Κάννες 2017: Ο Χρυσός Φοίνικας στο The Square του Ρούμπεν Έστλουντ. Τα βραβεία αναλυτικά

Η σουηδική ταινία The Square του Ρούμπεν Όστλουντ, μια σάτιρα με κεντρικό πρόσωπο τον επιμελητή μιας έκθεσης σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης, απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Πέδρο Αλμοδόβαρ.
"Είναι μια καταπληκτική ταινία και μια καταπληκτική ομάδα. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ξανασυνεργαστούμε" είπε ο σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

Ο Σαββίδης «βάζει» 25 εκατ. στο MEGA – Τα οκτώ για την εξόφληση των εργαζομένων

Έτοιμη να συνεισφέρει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της «Τηλέτυπος ΑΕ», ιδιοκτήτριας του Mega, με προτεραιότητα στην εξόφληση των οφειλόμενων στους εργαζομένους, εμφανίζεται, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Dimera Media Investments Ltd, με επιστολή της προς την Alpha Bank, συντονίστρια του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της εταιρείας.

Το ακροδεξιό «μπουμπούκι» της ΝΔ από τον Δομοκό «ξαναχτυπά» (εικόνα)

Το όνομα Κώστας Μητσόπουλος δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό στο ευρύ κοινό. Ίσως γιατί το εν λόγω στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο «διάσημο» για την ακροδεξιά ρητορική του, παρά για την πολιτική του δράση ή συνεισφορά.
Αυτή τη φορά ο Μητσόπουλος, ο οποίος στις πληροφορίες του στο facebook δηλώνει μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, είπε να αφήσει κατά μέρους τις μεγαλοϊδεατικές του βλέψεις για κατάκτηση της Βασιλεύουσας και να σχολιάσει τους (sic) ανώμαλους και αφύσικους ομοφυλόφιλους.

Φονική καταιγίδα στη Μόσχα – Νεκροί, τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές (εικόνες – video)

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 70 τραυματίες Η καταιγίδα ξέσπασε στη Μόσχα το μεσημέρι της Δευτέρας Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 70 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το ρωσικό Πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Μόσχα το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μιράζ 2000 συνετρίβη στις σποράδες-H διάσωση του πιλότου του Mirage [vid]

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος ήταν το νούμερο δύο ενός σχηματισμού δύο μαχητικών του ιδίου τύπου που συμμετείχαν σε άσκηση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος εγκατέλειψε με ασφάλεια το αεροσκάφος που παρουσίασε βλάβη.Το συμβάν έλαβε χώρα σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία στις 12:18.  πηγη

Κρήτη: Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή σε φαράγγι - Μια νεκρή

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου στο φαράγγι Βρυσί στην Ζούρβα
Μια γυναίκα περίπου 40 ετών, ενώ περπατούσε μαζί με τους άλλους πεζοπόρους μέσα στο φαράγγι, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, ξαφνικά έπεσε μέσα στην χαράδρα του φαραγγιού σε μεγάλο βάθος.
Οι υπόλοιποι ενημέρωσαν τις αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και ανάσυρση της γυναίκας απο πέντε Πυροσβέστες

Σρι Λάνκα: Τραγωδία με 164 νεκρούς από πλημμύρες

Ο αριθμός των θυμάτων από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις έφτασε στους 164 νεκρούς, από την Παρασκευή, ενώ αγνοούνται 104 άνθρωποι σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων (DMC).

Ηράκλειο: Ο φωτογράφος που «έπιασε» τις αστραπές (Photos)

Επιστράτευσε...αντοχή και υπομονή, έβαλε το πείσμα και το μεράκι, έγινε "παπί" από τη βροχή αλλά...δικαιώθηκε!
Ο Γιώργος Τριβιζαδάκης-Γρίβας κατάφερε πάλι μέσα από τον φωτογραφικό του φακό να αναδείξει την άγρια ομορφιά της καταιγίδας πάνω από την πόλη του Ηρακλείου!
Και μας την προσφέρει να την απολαύσουμε.

Κρήτη: Νεκρό ζευγάρι τουριστών στην παραλία

Ένας τραγικός επίλογος γράφτηκε για ένα ζευγάρι τουριστών, στην περιοχή της Σταλίδας σήμερα το πρωί - Βρέθηκαν νεκροί μπροστά από ξενοδοχείο.
Πιο συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι αλλοδαπών, πιθανότατα ηλικιωμένων Γερμανών που παραθέριζαν στην Κρήτη, εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Χερσονήσου περίπου στις 8:30 το πρωί, μπροστά από ξενοδοχείο.
Στο σημείο έτυχε να βρίσκεται ιδιώτης γιατρός ο οποίος εκτίμησε ότι και τα δύο άτομα είχαν πεθάνει νωρίς το πρωί.

