Μανού Τσάου, Κλέλια Ρένεση και Σωκράτης Μάλαμας μαζί στην «Ανατολή»


Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι των Ti.po.ta, δηλαδή του Manu Chao και της Κλέλιας Ρένεση.
Το τραγούδι έχει τίτλο «Ανατολή» με μία συμμετοχή έκπληξη, τον Σωκράτη Μάλαμα.
Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία του συγκροτήματος με Έλληνα καλλιτέχνη.

Γιατί οι λάμπες LED εξελίσσονται σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα

Η έκταση και η φωτεινότητα της τεχνητά φωτισμένης τα βράδια επιφάνειας της Γης αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,2% μεταξύ 2012 – 2016, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες ενός αμερικανικού δορυφόρου της NASA και της ΝΟΑΑ, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Με άλλα λόγια, το τεχνητό φως στη Γη γίνεται ολοένα περισσότερο και πιο έντονο. Καθώς νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δήμοι σταδιακά αλλάζουν τους παραδοσιακούς λαμπτήρες τους σε LED για να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα, τα όποια κέρδη

Χριστούγεννα… Διακοσμήστε το σπίτι σας για τις γιορτές εντυπωσιακά αλλά οικονομικά | Photos

Τα Χριστούγεννα έρχονται και κάθε σπίτι φορά τα γιορτινά του να υποδεχτεί το νέο έτος. Λίγο το δένδρο, λίγο οι μπάλες, κάτι τα λαμπάκια, τα μικρά διακοσμητικά με τον Αι Βασίλη και τα ελαφάκια, το σπίτι αποκτά μια ζεστασιά.
Οι περισσότεροι επιθυμούν να διακοσμήσουν έτσι το σπίτι τους, ώστε να φαίνεται όμορφο και καθόλου κιτς, με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να διαχέεται αρμονικά μέσα στο χώρο.
Πριν, λοιπόν, μπείτε για τα καλά στη γιορτινή διάθεση, πάρτε μια γεύση με τρόπους που θα μπορούσατε να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Euronews: Μόσχα: Τανκς vs. πνεύμα των Χριστουγέννων

Οι φετινοί στολισμοί στη ρωσική πρωτεύουσα είναι εμπνευσμένοι από τον στρατό..
Στα γιορτινά της ντύθηκε η Μόσχα.
Ένα πελώριο χριστουγεννιάτικο δένδρο τοποθετήθηκε παραδοσιακά στο κέντρο του διάσημου εμπορικού κέντρου GUM στην Κόκκινη Πλατεία.
Φέτος, όμως, το θέμα των χριστουγεννιάτικων στολισμών διαφέρει, εμπνέεται από τον στρατό. Τανκς είναι ζωγραφισμένα πάνω στις μπάλες.

Συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ και Μακρόν ...Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, στον ιστότοπο «LE FIGARO»

Έπειτα από δύο βραβεύσεις και πολλά χαμόγελα, η βραχύχρονη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι θα ολοκληρωθεί με ένα πολιτικό ραντεβού και συνομιλίες με εκπροσώπους των μεγαλύτερων γαλλικών επιχειρήσεων και τραπεζών.

Αν και το χθεσινό ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ δεν έχει και πολύ μεγάλη πολιτική σημασία, η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, ιδιαίτερα σε αυτήν τη φάση και με τη Γερμανία να αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο, κρίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Η Νέα Μεσανατολική Πολιτική της Ρωσίας

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης μετατράπηκε το διπολικό διεθνές σύστημα σε μονοπολικό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Αυτός ο αμερικανικός ρόλος ενισχύθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Έτσι, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας καθορίστηκε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ως πρώτη προτεραιότητα, μετά την κατάρρευση του Διεθνούς «κακού» κομμουνισμού.

Το SPD αποφασίζει για κυβέρνηση συνεργασίας με την Άγκελα Μέρκελ

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει ο αρχηγός του SPD, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μετά τις εννιάωρες συνομιλίες την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ, δήλωσε ότι τα μέλη του κόμματος θα αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Σουλτς, σε δήλωσή του στο Twitter, αναφέρει ότι για να συμμετέχουν οι Σοσιαλδημοκράτες σε κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», θα πρέπει πρώτα να λάβουν τη σχετική απόφαση τα μέλη του κόμματός του.

Επενδύσεις 7 δισ. ευρώ κάνει η Gazprom το 2018

Επτά δισ. ευρώ αναμένεται να ρίξει στο επενδυτικό της πρόγραμμα η Gazprom σύμφωνα με τη ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti.
Το εν λόγω επενδυτικό πρόγραμμα για το 2018 ενέκρινε την Πέμπτη η διεύθυνση της Gazprom, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

«Η Ελλάδα μετά από επτά χρόνια κρίσης, ξαναέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, επιστρέφει με πολύ θετικές προοπτικές»

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας «LE FIGARO» και την εκπομπή «FIGARO LIVE»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βρίσκεστε στο Παρίσι για να παραλάβετε δύο βραβεία: Αυτό του «πολιτικού σθένους» από το περιοδικό Politique International αλλά και το βραβείο για την «δέσμευση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες» από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων. Πρόκειται επίσης κατά την παραμονή σας στο Παρίσι να συναντήσετε τον Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν;