Κύπρος: Ψάχνουν αεροπλάνο που μετέφερε πλάκες χρυσού Κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Μεγαλονήσου την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Δεν έφταναν τα τόσα πλοία από πολλές χώρες που ψάχνουν ανοικτά της Κύπρου, άλλα για πετρέλαιο, άλλα για φυσικό αέριο, άλλα (το αμερικανικό «Ναυτίλος») για ουράνιο, εμφανίστηκαν τώρα και πλοία που ψάχνουν για ένα χαμένο μεταγωγικό αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κυνήγι χαμένου θησαυρού κρύβεται πίσω από πρόσφατες αποστολές στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Προειδοποίηση Ομπάμα στους Αμερικανούς για τον «Ισαάκ» Κάλεσε τους κατοίκους του Κόλπου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εάν τους ζητηθεί

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τους κατοίκους του Κόλπου την Τρίτη ότι ενδέχεται να σημειωθούν πλημμύρες από την έλευση της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ και κάλεσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν αυτό τους ζητηθεί από τις Αρχές.

«Καθώς ετοιμαζόμαστε για το πλήγμα του Ισαάκ, θέλω να ενθαρρύνω όλους τους κατοίκους των ακτών του Κόλπου να ακούν τους τοπικούς αξιωματούχους και να ακολουθούν τις οδηγίες τους, ακόμα και εάν τους ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο Λευκό Οίκο..

Η ρατσιστική ακροδεξιά ζει και βασιλεύει στην ανατολική Γερμανία Suddeutsche Zeitung: Τίποτα δεν άλλαξε, 20 χρόνια μετά τις ξενοφοβικές επιθέσεις

Την ανησυχία του για την διαχρονική παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στην Γερμανία και την αδράνεια των γερμανικών αρχών για την αντιμετώπιση του φαινομένου εκφράζει ο αρχισυντάκτης της Süddeutsche Zeitung, Χέριμπερτ Πράντλ, σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα, με αφορμή την επέτειο για τα 20 χρόνια από τον τερματισμό της χειρότερης ρατσιστικής επίθεσης κατά μεταναστών που σημάδεψε την μεταπολεμική Γερμανία..

Η κάνναβη από την εφηβεία μειώνει το IQ Η χρήση πριν από τα 18 «κόβει» οριστικά ως και 8 μονάδες από τον δείκτη ευφυΐας

Η έναρξη της χρήσης κάνναβης πριν από τα 18 οδηγεί σε μη αναστρέψιμη μείωση του IQ κατά 8 βαθμούς κοντά στα σαράντα, διαπιστώνουν οι επιστήμονες

Ουάσινγκτον 
Η συστηματική χρήση κάνναβης από την εφηβεία συνδέεται με σημαντική και μη αναστρέψιμη μείωση των γνωσιακών ικανοτήτων αργότερα στη ζωή, συμπεραίνει νέα, μεγάλη μελέτη. Τα αποτελέσματα δείχνουν μάλιστα ότι κάποιος που αρχίζει να καπνίζει κάνναβη σε μόνιμη βάση πριν από τα 18 «χάνει» ως τα 38 του 8 μονάδες από το IQ του σε σχέση με τους μη χρήστες συνομηλίκους του..

Κένυα:Δύο νεκροί από έκρηξη χειροβομβίδας ,Σε επεισόδια στην Μομπάσα

Ένας κενυάτης αστυνομικός κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν σήμερα, όταν μουσουλμάνοι που συμμετείχαν σε επεισόδια στην Μομπάσα έρριξαν μια χειροβομβίδα εναντίον ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους απωθήσουν, ανέφερε η αστυνομία..

Πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πετρελαιοφόρο ανοικτά του Τόγκο

Πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Τόγκο, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας (BMI).

Το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία της νήσου Μαν και μεταφέρει ντίζελ, έχει πλήρωμα 24 ναυτικούς..

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Βενεζουέλας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να κατασβέσουν εξ’ ολοκλήρου την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο μεγαλύτερο διυλιστήριο καυσίμων της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η κρατική εταιρεία PDVSA, έπειτα από την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή 48 ανθρώπων στο χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στη χώρα αυτή εδώ και δεκαετίες.

Το -παραγωγικής δυνατότητας 645.000 βαρελιών την ημέρα- διυλιστήριο θα μπορέσει να επαναλάβει τη λειτουργία του από την Παρασκευή, δήλωσε χθες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο υπουργός Ενέργειας Ραφαέλ Ραμίρες..

