Eκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα από ΟΛΜΕ & ΔΟΕ στην Πάτρα το Σάββατο 9/1/2016

Με κεντρικό σύνθημα «9 Ιανουαρίου – Ημέρα μνήμης και αγώνα», η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, διοργανώνουν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, εκδηλώσεις στην Πάτρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία του καθηγητή και μέλους του ΕΑΜ, Νίκου Τεμπονέρα.

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο φίλοι στην Κατοχή Μεσολογγίου

Σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή της Κατοχής γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της εξαφάνισης των δύο φίλων από το Μεσολόγγι που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Ο Γιάννης Κορδώσης και ο Βασίλης Γρατσάνης, 40 και 35 ετών αντίστοιχα, εντοπίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή Κατοχή Μεσολογγίου.

Το όνομα του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη - Το ανακοινώνει τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο

Στην ίδρυση ενός νέου αριστερού πανευρωπαϊκού κόμματος προχωρά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ώστε να μπει τέλος στον «κατακερματισμό στην Ευρώπη», όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico.eu.
Σύμφωνα  με το δημοσίευμα η ανακοίνωση του νέου πολιτικού σχηματισμού θα γίνει τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου, από τον ίδιο το Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο.

Ψηφίστε για να πάρουν τα ελληνικά νησιά το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή τους στην προσφυγική κρίση!

Μια διαδικτυακή ψηφοφορία διεξάγει το avaaz.org, συγκεντρώνοντας «υπογραφές» για να λάβουν τα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Κως κ.α.) το Νόμπελ Ειρήνης.
Η ιστοσελίδα γράφει:
«Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος (και πολλοί άλλοι εξωτερικοί, παγκόσμιοι, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και Έλληνες της διασποράς) έχουν κάνει και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν τους

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Ποδαρικό με παιχνίδια τακτικής στο Αιγαίο κάνει η Άγκυρα, που ακολουθεί την πάγια πολιτική πρόκλησης έντασης και αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Με ένα μπαράζ ΝΟΤΑΜ (αγγελίες προς αεροναυτιλλομένους), παρακάμπτοντας τις ελληνικές διπλωματικές «απαντήσεις», προχώρησε -μονομερώς και παρανόμως- στη δέσμευση περιοχών μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού από τις 4 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου.

"Έναν χρόνο μετά: Ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος"

Φόρο τιμής στα θύματα της αιματηρής επίθεσης στα γραφεία του (7 Ιανουαρίου) αποδίδει -σχεδόν έναν χρόνο- μετά το «Charlie Hebdo», καλώντας παράλληλα τη Δύση να επιστήσει τη μέγιστη δυνατή προσοχή στην απειλή που συνοδεύει τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

Στο τελευταίο ειδικό τεύχος του σατιρικού περιοδικού, που κυκλοφορεί την Τετάρτη,