Οι μάχες των τελευταίων 4.000 ετών σε ένα χάρτη

Η ιστορία δεν είναι πια μόνο για διαβασμένους, αλλά και για… ψαγμένους. Ο γεωγραφικός αυτός χάρτης, ο χάρτης της βίας, αποκαλύπτει πού στον κόσμο έχουν διεξαχθεί οι μεγάλες μάχες, τα τελευταία 4.000 χρόνια!

Το διαδραστικό αυτό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τις μάχες, δεν «στήθηκε» από ιστορικά αρχεία αλλά από δεδομένα της Wikipedia. Ο χάρτης, ανήκει στη δημιουργική ομάδα της Ολλανδικής LAB1100, μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που ιδρύθηκε από τους Pim van Bree και Geert Kessels.

Η διαθήκη του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σε ποιον αφήνει τα εκατομμύριά του

Απόρρητα έγγραφα φέρνουν στο φως τη διαθήκη του μπιν Λάντεν. Που αφήνει τι και ποια η επιθυμία του

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν διέθετε εκατομμύρια δολάρια, που τα είχε κρύψει στο Σουδάν και τα προόριζε για τη χρηματοδότηση του τζιχάντ, του "ιερού πολέμου" των ισλαμιστών, σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο που αποχαρακτηρίστηκε σήμερα και δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Γερμανικό υπουργείο Άμυνας: Δεν χρειαζόμαστε καμία τουρκική άδεια

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας διαψεύδει τις πληροφορίες για επίσκεψη της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν στο Αιγαίο. "Δεν ακυρώθηκε καμία επίσκεψη" σημειώνει, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία

Την πληροφορία ότι η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, σχεδίαζε να επισκεφθεί την ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο την Κυριακή και το αίτημά της να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη απορρίφθηκε από την τουρκική πλευρά, διέψευσε ο εκπρόσωπός

«Βιβλικές» σκηνές στην Αργεντινή: Εκατομμύρια σκαθάρια καλύπτουν τις ακτές! (Video)

 Beetle mania! Bug invasion of 'biblical proportions' prompts 'end of the world' fears
Ένας τεράστιος αριθμός σκαθαριών έχει εμφανιστεί στις ακτές της Αργεντινής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του κόσμου!
Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι είδαν εκατομμύρια εντόμων να συρρέουν σε παραλίες στα θέρετρα της Μαρ ντε Άχο, 31 μίλια μακριά από το Μπουένος Άιρες.

Τυφώνας στην Κρήτη με ταχύτητα ανέμων 157,7 χλμ «έσπασε» την κλίμακα Μποφόρ!

Ο Φλεβάρης έσπασε όλα τα ρεκόρ. Όχι μόνο ανομβρίας αλλά και ανέμων, με τον Αίολο σε μεγάλα κέφια και τους νοτιάδες να παραγκωνίζουν ακόμα και τον ίδιο τον Μποφόρ και τα Μποφόρ του. Το βράδυ της Δευτέρας ο σταθμός της Φινοκαλιάς στο Μεραμπέλο, βόρεια της Νεάπολης, κατέγραψε το ασύλληπτο: ανέμους νότιων διευθύνσεων με ταχύτητα 157,7 χιλιόμετρα ανά ώρα, στις 10 το βράδυ, και 152,9 χιλιόμετρα ανά ώρα το απόγευμα της ίδιας μέρας,

ΕΛΛΑΔΑ Τρίκαλα - Μια μικρή πόλη με μεγάλη καρδιά

Με ένα πολύ ευγενικό γράμμα προς τους πολίτες των Τρικάλων ανταπέδωσαν οι πρόσφυγες το «Γράμμα στο φίλο από την Ανατολή» που τους μοίρασε η δημοτική αρχή τη Δευτέρα, όταν έκλεισαν περίπου μία εβδομάδα φιλοξενίας στην πόλη και στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας.
Το γράμμα, που το γράφει ο Ισα Αλ Κχεντάρ -όπως μας συστήνεται- και το συνυπογράφουν και άλλοι πρόσφυγες, πλέκει το εγκώμιο της πόλης και των ανθρώπων της και τους ευχαριστεί για τη φιλοξενία που τους επιφύλαξαν.

Η Μέρκελ έχει ανάγκη τον Τσίπρα και ο Τσίπρας τη Μέρκελ

«Ή θα βουλιάξουν  μαζί, ή θα τους χαιρετήσουμε μια μέρα σαν ήρωες» σημειώνει για την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα η γαλλική Le Monde, αναλύοντας γιατί οι τύχες των ηγετών Γερμανίας και Ελλάδα είναι, πλέον, δεμένες.
Στο άρθρο της, η Σεσίλ Ντικουτριέ, αναλύτει το πώς η προσφυγική κρίση πλησίασε αρκετά την Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας με νόημα ότι «Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι αστεία εάν δεν ήταν τραγική.

