Μαρτυρία από την πτήση της Singapore Airlines: «Χάθηκε ύψος 6.000 ποδών και οι αναταράξεις εκτόξευαν επιβάτες» – Nεκρός και τραυματίες

 Μέσα σε λίγα λεπτά το Boeing έχασε ύψος 1.800 μέτρων (6.000 πόδια) ενώ βρισκόταν πάνω από τον Κόλπο της Βεγγάλης. Ένας εκ των 211 επιβατών δεν κατάφερε να επιζήσει των ανταράξεων και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το BBC.

«Ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι που κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη, εκτοξεύτηκαν και χτύπησαν στο ταβάνι», είπε ο 28χρονος φοιτητής Dzafran Azmir.

Απάντηση Α. Γεωργιάδη στον Στ. Κασσελάκη: Οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη

 Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στην έντονη κριτική που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης για τους εις βάρος του χαρακτηρισμούς και την κατάσταση στο ΕΣΥ. Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

Κέρκυρα – 160η επέτειος της ενσωμάτωσης των Επτανήσων

Αργία η σημερινή ημέρα για τα Επτάνησα και οι Κερκυραίοι γιορτάζουν την ενσωμάτωση της νήσου με τον εθνικό κορμό.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης δίνει το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρίσταται η ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.

EΣΔΟΓΕ: Τιμή και δόξα στη Μάχη της Κρήτης – Αγώνας για μνήμη και Δικαιοσύνη

 Στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης (20 Mάη1941 – 1 Ioυνίου 1941) αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ). Παράλληλα αναφέρεται και στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών και καταδικάζει τις απόπειρες «αναθεώρησης» της Ιστορίας.

Κηφισιά: Μαθητές καταπλακώθηκαν από πόρτα σε δημοτικό σχολείο – Τραυματισμένο 9χρονο παιδί

 Ατύχημα σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, γύρω στις 13.30 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, μία σιδερένια πόρτα, η οποία τοποθετήθηκε σήμερα στο σχολείο, έπεσε και καταπλάκωσε 9χρονο μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στον χώρο του σχολείου κατά το μεσημέρι και διαβεβαίωναν ότι η πόρτα ήταν ασφαλής.

H Tουρκία με τρεις ΝΟΤΑΜ «δεσμεύει» το Αιγαίο για αεροναυτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του… έτους!

 Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και να εκδίδει ΝΑVTEX και NOTAM δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές για ασκήσεις μέχρι το τέλος του 2024 ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο απόγειο της μυστικής, «προσωπικής» διπλωματίας που ασκεί, ερήμην του ελληνικού λαού και των λοιπών πολιτικών αρχηγών διαπραγματεύεται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα με τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Βίντεο: Τα ανύπαρκτα αμυντικά έργα στην περιφέρεια του Χαρκόβου – Τα κονδύλια κατέληξαν σε «τσέπες»

 Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από τις καταληφθείσες περιοχές του Χαρκόβου δείχνει ότι οι Ουκρανοί είχαν πραγματοποιήσει ανεπαρκή αμυντικά έργα παρά το γεγονός ότι ΕΕ και HΠΑ είχαν δώσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ για να πραγματοποιηθούν.

Βίντεο: Έρημη πόλη το Χάρκοβο – Όλοι κρύβονται για να αποφύγουν την στράτευση

 Η πόλη του Χάρκοβο παρότι κατοικείται από 1 εκατομμύριο ανθρώπους μοιάζει να είναι έρημη, καθώς όλοι κρύβονται για να αποφύγουν μία πιθανή επιστράτευση.

Το πρόβλημα για το Κίεβο μεγαλώνει καθημερινά και δυσκολεύεται να βρει νέο στρατιωτικό προσωπικό για να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή.

Οι Ουκρανοί στρατεύσιμοι αρνούνται να καταταχθούν είτε γιατί θεωρούν πως θα σκοτωθούν είτε γιατί έχουν ρωσική συνείδηση και δεν θέλουν να πολεμήσουν κατά των Ρώσων.

Ρωσία: «Μητρικό» UAV απελευθερώνει δεύτερο drone «παράσιτο» εναντίον στόχου (βίντεο)

 Βίντεο από τον οπτικό αισθητήρα ενός UAV καταγράφει την άφεση ενός δεύτερου drone κατά τη διάρκεια της αποστολής, με την ίδια μέθοδο που παρατηρείται για την εκτόξευση αεροπορικών κατευθυνόμενων βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς.

Το μητρικό UAV εικάζεται ότι λειτουργεί ως επαναλήπτης, επιτρέποντας τον έλεγχο του δεύτερου drone το οποίο διαθέτει πλήρη μπαταρία κατά τη στιγμή της απελευθέρωσης.

Αυτή η τεχνική επιτρέπει στο μικρότερο

10 χρόνια μετά την εξέγερση των ρωσώφωνων στο Λουγκάνσκ η βιομηχανική περιφέρεια της Ουκρανίας ελέγχεται πλήρως από τη Μόσχα!

 Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Μπιλοχορίβκα στην επαρχία του Λουγκάνσκ.

Με αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώνεται επιτυχώς η προσπάθεια για έλεγχο της ευρύτερης περιοχής του Λουγκάνσκ, μία σύγκρουση που ξεκίνησε το 2014, κατόπιν του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας από την Ουκρανία.

Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για επιτυχία των μονάδων της ομάδας «Νότος» που κατόρθωσαν να σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους στον οικισμό.

Οι Ρώσοι διέσπασαν την αμυντική διάταξη των Ουκρανών στο Τσάσιβ Γιαρ και εκκαθαρίζουν μέρος της πόλης

 Την ίδια στιγμή που η προσοχή του πλανήτη ήταν στραμμένη στον θάνατο από συντριβή ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου Ε.Ραϊσί, η Ρωσία είχε σημαντικές επιτυχίες στα μέτωπα του Τσάσιβ Γιαρ, στο Χάρκοβο και στην υπόλοιπη ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα στο Τσάσιβ Γιαρ, για πρώτη φορά μετά από σκληρές μάχες πολλών ημερών, οι Ρώσοι διέσπασαν την πολύ ισχυρή ουκρανική γραμμή άμυνας στο «Κανάλι» (το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ) και οι δυνάμεις τους ξεχύνονται στην πόλη στο νοτιοανατολικό τομέα της.

Μεγάλες οι καταστροφές στην ρωσική αεροπορική βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία από τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS

 Πολύ μεγαλύτερες από τις αρχικά εκτιμηθείσες, είναι οι καταστροφές που πέτυχαν οι αμερικανικοί πύραυλοι  εδάφους-εδάφους ATACMS στην ρωσική αεροπορική βάση Μπελμπέκ της Κριμαίας από αυτές που αρχικά είχαν ανακοινωθεί.

B.Oικονόμου για Α.Τσίπρα και συμφωνία των Πρεσπών: «Ίσως πρέπει να του ζητήσουμε μία συγνώμη»!

 Ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο, Γιώργο Πιέρρο, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, αν πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τη ΝΔ προς τον Α.Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. έδωσε μία περίεργη απάντηση, λέγοντας πως θα έπρεπε να του ζητήσουν!

Τι εννοούσε; Αφού όπως ο ίδιος είπε, ούτε το κόμμα του, ούτε αυτός συμφωνούσαν με αυτή την εθνοκτόνα συμφωνία.