Το vintage ρολόι αλλιώς: διάφανα γλυπτά εντυπωσιάζουν στην έκθεση ωρολογοποιίας της Νέας Υόρκης

Όταν η τέχνη συναντάει την ωρολογοποία πολλά μπορούν να συμβούν. Από τους πίνακες του Marcus B. Williams σε εκκεντρικές δημιουργίες με αναφορά στο χρόνο από την εταιρία Watch Parts Motorcycles το ρολόι και ο μηχανισμός του δίνουν έμπνευση σε μυαλά που βλέπουν το αντικείμενο του πόθου αλλιώς.
Οι δημιουργίες της εταιρίας Berd Vaye στη φετινή έκθεση Watch Time New York είναι ένα από παράδειγμα αυτής της συμμαχίας.
Από το 2014 οι δημιουργίες της Berd Vaye δίνουν νέα ζωή σε εξαρτήματα vintage ρολογιών που αλλάζουν φόρμα και γίνονται γλυπτά.

Van Gogh: 124 έργα της επώδυνης ιστορίας του στη μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ

124 έργα (86 σχέδια και 38 έργα ζωγραφικής) απ’ όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής του πορείας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ αποκαλύπτουν την καταραμένη ευφυία του στη μεγαλύτερη έκθεση αφιέρωμα στον ρηξικέλευθο ζωγράφο σε Ευρώπη και Αμερική.
Η έκθεση με τίτλο "Van Gogh: Between Wheat and Sky" (Βαν Γκογκ: Μεταξύ σίτου και ουρανού) που ανατρέχει στη ζωή και την καλλιτεχνική εξέλιξη του φιλοξενείται στη Βιτσέντσα, στη βόρεια Ιταλία.

Μουντιάλ 2022: δείτε το καινοτόμο στάδιο του Κατάρ που γράφει αρχιτεκτονική ιστορία

Το νέο ενθουσίασε τους αρχιτεκτονικούς κύκλους. Όταν η αρχή στο Κάταρ που είναι υπεύθυνη για τις υποδομές SC (Supreme Committee for Delivery & Legacy) αποκάλυψε σχέδια για την ανέγερση του έβδομου γηπέδου ποδοσφαίρου που απαιτείται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 οι ιστοσελίδες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος χαιρέτησαν το θάρρος για πειραματισμό.
Το γήπεδο θα είναι κατασκευασμένο από συναρμολογούμενα μπλοκ και container μα κάθε ένα από αυτά να περιλαμβάνει αποσυναρμολογούμενα καθίσματα, τουαλέτες και ό,τι άλλο χρειάζεται.