Το τόπλες εξώφυλλο της Μισέλ Ομπάμα, fotoshop..

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση του ισπανικού περιοδικού «de Fuera de Serie» να κυκλοφορήσει με εξώφυλλο έναν πίνακα του 19ου αιώνα που απεικονίζει μια ημίγυμνη σκλάβα, στον οποίο είχε τοποθετηθεί το κεφάλι της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα..

Το πορτραίτο της σκλάβας με τίτλο «Portrait D'Une Négresse» δημιουργία της Marie Benoist Guillemine, ολοκληρώθηκε έξι χρόνια μετά την κατάργηση της δουλείας στη Γαλλία και θεωρείται από τους ιστορικούς της τέχνης ότι ήθελε να περάσει ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού και του σεξισμού, ενώ για πολλούς, θεωρείται ότι αποτελεί έναν ύμνο στη χειραφέτηση και απαρχή του φεμινιστικού κινήματος στη Γαλλία.
Η κίνηση αυτού, πάντως, του ισπανικού περιοδικού, να απεικονίσει δηλαδή κατά αυτόν τον τρόπο την Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με τo nydailynews.com, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αφού πολλοί είναι αυτοί που το εξέλαβαν ως μια ρατσιστική κίνηση.
Από την πλευρά τους οι συντάκτες του «de Fuera de Serie» δικαιολογούν την επιλογή τους, υποστηρίζοντας ότι έγινε με σκοπό να επαινέσουν την Μισέλ Ομπάμα, αφού, όπως υποστηρίζουν, με αυτόν τον τρόπο, την παρουσιάζουν ως μια «μεγάλη γυναίκα» πίσω από έναν ισχυρό άνδρα.
Η συγκεκριμένη εικόνα είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας photoshop και αποτελεί μέρος μιας σειράς από διάσημα γυμνά του καλλιτέχνη, Καρίν Πέρτσερον – Ντάνιελς, ο οποίος μάλιστα, υποστηρίζει ότι είναι σίγουρος πως η Μισέλ Ομπάμα θα το δει... με αγάπη.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, πάντως, όταν ρωτήθηκε επί του θέματος δήλωσε ότι δεν είχε να κάνει κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό.


Το εξώφυλλο του ισπανικού περιοδικού...

Ο πίνακας «Portrait D'Une Négresse» της Marie Benoist Guillemine...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...