Παρίσι 2024: Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και τα 4.70μ. με μεγάλο άλμα η Κατερίνα Στεφανίδη

 Ξεκίνησε ο τελικός του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο στην πρώτη προσπάθεια στα 4.40μ. έριξε τον πήχη, αλλά έκανε μεγάλο άλμα με τη δεύτερη που πέρασε με άνεση. 

Με άνεση πέρασε και τα 4.60μ., όπως και τα 4.70μ. η Ελληνίδα άλτρια που δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι στις δυνατότητές της το μετάλλιο.

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Η δολοφονία Χανίγια ενέχει κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης

 Η «επαίσχυντη» δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κινδυνεύει να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε μια «ευρύτερη σύγκρουση», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) σε μία δήλωση που κατά πολλούς αποτελεί το πράσινο φως που περίμενε το Ιράν για τα επαπειλούμενα αντίποινα στο Ισραήλ.

Τη συνάντηση των 57 υπουργών Εξωτερικών ζήτησε το Ιράν, το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου.

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η απάντηση της Τεχεράνης στη δολοφονία Χανίγια θα γίνει «την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη μορφή»

 Η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη θα γίνει «την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη μορφή», τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγκερί Κάνι σε ανακοίνωσή του σήμερα.

Το Ιράν και η οργάνωση Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χανίγια στην ισλαμική πρωτεύουσα στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για τη δολοφονία.


Παρίσι 2024: Πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.40μ. η Κατερίνα Στεφανίδη

 Ξεκίνησε ο τελικός του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο στην πρώτη προσπάθεια στα 4.40μ. έριξε τον πήχη, αλλά έκανε μεγάλο άλμα με τη δεύτερη που πέρασε με άνεση, ενώ φετινό ρεκόρ της είναι στα 4.73μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Μυστηριώδες αεροσκάφος στο Ιράν μέσω Άγκυρας – «Ο Νετανιάχου είναι εκτός ελέγχου» είπαν στην Τεχεράνη

 Αμερικανοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν μυστική πτήση μέσω Άγκυρας προς το Ιράν, όπου διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Τεχεράνης. 

Οι συνομιλίες αυτές είχαν ως κύριο θέμα την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, κατόπιν προειδοποίησης για τις προθέσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μυστική πτήση και κρίσιμη συνάντηση

Επέτειος Χιροσίμα! Το απίστευτο που είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός για την Ρωσία Απίστευτο και όμως αληθινό...

 Η Ιαπωνία έψεξε την Ρωσία, ενώ μιλούσε για τους βομβαρδισμούς στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι!

“Πριν από εβδομήντα εννέα χρόνια, σήμερα, μια ατομική βόμβα στέρησε την ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

 Έκανε την πόλη στάχτη και στέρησε ανελέητα από τους ανθρώπους τα όνειρά τους και το λαμπρό μέλλον τους. Ακόμη και εκείνοι που γλίτωσαν το θάνατο υπέφεραν δυσκολίες», είπε ο Fumio Kishida σε ομιλία του στην Τελετή Μνήμης της Ειρήνης στη Χιροσίμα.

«Το Ισραήλ δεν είναι πια ανίκητο»! Η Χεζμπολάχ απειλεί ευθέως την Χάιφα

 Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσε την επέκταση της κλίμακας των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ και των επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα.

Αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία προς τους υποστηρικτές του μια εβδομάδα μετά την δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή Fuad Shokr στις 30 Ιουλίου στην νότια Βηρυτό ως αποτέλεσμα επιδρομής της ισραηλινής αεροπορίας. Την ομιλία του σιίτη πολιτικού μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Manar .

Φόβοι για κλιμάκωση: Τέσσερις πύραυλοι χτύπησαν αμερικανική βάση στο Ιράκ – Πέντε Αμερικανοί τραυματίες

 Καπνός αναδύεται από την αμερικανική βάση Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, αφού χτυπήθηκε από τουλάχιστον 4 πυραύλους. Δύο ρουκέτες τύπου Αράς των 122 χιλιοστών έπεσαν στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ του δυτικού Ιράκ, όπου έχουν την έδρα τους δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη βάση αποτελεί συχνό στόχο για την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ. Ομάδα ομπρέλα που περιλαμβάνει κάποιες από τις οργανώσεις εντός των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης.