Ποιους εξυπηρετεί η κωλυσιεργία στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το πολιτικό σύστημα τόσο παράγει νόμους, εύηχα νομικά σχήματα, επιτροπές και επιτρόπους για να λειτουργούν σαν βαλβίδες που αναστέλλουν την έκρηξη.
Οσο πιο βρόμικο είναι τόσο περισσότερο στεγανοποιείται με θεσμικές προβλέψεις που του εξασφαλίζουν ότι δεν εκτίθεται. Νόμοι για προσωπικά δεδομένα που δεν προστατεύουν κανένα προσωπικό δεδομένο αλλά καταστρατηγούν το σύνταγμα και καταργούν τον δημόσιο έλεγχο,

Προφυλακίστηκε υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ για τα πλαστά εισιτήρια

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση όσο εξελίσσεται η έρευνα για το σκάνδαλο με τα εισιτήρια στο μετρό που έχει προκαλέσει ζημιά ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, για τις γραμμές 2 και 3, και μόνο για το 2015.

Προφυλακίστηκε ένας υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της διακίνησης και εμπορίας πλαστών εισιτηρίων, που ζημίωσε τον Οργανισμό.

Παύλος Τσίμας: Μέχρι το μουστάκι σε έβαλαν να ξυρίσεις

Όταν ήμουν μικρός, η μάνα μου ονειρευόταν να γίνω Δανίκας. 
Χρόνια αργότερα, ευτυχώς χάρηκε που η ευχή της δεν πραγματοποιήθηκε, αν κι εγώ προσπάθησα να τον δικαιολογήσω τον έρμο τον Δημήτρη λέγοντάς της: «Μα πρέπει να δείξεις κατανόηση για κάποιον που για χρόνια κοιμόταν δίπλα στη Δαμανάκη και αντί για κόκορα στο ξυπνητήρι πεταγόταν αυτή από τον ύπνο της και έσκουζε: “Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ

Φιλιππάκης: Ό,τι γράφω στο Facebook δεν είναι δημόσιος λόγος

Τη δική του απάντηση δίνει για τα όσα συνέβησαν μετά την ανάρτησή του, ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης. 
Ο Γιώργος Φιλιππάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook
Για τους φίλους , τους γνωστούς και τους απλούς πολίτες που μου συμπαραστάθηκαν.
Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης μιας κρίσης μιας άποψης προς φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε .

Ήταν μια από τις πιο βρώμικες παραλίες της Ινδίας - Τώρα προκαλεί τον θαυμασμό

Μέχρι προσφάτως, η παραλία Versova στη Βομβάη της Ινδίας θεωρούνταν μία από τις πιο βρόμικες και πιο απωθητικές ακτές.

Τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να διεξάγουν «το μεγαλύτερο πρότζεκτ καθαρισμού παραλίας». Η δραματική αλλαγή της Versova, από κάτι καθόλου ελκυστικό σε μία υπέροχη, ήρεμη παραλία, έχει προκαλέσει το θαυμασμό στους Ινδούς, με τους περισσότερους από αυτούς να επαινούν -δικαίως- τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη αποστολή.

Ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν σμαράγδι 362 κιλών αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων (vid)

Εργάτες του ορυχείου Carnaiba στην πόλη Pindobacu της βορειοανατολικής Βραζιλίας ανακάλυψαν ένα σμαράγδι βάρους 362 κιλών και διαμέτρου 1,3 μέτρων. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι το σμαράγδι πουλήθηκε σε ιδιοκτήτη γειτονικού ορυχείου, ο οποίος όπως είπε θα το εκθέτει σε μουσεία και βιβλιοθήκες.

Άκουγε ή όχι τη διερμηνεία στη Σύνοδο των G7 o Ντόναλντ Τραμπ;

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοσιογράφων και άλλων για το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ φορούσε ή όχι ακουστικά για να παρακολουθεί τη διερμηνεία της ομιλίας του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζεντιλόνι, κατά τη Σύνοδο των G7 στη Σικελία.
Όλα ξεκίνησαν με το βίντεο που ανέβασε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος του BBC, James Landale. Σε αυτό φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φορά τα ογκώδη ακουστικά που φορούν οι υπόλοιποι.

Ρέντσι: Να γίνουν ταυτόχρονα ιταλικές και γερμανικές εκλογές

Την ταυτόχρονη διεξαγωγή των ιταλικών εκλογών με αυτές της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο, ζήτησε σήμερα ο Ματέο Ρέντσι.

