Φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Δέκα νεκροί, 100 αγνοούμενοι (εικόνες – video)

Χιλιάδες πολίτες στις πολιτείες της Καλιφόρνιας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους
Πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί και νοτιότερα, κυρίως στο Άναχαϊμ, κοντά στο Λος Άντζελες

Πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή και συνέχιζαν να μαίνονται τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, κυρίως στις κομητείες Νάπα και Σονόμα. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς ενώ ανακοίνωσαν την απομάκρυνση χιλιάδων πολιτών από τις εστίες τους
.
Οι άνεμοι ταχύτητας 80 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα βόρεια του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο εξάπλωσαν τη φωτιά σε διάφορα μέτωπα και «περισσότερες από 14 μεγάλες φωτιές καίνε σε οκτώ κομητείες», τόνισε ο Κεν Πίμλοτ, επικεφαλής της καλιφορνέζικης υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, σχεδόν 300.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια από το βράδυ της Κυριακής στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.
Συνολικά έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι. Επτά από αυτούς στη Σονόμα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας, δύο στην κομητεία Νάπα, ενώ ένας θάνατος έχει καταγραφεί στην κομητεία Μεντοσίνο.
Πυρκαγιές έχουν επίσης εκδηλωθεί νοτιότερα, κυρίως στο Άναχαϊμ, κοντά στο Λος Άντζελες, όπου έξι σπίτια καταστράφηκαν εν μέρει ή ολοσχερώς και πάνω από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...