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για ανασφάλιστες στο Αρεταίειο

Στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας....
Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις θα προσφέρει στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Βουτσάς: Έχω δώσει ραντεβού με το χάρο το 2044

Ο γνωστός ηθοποιός και η σύζυγός του μιλούν για τη διαφορά ηλικίας που έχουν και το παιδί που περιμένουν.
Για τον πρόσφατο γάμο του με την κατά πολύ νεότερή του, Αλίκη, αλλά και το παιδί που περιμένουν, μίλησε ο Κώστας Βουτσάς.
Ο δημοφιλής ηθοποιός, μιλώντας στον Alpha, περιέγραψε πως νιώθει πολύ ευτυχισμένος σαν νιόπαντρος, καθώς αυτό τον «ξανανιώνει».
Όσο για το αν ανησυχεί με το παιδί που

Ο Έλληνας που «παντρεύτηκε» 12χρονη και προκάλεσε σάλο

Το κοινωνικό πείραμα με στόχο να στηλιτευθεί η νομοθεσία που ισχύει σε ορισμένες Πολιτείες της Αμερικής - Δείτε το βίντεο.
Μεσημέρι στην Times Square της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά ένα νιόπαντρο ζευγάρι κατεβαίνει από μια πανάκριβη Bentley. Αρχικά, ο κόσμος ενθουσιάζεται και δίνει συγχαρητήρια. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να αποκαλυφθεί μια δυσάρεστη έκπληξη: Η νύφη δεν είναι μια νεαρή μικροκαμωμένη κοπέλα, αλλά ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών.

Χιλιάδες εργάτες μετακινούνται για τη δουλειά πάνω σε οροφές τρένων

Πώς μπορείτε να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β; Όπου Α βάλτε το σπίτι σας και Β, τον τόπο εργασίας σας. Μετρό, αυτοκίνητο, ηλεκτρικός, λεωφορείο, τραμ… Στo Μπαγκλαντές, αρκετός κόσμος πάντως επιλέγει έναν αρκετά επικίνδυνο, αλλά… ανέμελο και χωρίς κόστος τρόπο, που δεν είναι άλλος από την οροφή ενός τρένου: Διατρέχει τις πεδινές περιοχές του Μπαγκλαντές και «απλώνεται» σε πάνω από τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα

H ταραχοποιός Uber επεκτείνεται στα δίτροχα Δοκιμαστική λειτουργία της UberMOTO στην Ταϊλάνδη

Η ιδέα των ταξί-μοτοσυκλετών δεν είναι νέα. Στην Γαλλία (Παρίσι) λειτουργούν αρκετά τέτοια παρά τις κατά περιόδους σκληρές αντιδράσεις των παραδοσιακών ταξιτζήδων.
Στην Ελλάδα είχε δοκιμαστεί αλλά αποτύχει –πιθανότατα επειδή η συμπαθής τάξη των ιδιοκτητών ταξί έχει ή είχε από δεκαετίες ισχυρά ερείσματα στους «κατάλληλους» κύκλους.

Σούπερ Τρίτη στις ΗΠΑ: Σημαντικές νίκες για Τραμπ και Κλίντον

 Trump, Clinton capture key wins on U.S. Super Tuesday
Η Χίλαρι Κλίντον στους Δημοκρατικούς και ο Ντόναλντ Τραμπ στους Ρεπουμπλικανούς κυριάρχησαν κατά τους προκριματικούς της λεγόμενης Σούπερ Τρίτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δύο υποψήφιοι κερδίζουν από επτά πολιτείες και συγκεντρώνουν μέχρι στιγμής τους περισσότερους εκλέκτορες από τους συνυποψηφίους τους.

Επιστροφή στη Γη μετά από 340 μέρες στο διάστημα Βιντεο

Με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης αλλά και με πλατιά χαμογελά για την επιστροφή τους από το διάστημα έπειτα από 340 μέρες, ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι και ο κοσμοναύτης Μιχαήλ Κορνιένκο, επέστρεψαν στη Γη λίγο πριν από τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Γαλλικό Πρακτορείο Η Τουρκία δεν επιτρέπει στα ΝΑΤΟϊκα πλοία να μπουν στα χωρικά της ύδατα

Τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.