Μητσοτάκηδες: Αγοράζουν ιδιωτικά νοσοκομεία στην Κύπρο – Τεράστιο σκάνδαλο από το βρώμικο σόι που για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι πως θα μαζέψει χρήμα

 Δείτε τι καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουγλής από την Κύπρο για τις νέες “περιπέτειες” του Μητσοτακέικου στην Κύπρο. Διότι η απληστία είναι ανίκητη. Θαυμάστε το 41%!!

Ο Μητσοτάκης, η θυγατέρα του και το Απολλώνειο Νοσοκομείο

 Ούτε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ούτε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, έχουν την παραμικρή σχέση με την εξαγορά του Απολλώνειου νοσοκομείου στην Κύπρο από τον διεθνή επενδυτικό οίκο CVC μέσω του Hellenic Healthcare Group.

Η οποιαδήποτε δήθεν ανάμειξη στην εξαγορά διαψεύδεται από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασπορά επιχειρήθηκε επειδή η θυγατέρα του Πρωθυπουργού εργαζόταν στο παρελθόν στον οίκο CVC. Σταμάτησε να συνεργάζεται στον εν λόγω οίκο εδώ και δύο χρόνια.

Σαντορίνη όπως Βενετία

 Σε αύξηση της τιμής καθόδου στη Σαντορίνη για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με κυβερνητικό στέλεχος να επισημαίνει ότι “δεν μπορεί να είναι κάτω από 10 ευρώ”, από 2 ευρώ που είναι σήμερα.

Είναι ένα από τα μετρά που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού, όπως σημειώνει σε άρθρο της η ελληνική εφημερίδα “Καθημερινή”.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναμένεται η εκπόνηση μελέτης για τον προσδιορισμό του ανωτάτου ημερησίου αριθμού επισκεπτών που μπορεί να δέχεται το νησί.

Live: Λεπτό προς λεπτό η κούρσα μεταλλίων του Παύλου Κοντίδη

.Δώδεκα χρόνια μετά την ιστορική πρώτη κατάκτηση μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο τεράστιος Παύλος Κοντίδης πρόσθεσε άλλη μία ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού.

 Ο δαμαστής των κυμάτων, ο κορυφαίος σύγχρονος Κύπριος αθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία ILCA 7 (Laser), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και χάρισε στην Κύπρο το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας της.

Παύλος Κοντίδης: Γεννημένος πρωταθλητής, δις Ολυμπιονίκης κι ένας σπουδαίος άνθρωπος!

 Για τον κυπριακό αθλητισμό, για την Κύπρο, το «Λονδίνο 2012» θα παραμείνει για πάντα ως λαμπρό σημείο αναφοράς. 

Ο Παύλος Κοντίδης κατέκτησε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για τη μικρή μας πατρίδα.

Ρωσία: H Ουκρανία σχεδίαζε την δολοφονία Πούτιν και Μπελούσοφ στην παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού – Ο ρόλος των ΗΠΑ

 Η Ρωσία είχε υποψίες ότι η Ουκρανία σχεδίαζε να της επιτεθεί κατά την παρέλαση για την Ημέρα του Ναυτικού, την οποία παρακολούθησε ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν τον περασμένο μήνα, και η Μόσχα επικοινώνησε με την Ουάσινγκτον για να κάνει γνωστές αυτές τις ανησυχίες της, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Στόχος της επίθεσης ήταν ο Β.Πούτιν και ο ΥΠΑΜ Α.Μπελούσοφ.


Σε θέσεις βολής εκατοντάδες ιρανικοί πύραυλοι: Στοχεύουν εγκαταστάσεις στρατηγικής αξίας σε όλη την Ιερουσαλήμ -Οι ΗΠΑ στέλνουν Μοίρες F-22 και F/A-18

 Oι ΗΠΑ μεταφέρουν εσπευσμένα επιπλέον ενισχύσεις στην Μέση Ανατολή καθώς οι πληροφορίες δυτικών μυστικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για “πολύ επικίνδυνη -και ριζικά διαφορετική σε σχέση με αυτήν του Απριλίου- ιρανική επίθεση η οποία θα λάβει χώρα σε 3 στάδια με τον κύριο στόχο να είναι η Ιερουσαλήμ”.

