Προηγήθηκαν οι Αρκάδες αλλά μετά τη διακοπή ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος και γύρισε το ματς σε 2-1

Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ φεύγοντας με άδεια χέρια από την Κύπρο, την ίδια ώρα που η Σπάρτα Πράγας έπαιρνε πολύτιμο βαθμό από τη Σάλκε στη Γερμανία (2-2).
Οι Αρκάδες αιφνιδίασαν με το γρήγορο γκολ του Λούι (8’), αλλά μετά τη διακοπή για πρόβλημα στον φωτισμό του γηπέδου, οι Κύπριοι γύρισαν το ματς.

Το δοκάρι του Εφραίμ ήταν η προειδοποίηση, με τον Καβενάγκι να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα (45+9’) και ο Καρλάο με κεφαλιά (59’) διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 στο ΓΣΠ.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου:

Σάλκε 7 (9-2)
Σπάρτα Πράγας 5 (5-3)
ΑΠΟΕΛ 3 (2-7)
Αστέρας Τρίπολης 1 (2-7)

Το ματς:

Υπό άλλες συνθήκες ίσως να συμβιβαζόταν με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Απόψε όμως ο Αστέρας Τρίπολης γνώριζε πως η κατάσταση είναι οριακή. Και -τουλάχιστον στο ξεκίνημα- όχι μόνο δεν έπαιξε πίσω από τη σέντρα, αλλά εκμεταλλευόμενος την «αχίλλειο πτέρνα» των Κύπριων στο αριστερό άκρο έψαξε το γρήγορο γκολ. Από εκεί έκανε ό,τι ήθελε ο Μπερτόλιο και με μια υπέροχη ενέργεια σέρβιρε στον Λούι, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας το 1-0.
Και πάνω που ο Αστέρας έμοιαζε να έχει βρει ρυθμό ήρθε ένα απροσδόκητο εμπόδιο. Το πρόβλημα στον φωτισμό του γηπέδου οδήγησε σε προσωρινή διακοπή κι όταν το ματς συνεχίστηκε οι Αρκάδες έχασαν το θετικό μομέντουμ, αλλά και τον έλεγχο. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε, πίεσε, τον έκλεισε και κυνήγησε την ισοφάριση.
Έφτασε πολύ κοντά στο χτύπημα φάουλ του Εφραίμ αλλά του τη στέρησε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά ήρθε λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Ο Γιαννούλης έκανε χέρι στην περιοχή, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ένας παρ’ ολίγον παίκτης του Αστέρα, ο Καβενάγκι ευστόχησε με απόλυτη ψυχραιμία από τα 11 μέτρα κάνοντας το 1-1.
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε την αντεπίθεσή του και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Θεοδωρόπουλο να αποσοβεί τον κίνδυνο στο σουτ του Εφραίμ, αλλά να μην μπορεί να κάνει το ίδιο δευτερόλεπτα αργότερα στην κεφαλιά του Καρλάο, που διαμόρφωσε το 2-1.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...