Μία σημαντική κίνηση για να αποκτήσει η Σομαλία νέο θεσμικό πλαίσιο Νέος πρόεδρος στη Σομαλία

Το σομαλικό κοινοβούλιο εξέλεξε νέο πρόεδρό του τον Μοχάμεντ Οσμάν Τζαουάρι, μία κίνηση σημαντική για να αποκτήσει η Σομαλία νέο θεσμικό πλαίσιο, μετά την περιπέτεια με τον μακρόχρονο μετά το 1991 εμφύλιο πόλεμο.
«Η εκλογή αυτή ολοκληρώθηκε επιτυχώς και έγινε με διαφάνεια. Κηρύσσω τον Μοχάμεντ Οσμάν Τζαουάρι νέο πρόεδρο του κοινοβουλίου της Σομαλίας», είπε σχετικώς ο γηραιότερος από τους βουλευτές, ο Μούσα Χάσα Αμπντίλ, στο πέρας της ψηφοφορίας, η οποία όμως για λόγους ασφάλειας έγινε στην Ανώτατη Σχολή της Αστυνομίας..

Μητέρα και κόρη πέρασαν μαζί στο Πανεπιστήμιο!

Διπλή ήταν η χαρά για μία οικογένεια από το Λιτόχωρο Κατερίνης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μητέρα και κόρη κατάφεραν να εξασφαλίσουν ταυτόχρονα την είσοδό τους σε πανεπιστημιακές σχολές..

Η ελληνική ταβέρνα στο Βερολίνο που η Μέρκελ τρώει κεφτεδάκια και χωριάτικη

Θαμώνας της ελληνικής ταβέρνας «Cassambalis» στο Βερολίνο είναι η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα κεφτεδάκια και τη χωριάτικη σαλάτα.Μάλιστα, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Κώστας Κασσάμπαλης, τη χαρακτηρίζει ως μια ιδιαίτερα συμπαθητική γυναίκα...

Το τόπλες εξώφυλλο της Μισέλ Ομπάμα, fotoshop..

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση του ισπανικού περιοδικού «de Fuera de Serie» να κυκλοφορήσει με εξώφυλλο έναν πίνακα του 19ου αιώνα που απεικονίζει μια ημίγυμνη σκλάβα, στον οποίο είχε τοποθετηθεί το κεφάλι της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα..

Δείτε πως άλλαξε η Νέα Υόρκη από το 1876 [εικόνες]

Σήμερα η Νέα Υόρκη είναι μια τεράστια μητρόπολη με ψηλά κτίρια, εταιρείες και έντονη ζωή. Πριν 150 χρόνια όμως ήταν μια πόλη με χαμηλά κτίρια που αποτέλεση τη βασική πύλη εισόδου μεταναστών από ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε πως άλλαξε η φυσιογνωμία της πόλης μέσα σε αυτό το διάστημα...

Η κόρη του δικτάτορα με περιουσία 1 δισ. ευρώ

Κόρη του διαβόητου δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, η εξωτική καλλονή Γκουλνέρα Καρίμοβα είναι επικεφαλής μιας πραγματικής οικονομικής αυτοκρατορίας και η προσωπική της περιουσία ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ. Η δικτατορία είναι αποδοτική....

Ν. Κορέα: Αγνοούνται 34 κινέζοι ψαράδες

Περίπου 34 κινέζοι ψαράδες αγνοούνται μετά το ναυάγιο των δύο αλιευτικών σκαφών, με τα οποία ψάρευαν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας, σε μια περιοχή που πλήττεται από τον τυφώνα Μπολαβέν μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων, Yonhap.

Και τα δύο αλιευτικά σκάφη βυθίστηκαν έξω από το νησί του Γιεγιού της Νότιας Κορέας ανέφερε στο Yonhap αξιωματικός της ακτοφυλακής..

Κοντά στο λιμάνι Μπαρντίγια Ναυάγιο με 40 νεκρούς μετανάστες στη Λιβύη

Τουλάχιστον 40 μετανάστες από την Αίγυπτο πνίγηκαν καθώς το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ναυάγησε κοντά στο λιμάνι Μπαρντίγια της Λιβύης, μετέδωσε το πρακτορείο LANA από την Τρίπολη.

Την πληροφορία για τον αριθμό των μεταναστών έδωσε 23χρονος Αιγύπτιος ο οποίος έφθασε κολυμπώντας ως τις λιβυκές ακτές...

ΑΚΟΥ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ PLANET STARS


   



PLANET STARS
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Οπου κι αν βρεθώ, φωνάζω πως είμαι Ελληνας...

«Οι ξένοι καλλιτέχνες τρέφουν έναν τεράστιο θαυμασμό για την ιστορία του Ελληνικού Πνεύματος και τα όσα έχει προσφέρει ο λαός μας στον δυτικό πολιτισμό», λέει ο ερμηνευτής, που θα τραγουδήσει για «Ομορφα Πράγματα» στο Ηρώδειο«Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει ξανά τη μεγάλη Ελλάδα», δηλώνει ο Μάριος Φραγκούλης Σε μια εποχή που σχεδόν όλοι μιλούν..