Ο Γάλλος Α/ΓΕΕΘΑ με δηλώσεις του δείχνει να ανησυχεί για την δυναμική της Wagner

 H ρωσική εταιρεία έχει εκδιώξει τους Γάλλους από πολλές αφρικανικές χώρες

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Πιέρ Σιλ, με δηλώσεις του έδειξε ότι ανησυχεί πάρα πολύ για την δυναμική της Ομάδας Βάγκνερ, που έχει αναπτυχθεί σε πολλές αφρικανικές χώρες και στο μέτωπο της Ουκρανίας.

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος πετούσε επί 17 ώρες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

 Η δοκιμή έγινε με το σκάφος VISTA το οποίο μπορεί να μιμηθεί στον αέρα χαρακτηριστικά άλλων αεροσκαφών

Η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin, αποκάλυψε πως ένα εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χωρίς την εμπλοκή ανθρώπου πιλότου για περισσότερες από 17 ώρες, υπό τον έλεγχο μόνο της τεχνητής νοημοσύνης.

Bασικούς αισθητήρες από το κινεζικό μπαλόνι ανέκτησε ο αμερικανικός στρατός

 O αμερικανικός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ανακτήσει κρίσιμα ηλεκτρονικά στοιχεία από το φερόμενο ως κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας που κατέρριψε αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος στις 4 Φεβρουαρίου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων βασικών αισθητήρων που πιθανώς χρησιμοποιούνταν για τη συλλογή πληροφοριών.

  • Κινεζικά μπαλόνια παρακολούθησης: Τι είναι και γιατί είναι δύσκολο να καταρριφθούν

“Τα πληρώματα κατάφεραν να ανακτήσουν

Ισπανία: Καταδίκη Καταλανών αυτονομιστών ηγετών από το Ανώτατο Δικαστήριο

 Η ισπανική δικαιοσύνη επικύρωσε τη Δευτέρα τις ποινές τεσσάρων πρώην Καταλανών αυτονομιστών ηγετών, που καταδικάστηκαν για το ρόλο τους στην απόσχιση του 2017, παρά το γεγονός ότι μια πρόσφατη μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα από την αριστερή κυβέρνηση ήταν ευνοϊκή γι’ αυτούς.

Η απόφαση αυτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου αφορά ειδικότερα τον Oriol Junqueras, ο οποίος θα παραμείνει έκπτωτος μέχρι το 2031, γεγονός που θα τον αποτρέψει από το να είναι συγκεκριμένα στις επόμενες τοπικές και εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για φέτος.

Τουρκία: «Efharisto poli file», το μήνυμα στην Ελλάδα από το πρωτοσέλιδο της Hurriyet

 «Efharisto poli file», διαμηνύει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ από το πρωτοσέλιδο της, στον απόηχο της διακήρυξης από την Αθήνα ότι «δεν χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις», αλλά και του «ευχαριστώ» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στους Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.

«Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στην Ελλάδα την ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ) περίπου 50 ατόμων, που έμεινε στην Τουρκία για μια εβδομάδα», έγραψε η Χουριέτ παραθέτοντας πληροφορίες για το «κλίμα υπερηφάνειας αλλά και τα εγκώμια για έμπρακτη αλληλεγγύη και ανθρωπιά που έλαβαν οι διασώστες» επιστρέφοντας στην πατρίδα.

Νότια Αφρική: Σύγκρουση λεωφορείου και θωρακισμένου οχήματος χρηματαποστολής με είκοσι νεκρούς

 Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 60 τραυματίσθηκαν στη Νότια Αφρική από τη σύγκρουση  λεωφορείου και θωρακισμένου οχήματος χρηματαποστολής, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση Μεταφορών της επαρχίας του Λιμπόπο.

Νότια Αφρική: Στο Κέιπ Τάουν για κοινές ασκήσεις η ρωσική φρεγάτα “Admiral Gorshkov” εν μέσω επικρίσεων

 Η ρωσική στρατιωτική φρεγάτα Admiral Gorshkov ελλιμενίστηκε στο Κέιπ Τάουν τη Δευτέρα για κοινές ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε το Ρωσικό Γενικό Προξενείο στη Νότια Αφρική, καθώς η άσκηση προκάλεσε σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση.