλικρινείς

Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τον πρόεδρου του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου Σωτήρη Τσιόδρα, σπουδαγμένο στο Χάρβαρντ, γνωστό λοιμωξιολόγο, να προτρέπει τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των επιστημόνων ώστε να αποφύγουν την έκθεσή τους στον κορωνοϊό και κυρίως για να αποτραπεί η επιμόλυνση μεγαλύτερων ομάδων στην κοινωνία.
Προκαλεί εντύπωση ωστόσο ότι ο επιστήμονας Σωτήρης Τσιόδρας για πολλοστή φορά δεν αναφέρθηκε στις συναθροίσεις και στον συνωστισμό στις Εκκλησίες, ιδιαίτερα σε περίοδο Σαρακοστής.

Νέα Ζηλανδία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ανθρώπων

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας απαγορεύουν από σήμερα τις συγκεντρώσεις άνω των 500 ανθρώπων προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, η οποία προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε όσους νεοεισερχόμενους στη χώρα παραβιάζουν τους κανονισμούς για την καραντίνα.
Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει οκτώ κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και κανέναν θάνατο.

Αστυνομικοί ντύθηκαν γορίλλες για να διώξουν συμμορία μαϊμούδων


Στην Telangana της Ινδίας δύο αστυνομικοί μεταμφιέστηκαν με στολές γορίλα, για να τρομάξουν μια αγέλη από μαϊμούδες που πλησίαζαν σε κατοικημένη περιοχή. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Λίβανος: Κλειστές οι τράπεζες λόγω κορωνοϊού μέχρι τις 29 Μαρτίου

Οι τράπεζες στον Λίβανο θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 29 Μαρτίου στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έγινε γνωστό από τα λιβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η χώρα του βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» εξαιτίας της απειλής εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Η προεδρική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Συμβούλιο Άμυνας του Λιβάνου. Σ' αυτή αναφέρεται πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή χρηματοοικονομική κρίση και καλούνται οι πολίτες σε «γενική κινητοποίηση», ωστόσο δεν γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Κακοκαιρία: Το έστρωσε στα Τρίκαλα

Τα 20 εκατοστά έχει φτάσει το ύψος του χιονιού στα Τρίκαλα, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 900 μέτρων. Χωρίς προβλήματα οι μετακινήσεις.
Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, καθώς το χιόνι έκανε την εμφάνισή του σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα.
Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία φτάνει τα 20 εκατοστά, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Γεωργιάδης: Από Πέμπτη αντισηπτικά σε όλα τα ράφια των σούπερ μάρκετ

«Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από σούπερ μάρκετ στην Αχαρνών.Σε ισχύ απο σήμερα τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, λόγω κορονοϊού και ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε ένα κατάστημα στην οδό Αχαρνών.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αφού εξήγησε πώς θα γίνεται η είσοδος των καταναλωτών στα σουπερ μαρκετ με ειδική κάρτα, διαβεβαίωσε οτι από την Πέμπτη τα ράφια θα είναι γεμάτα αντισηπτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά “τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών”.

news 24/7

                                     ΚΟΣΜΟΣ

Ειδήσεις και νέα από τον Κόσμο. Όλη η διεθνής επικαιρότητα.

Σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας προσωρινά 193 μετανάστες και πρόσφυγες

Σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας φιλοξενούνται προσωρινά οι 193 μετανάστες και πρόσφυγες του φορτηγού πλοίου που προσάραξε στο λιμάνι του νησιού.
Σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας φιλοξενούνται προσωρινά οι 193 μετανάστες και πρόσφυγες του φορτηγού πλοίου, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, που προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας.
Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Με ουρές άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα

Συνεχίζεται η επιδρομή στα σούπερ μάρκετ και σήμερα Δευτέρα, καθώς οι πολίτες σπεύδουν από πολύ νωρίς να κάνουν τις αγορές τους. Με έλεγχο η είσοδος. Ήδη από πριν τις 08:00 το πρωί, όταν και άνοιξαν οι πόρτες των σούπερ μάρκετ, πολλοί ήταν εκείνοι που στήθηκαν στις ουρές για να προλαβουν να κάνουν τα ψώνια τους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέδιο κλεισίματος.
Από σήμερα ωστόσο, εφαρμόζονται τα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού, σύμφωνα με τα οποία επιτρέπεται ένα άτομο ανά δέκα τετραγωνικά και συνεπώς η είσοδος είναι ελεγχόμενη.

Οργισμένες αντιδράσεις για το κάλεσμα Μαρέβα να «χειροκροτήσουμε τους γιατρούς από τα μπαλκόνια μας»

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη, με το οποίο καλούσε τους πολίτες να βγουν απόψε στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια, προκειμένου να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που δίνουν καθημερινά αγώνα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.