«Γαλλικό κλειδί» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας βρήκε ο Τσίπρας...Κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Ολάντ

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει αρένα πλειστηριασμών (Vid)
(Vid)
«Χείρα βοηθείας» στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για τον μεγάλο σκόπελο των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας επεφύλασσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το υπερ-φορτηγό που φτιάχτηκε για λογαριασμό σουλτάνου της Μαλαισίας

Με κόστος που φτάνει το ένα εκατομμύριο δολάρια αυτό είναι το πιο ακριβό φορτηγό που έχει φτιάξει ποτέ η εταιρεία Mack και έγινε κατόπιν παραγγελίας του σουλτάνου Ibrahim Ismail του κρατιδίου Johor της Μαλαισίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το φορτηγό έχει τα χρώματα της σημαίας του κρατιδίου: κόκκινο, άσπρο και μπλε.
Το φορτηγό κατασκευάστηκε στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας

Η υγρή ανάσα του «ισχυρότερου τυφώνα που έχει καταγραφεί ποτέ» πλησιάζει το Μεξικό - Άνεμοι με ταχύτητα 320 χλμ/ώρα!

Το Μεξικό προετοιμάζεται για τον ισχυρότερο τυφώνα που έπληξε ποτέ το Δυτικό ημισφαίριο.
Πρόκειται για τον τυφώνα Πατρίτσια, που αναμένεται να πλήξει τις ακτές του Μεξικού αργά το βράδυ της Παρασκευής, με ανέμους που αγγίζουν τα 320 χλμ την ώρα!
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών με τον τυφώνα Haiyan, που άφησε πίσω του περισσότερους από 7.300 νεκρούς και αγνοούμενους στις Φιλιππίνες, το 2013.

"Άνοιξαν" οι ουρανοί - "Πνίγηκε" όλη η χώρα από τον κατακλυσμό (εικόνες,vid) «Βούλιαξε» η Ύδρα


Για τη μεγαλύτερη πλημμύρα που έχει ζήσει το νησί κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Ύδρας, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από τα ορμητικά νερά.

Οι δρόμοι και τα σοκάκια έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει λόγω της υπερχείλισης χειμάρρων του νησιού που προκάλεσε η καταιγίδα.

Η Ισλανδία στέλνει 26 τραπεζίτες στη φυλακή

Σε μια κίνηση που θα κάνει το κεφάλι πολλών καπιταλιστών να εκραγεί, η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες σε φυλάκιση για τον ρόλο τους στην οικονομική κατάρρευση του 2008.
Σε δύο ξεχωριστές δίκες -στο Ανώτατο Δικαστήριο και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ρέικιαβικ- πέντε κορυφαίοι τραπεζίτες από τις Landsbankinn και Kaupping - τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας - κρίθηκαν ένοχοι χειραγώγησης της αγοράς, υπεξαίρεσης και παραβίασης των υποχρεώσεων πίστης.

Πούτιν: Τι μου έμαθαν οι δρόμοι του Λένινγκραντ (Vid)

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν εξηγεί τη δράση της Ρωσίας στη Συρία, εκτοξεύει βέλη κατά των ΗΠΑ και λέει πως είναι (πάντα) έτοιμος για μάχη (Vid)
Η συριακή ηγεσία πρέπει να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που προτίθενται να συμμετάσχουν σε διάλογο, δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λέσχη Βαλντάι, επισημαίνοντας ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι έτοιμος για διάλογο.

Jack Dorsey. CEO του Twitter, δίνει το ένα τρίτο των μετοχών του στους εργαζόμενους

Μια κατευναστική κίνηση από τον CEO του Twitter, Jack Dorsey. Αποφάσισε να δώσει πίσω στους εργαζομένους της εταιρείας, το ένα τρίτο των μετοχών του. Είχαν προηγηθεί μαζικές απολύσεις
Ο νέος CEO του Twitter, Jack Dorsey, ανακοίνωσε πως δίνει το ένα τρίτο των μετοχών του (αντιστοιχεί στο 1% της εταιρείας) στους εργαζομένους. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η αναφορά Τσίπρα στις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου και οι αιχμές σε Μέρκελ

Το προσφυγικό ήταν ξεχωριστό θέμα στην κοινή συνέντευξη τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου, με προεκτάσεις όσον αφορά στη γερμανική πίεση για κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο. Το βάρος που έχει αναλάβει η Ελλάδα τόνισε ο Ολάντ, ζητώντας μεγαλύτερη αλληλεγγύη στη χώρα μας

Εκτενείς ήταν οι αναφορές του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Ελληνο-γαλλική συμμαχία μέσω συμφωνιών. Η Διακήρυξη που υπέγραψαν Τσίπρας - Ολάντ

Ελληνο-γαλλική Διακήρυξη για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση για το μέλλον υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ. Τι προβλέπουν οι επιμέρους συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο ηγέτες

Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς των μεταρρυθμίσεων, των οικονομικών-επενδυτικών ανταλλαγών, της εκπαίδευσης, του προσφυγικού-μεταναστευτικού περιλαμβάνεται στην Ελληνο-γαλλική

Φ. Ολάντ: Απαραίτητες οι νέες παραχωρήσεις στο θέμα του χρέους (vid)

Ισχυρό μήνυμα στήριξης προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η επιλογή ευθύνης των Ελλήνων να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, θα τους επιτρέψει να ξαναβρεθούν σε τροχιά της ανάπτυξης χάρη στην αποφασιστική δράση της κυβέρνησής τους,

Ο Δικέφαλος έφερε την 3η συνεχόμενη ισοπαλία του στον 3ο όμιλο του Europa League, με 0-0 απέναντι στην Κράσνονταρ

Ο ΠΑΟΚ με αρκετά αλλαγμένη την ενδεκάδα του, στάθηκε καλά αμυντικά, με τον Γλύκο να είναι εκεί όποτε χρειάζεται, ανέβηκε μετά το 65' και απείλησε την Κράσνονταρ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο. Ο Έκμπεργκ έκλεισε τα μάτια σε παράβαση του Στράντμπεργκ πάνω στον Μπερμπάτοφ στο 86'. Ο ΠΑΟΚ πέρα από το τρίποντο, ανησυχεί και για την κατάσταση του Βίτορ, που τραυματίστηκε στο 30' και αποχώρησε

Προηγήθηκαν οι Αρκάδες αλλά μετά τη διακοπή ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος και γύρισε το ματς σε 2-1

Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ φεύγοντας με άδεια χέρια από την Κύπρο, την ίδια ώρα που η Σπάρτα Πράγας έπαιρνε πολύτιμο βαθμό από τη Σάλκε στη Γερμανία (2-2).
Οι Αρκάδες αιφνιδίασαν με το γρήγορο γκολ του Λούι (8’), αλλά μετά τη διακοπή για πρόβλημα στον φωτισμό του γηπέδου, οι Κύπριοι γύρισαν το ματς.