Για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ μετέφεραν στην Μέση Ανατολή μία Μοίρα  F-22 Raptor από την αεροπορική βάση Elmendorf της Αλάσκα και μία Μοίρα F/A-18 από το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt.

Ασφυκτικές πιέσεις εντός Ισραήλ για προληπτικό κτύπημα στο Ιράν και γενικευμένο πόλεμο – Αερογέφυρα μεταφοράς ρωσικών όπλων προς Τεχεράνη

 Προληπτικό κτύπημα εναντίον του Ιράν- κάτι που οδηγεί σε γενικευμένο πόλεμο- ζητoύν από τον Μ.Νετανιάχου η αντιπολίτευση και πολλοί ανώτατοι αξιωματούχοι του τομέα Άμυνας και Ασφάλειας. Οι πιέσεις γιγαντώνονται μετά και τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες περί μεταφοράς ρωσικών όπλων στην Τεχεράνη.

Όλα δείχνουν ότι η Μέση Ανατολή διανύει πολύ κρίσιμες στιγμές. Αυτή η ιρανική επίθεση δεν θα λήξει έτσι “απλά” όπως την προηγούμενη φορά.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ΜΜΕ Kann News, το Ισραήλ προετοιμάζεται για άμεση απάντηση κατά του Ιράν όταν επιτεθεί.

WSJ: Η Iron Dome μπορεί να μην αντιμετωπίσει την επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ

 Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ Iron Dome μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια μαζική επίθεση από το Ιράν και τους συμμάχους του, γράφει η Wall Street Journal. Σημειώνεται ότι το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο για την αναχαίτιση πυραύλων μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν,

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων

 Η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ είναι άλλη μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ραδιόφωνο του Sputnik. Σύμφωνα με αυτήν, οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου θα συλλέξουν στοιχεία ώστε στο

Ήττα ΗΠΑ και Zelensky - Απέτυχε το σχέδιο για... πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό - Πνίγηκε στο αίμα ουκρανική εισβολή στο Kursk

 Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για τους Ουκρανούς έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της απελπισίας… και αγγίζει πλέον εκείνα της απόλυτης καταστροφής.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε πολλές κατευθύνσεις του μετώπου, με χαρακτηριστικότερη αυτή του Pokrovsk, κατακτά διαρκώς νέα εδάφη και οικισμούς και το κυριότερο απωθεί οποιεσδήποτε επιθετικές κινήσεις των Ουκρανών, οι οποίες συνήθως καταλήγουν… σε σφαγή, όπως συνέβη το τελευταίο 24ωρο τόσο στο Novgorodskoye όσο και στο νησί Tendra Spit, στη βορειοδυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας που ανήκει στην επαρχία της Kherson.

Χρυσός ο Μ.Τεντόγλου στο Παρίσι με εκπληκτικό άλμα στα 8.48μ.

 Ο Μίλτος Τεντόγλου σήμερα χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα καταφέρνοντας καταφέρνοντας το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στα 26 και έτσι να είναι μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατάφεραν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους μετά τον Καρλ Λιούις.

Ο Τεντόγλου έγινε, παράλληλα, μόλις ο 10ος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος με δύο ολυμπιακά μετάλλια (Τόκιο και Παρίσι).

Καλπάζει» ο καφές: «Πικρές» οι τιμές σε delivery, take away και σέρβις – Φθάνει μέχρι και τα 7 ευρώ! (βίντεο)

 Σε είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί ο καφές για πολλούς καταναλωτές, καθώς η επιστροφή του στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (24%), σε συνδυασμό με τις σημαντικές αυξήσεις στην πρώτη ύλη έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές.

Σήμερα, στις καφετέριες, κοστίζει: Delivery ή take away: 1,90€-2,50€ ενώ ο σερβιριζόμενος: 4,50€-7€.

Kι αυτό πριν από τις ανατιμήσεις που αναμένονται από το φθινόπωρο, ειδικά στον σερβιριζόμενο καφέ, ο οποίος εδώ και ένα μήνα επιβαρύνεται με μεγαλύτερο ΦΠΑ.