Κάτι τέτοιο θα έχει νόημα «υπό μια ευρωπαϊκή διάσταση», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
Οι γερμανικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκλογές στην Ιταλία πρόκειται να διεξαχθούν υποχρεωτικά έως τον Μάιο του 2018.

Πώς να είμαστε ασφαλείς στη «γειτονιά» του διαδικτύου

Οι κυβερνοεπιθέσεις, οι τελευταίες εξελίξεις με το διαδικτυακό τρομακτικό «παιχνίδι» της μπλε φάλαινας θέτουν επιτακτικά το αίτημα για ασφάλεια. Η ασφαλής πλοήγηση στο Internet απαιτεί την καλλιέργεια σχετικής κουλτούρας με προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης όχι μόνο των παιδιών που είναι η πλέον ευάλωτη ομάδα αλλά επίσης γονέων και εκπαιδευτικών.
Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Παπαπροδρόμου,

Ο Έλληνας φοιτητής που πάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια καινοτομία που θ’ αλλάξει το διαδίκτυο

Ποιος μπορεί να πει ότι το διαδίκτυο δεν μας έχει λύσει τα χέρια; Είναι ένα μέσο για να επικοινωνούμε, να δουλεύουμε, να ενημερωνόμαστε. Ωστόσο στην εποχή της μαζικής επικοινωνίας και της πληροφόρησης χωρίς σύνορα κυκλοφορούν και ειδήσεις ψευδείς, παραπλανητικές, κομματικές, ψαρωτικές, συγκλονιστικές ή γεμάτες φανφάρες.
Καθημερινοί αναγνώστες και δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης.

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ένας από τους τελευταίους μεγάλους πολιτικούς της χώρας. Απεβίωσε πέντε χρόνια και 23 μέρες μετά τη σύντροφο της ζωής του, Μαρίκα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα διαστημικό σκάφος της NASA θα «αγγίξει» τον Ήλιο

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) σχεδιάζει την ιστορική αποστολή του διαστημικού σκάφους Solar Probe Plus, το οποίο για πρώτη φορά θα εισέλθει στο εσωτερικό της ατμόσφαιρας του Ήλιου. Κανένα άλλο ανθρώπινο κατασκεύασμα δεν έχει φθάσει ποτέ στο σημείο να «αγγίξει» το άστρο μας.
Η διαστημοσυσκευή αναμένεται να εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2018 (μεταξύ 31 Ιουλίου-19 Αυγούστου) και, αν όλα πάνε καλά, η αποστολή προβλέπεται να διαρκέσει περίπου επτά χρόνια.

Ακαδημαϊκός ισχυρίζεται ότι αυτή η χώρα -και όχι η Κίνα- είναι η πολυπληθέστερη του κόσμου

- Η κινεζική κυβέρνηση διαφωνεί..
Η Ινδία -και όχι η Κίνα- είναι η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, σύμφωνα με έναν ακαδημαϊκό από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν ονόματι Yi Fuxian. Ο ίδιος καλεί την κομμουνιστική κυβέρνηση να αντικαταστήσει τον «δρακόντειο» νόμο που απαγορεύει στα ζευγάρια να φέρνουν πάνω από δύο παιδιά στην ζωή, καθώς ο πληθυσμός έπεσε στο τέλος του 2016 στα 1,29 δισεκατομμύρια.

«Την βίασαν και την πέταξαν στην θάλασσα». Τι λένε οι γονείς 24χρονης Αγγλίδας που εξαφανίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο

Απαντήσεις ζητούν οι γονείς μιας νεαρής εργαζόμενης σε κρουαζιερόπλοιο της Ντίσνεϊ, η οποία εξαφανίστηκε από το πόστο της πριν από έξι χρόνια. Αν και οι αρχές λένε πως το πιθανότερο είναι η 24χρονη παρασύρθηκε στον ωκεανό από ένα γιγαντιαίο κύμα που χτύπησε το κατάστρωμα, οι γονείς της ισχυρίζονται ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Η Ρεμπέκα Κοριάμ από την Βρετανία εργαζόταν στο κρουαζιερόπλοιο Disney Wonder του ομώνυμου franchise, όταν ένα βράδυ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το πλοίο.

Μέρκελ: Η εποχή που η Ευρώπη βασιζόταν σε άλλους τελείωσε!

Μήνυμα με αρκετούς αποδέκτες, αλλά κυρίως τις ΗΠΑ έστειλε μετά τις τεταμένες συνόδους κορυφής του NATO και της G7 της περασμένης εβδομάδας η Άνγκελα Μέρκελ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται πλήρως στους συμμάχους της.
Η κ. Μέρκελ δεν κατονόμασε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέκρινε τις περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ και αρνήθηκε να διευκρινίσει αν θα τηρήσει τη συμφωνία του Παρισιού