«Πράσινο φως» για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δυτικά της Κέρκυρας

“Ναι” του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην παραχώρηση έρευνας και εκμετάλλευσης της “Περιοχής Παραχώρησης 2” στην κοινοπραξία των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, Edison και TotalΑνοίγει ο δρόμος για υπογραφή της σύμβασης και κύρωσή της στη Βουλή
Σειρά παίρνει η περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Τον προσυμβατικό Έλεγχο, για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια

Φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Δέκα νεκροί, 100 αγνοούμενοι (εικόνες – video)

Χιλιάδες πολίτες στις πολιτείες της Καλιφόρνιας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους
Πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί και νοτιότερα, κυρίως στο Άναχαϊμ, κοντά στο Λος Άντζελες

Πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή και συνέχιζαν να μαίνονται τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, κυρίως στις κομητείες Νάπα και Σονόμα. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς ενώ ανακοίνωσαν την απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών από τις εστίες τους

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου – Έντονες αντιπαραθέσεις (video)

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. 285 ψήφισαν επί της αρχής, με 171 υπέρ και 114 κατά. Στο επίμαχο άρθρο 3, περί του ορίου ηλικίας, τα ΝΑΙ ήταν 148 και τα ΟΧΙ 124, ενώ παρών ψήφισαν 13. Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονες αντιπαραθέσεις κυρίως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απάντηση του Π. Καμμένου στον Κ. Μητσοτάκη: Ψήφισα κατά συνείδηση (foto-video-με Καμένο)

Μέσω του λογαριασμού στο Twitter ο Πάνος Καμμένος, απάντησε στην ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναφερόταν στην απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος γράφει: «Είμαι σε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη και ψήφισα όπως μου επέβαλε η συνείδησή μου. Εσύ με τον εξωγήινο να το δεις με έναν ειδικό».

Κεντροαριστερά: 12 και 19 Νοεμβρίου οι εκλογές (video)

Σε εξέλιξη, και μέσα σε συγκρουσιακό κλίμα, βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία του ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά να υποστηρίζει ότι ήρθε πλέον η ώρα των πολιτών. Ο πρώτος γύρος της εκλογής ορίστηκε για τις 12 Νοεμβρίου και ο δεύτερος για τις 19 Νοεμβρίου.

Η Νομική έγινε πιο όμορφη. Η γυναίκα που ύψωσε το χέρι της ενάντια στο ναζισμό κοσμεί πλέον τοίχο της σχολής

Πιο όμορφο θα είναι από σήμερα το κτίριο της Νομικής. Κι αυτό γιατί οι φοιτητές είχαν την ιδέα να ζωγραφιστεί σε τοίχο της σχολής η μορφή μιας γυναίκας που αποτελεί σύμβολο κατά του ναζισμού. Η δημιουργία για την ακρίβεια ήταν έμπνευση των ατόμων που συμμετέχουν στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής.        Δειτε Βιντεο.
Στο σκίτσο απεικονίζεται η Σουηδέζα Tess Asplund,

Αυτό είναι (πιθανότατα) το πιο παράξενο όχημα που έχετε δει ποτέ.. Βιντεο.

Δεν έχει ρόδες, δεν έχει ερπύστριες, δεν είναι καν χόβερκραφτ ή κάτι ανάλογο: Το ZVM-2901, όχημα παντοδαπού εδάφους, κινείται πάνω σε πελώριες...βίδες!

Το εν λόγω όχημα, που «πρωταγωνιστεί» σε βίντεο του Ruptly TV, είχε κατασκευαστεί αρχικά στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1970, και επανήλθε σε λειτουργική κατάσταση χάρη στη δουλειά μηχανικών εργοστασίου οχημάτων παντοδαπού εδάφους στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας.

Η πιο σύντομη πτήση του κόσμου. Διαρκεί λιγότερο από μια τηλεοπτική διαφήμιση

Δυσφορείτε όταν πρέπει να ταξιδέψετε αεροπορικώς; Σας έχουμε καλά νέα. Υπάρχει μια πτήση που ακόμη και ο πιο αγχώδης επιβάτης δεν θα έχει καμία αντίρρηση να επιβιβαστεί.
Πρόκειται για τη συντομότερη πτήση στον κόσμο και διαρκεί μόλις 80 δευτερόλεπτα. Περίπου όσο μια τηλεοπτική διαφήμιση.
Το αεροπλάνο απογειώνεται από το αεροδρόμιο στο Westray Island και προσγειώνεται στο Papa Westray, δύο νησάκια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα είναι ένα μικρό κράτος;

Στη χώρα μας έχει δημιουργηθεί ένα μύθευμα που δρα σαν λαιμητόμος σε κάθε προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.  Το μύθευμα βασίζεται στο σύνθημα της «Μικρής πλην τίμιας Ελλάδας», που πρωτοειπώθηκε το 19ου αιώνα και κατά καιρούς επανέρχεται στην πολιτική συζήτηση. Μιας Ελλάδας δηλαδή που θα πρέπει από τη μία να είναι σοβαρή και μετρημένη αλλά

Νέες φωτογραφίες Ελλήνων αναρχικών μαχητών που πολεμούν στο πλευρό Κούρδων, τους Τζιχαντιστές στη Ράκα της Συρίας

Το νέο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, με Έλληνες αναρχικούς να πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων, στη Ροζάβα, κατά του ISIS, προκαλεί προβληματισμό στην ελληνική αστυνομία.Πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται στη βόρεια Συρία και αυτονομήθηκε χάρη στη συνεχιζόμενη κουρδική εξέγερση. Εκεί αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους αντάρτες.

New Zealand Πιλότος μοιράζεται ένα εντυπωσιακό βίντεο από το πιλοτήριο.

Η επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει και να θαυμάσει τον κόσμο από ψηλά πηγαίνει τόσο πίσω όσο και η ελληνική μυθολογία και η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Από τα πρώτα ανεμόπτερα και τα αερόστατα μέχρι τα σύγχρονα αεροσκάφη, η επιθυμία του ανθρώπου έγινε πραγματικότητα, με ποικίλους τρόπους. Βέβαια η εμπειρία της πτήσης για τους περισσότερους από εμάς, πχ με μια εμπορική πτήση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον θαυμαστό κόσμο

Στο αρχείο η υπόθεση για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Με διάταξη της εισαγγελίας Πρωτοδικών για αρχειοθέτηση, κλείνει το σκέλος της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τη μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι την περίοδο που το ζευγάρι ήταν σε διάσταση.

Η εισαγγελία κλείνει την υπόθεση του «πόθεν έσχες» της κ. Γκραμπόφσκι, αποφαινόμενη ότι η σύζυγος του αρχηγού της ΝΔ δεν είχε υποχρέωση να καταθέσει κοινή δήλωση με τον κ. Μητσοτάκη το διάστημα από 2006 έως 2014,