Πόσο ισχυρός πύραυλος Zircon της Ρωσίας Βιντεο.

 Πόσο ισχυρός είναι ο αντιπυρηνικός πυραύλος αντιπυραυλικού πυραύλου της Ρωσίας Zircon. Ο πύραυλος 3M22 Tsirkon ή ο πύραυλος Zircon είναι ένας υπερηχητικός πυραύλος κρουαζιέρας ελιγμών που λειτουργεί από scramjet και αναπτύσσεται από τη Ρωσία. Ο πύραυλος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα Mach 9 και να πετάξει σε υψόμετρο 30-40 km όπου η εμβέλεια και η ταχύτητα αυξάνονται καθώς η αντίσταση του αέρα είναι μικρότερη.

Δημήτρης Λιάτσος..

 Το YouTube κατεβάζει αναλύσεις ειδικών γιατί δεν συνάδουν με το «δυτικό αφήγημα» στην Ουκρανία!

Οι ανεγκέφαλοι γιάπηδες των ΙΤ τεχνολογικών γιγάντων θεωρούν ότι κυβερνούν τον κόσμο. Δημιουργούν υποχείρια στις κυβερνήσεις χωρών, χαράζουν την πολιτική τους και στη συνέχεια στηρίζουν τις προαποφασισμένες επιλογές τσακίζοντας καθετί που αντιβαίνει στο εγκεκριμένο αφήγημα! Προσέξτε την έκφραση εννοιολογικού ελληνικού λόγου:

Αποκαλύφθηκε: Το αφεντικό των λόμπι που δούλευε για ολιγάρχες έχει πρόσβαση στη Βουλή.

 Ο David Burnside, ο οποίος διευθύνει τη New Century Media, έλαβε το πάσο μετά την παραίτησή του από βουλευτής το 2005, αλλά αρνείται ότι χρησιμοποίησε για επαγγελματικούς λόγους.

Το αφεντικό μιας εταιρείας λόμπι που έχει κάνει δωρεές στο κόμμα των Τόρις και συμβούλεψε στενούς συμμάχους του Κρεμλίνου στην κοινοβουλευτική άδεια για να αποκτήσει πρόσβαση στην καρδιά του Γουέστμινστερ, μπορεί να αποκαλύψει το openDemocracy.

Αποκλειστικό: Οι βρετανικές εταιρείες χρηματοδοτούν την έκθεση όπλων όπου η Ρωσία επιδεικνύει όπλα.

 Οι βρετανικές επιχειρήσεις χρηματοδότησαν μια έκθεση όπλων όπου οι Ρώσοι κατασκευαστές όπλων που υπόκεινται σε κυρώσεις επέδειξαν πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στην Ουκρανία, μπορεί να αποκαλύψει το openDemocracy.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Κουίν ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στην Παγκόσμια Έκθεση Άμυνας της περασμένης εβδομάδας στο Ριάντ, η οποία περιλάμβανε τουλάχιστον τέσσερις ρωσικές εταιρείες υπό κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλες των οποίων τα στελέχη έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις.

Οι Εργατικοί κατηγορούν τον Μπόρις Τζόνσον ότι κρύβει συναντήσεις με Ρώσους ολιγάρχες

 Ο πρωθυπουργός απέτυχε να δημοσιεύσει λίστες επισκεπτών στην εξοχική κατοικία του, πυροδοτώντας φόβους για αδιαφάνεια.

Το Εργατικό Κόμμα κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον ότι σκόπιμα απέκρυψε λεπτομέρειες για τις συναντήσεις στην εξοχική κατοικία του, Cheques.

Μια πηγή με συνδέσμους με το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) είπε στο openDemocracy ότι υπήρχαν «εσωτερικές ανησυχίες» σχετικά με τη χρήση του Checkers ως «χωρίς έγγραφα» κανάλι για τις επιχειρήσεις του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο παντοδύναμος υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας παραιτείται – και αφήνει πίσω του μια κληρονομιά ατιμωρησίας

  «Ητιμή είναι δική μου!» Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Αρσέν Αβάκοφ, υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, υπέγραψε την επιστολή παραίτησής του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αλλά η τιμή δεν είναι η λέξη που πολλοί στην ουκρανική κοινωνία θα χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν την επταετή θητεία του Avakov από το 2014.

Ο Άβακοφ, πρώην κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο, ανήλθε στην εξουσία μετά την επανάσταση του Euromaidan του 2014 στη χώρα – και τον βάναυσο πυροβολισμό περισσότερων από 100 διαδηλωτών στο κέντρο του Κιέβου. Ακόμη και πριν από εκείνο τον μαζικό πυροβολισμό , η αστυνομική βία –και η ατιμωρησία που απολάμβαναν οι αστυνομικοί– είχε γίνει ένας θλιβερός παράγοντας στη δημόσια ζωή της Ουκρανίας.

ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΟ TWITTER.COM

 

.. ..

 

Αλαλούμ: ο Βορίδης αλλάζει το σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο που το είχε αλλάξει και ο Θεοδωρικάκος χωρίς να εφαρμοστεί ποτέ

 Ο πρώην υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ Θεοδωρικακος είχε προτείνει και η Βουλή είχε ψηφίσει το 2020 στο νόμο 4674/2020 αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο που είχε δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4369/2016 χωρίς να έχει εφαρμοστεί  επί ΣΥΡΙΖΑ.


Το σύστημα επιλογής προϊσταμένων με τις αλλαγές Θεοδωρικάκου από το 2020 δεν εφαρμόστηκε καθόλου σε επιλογές προϊστάμενων, υποδιευθυντών και διευθυντών  γιατί ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε σε κρίσεις.

ΠΟΕΔΗΝ: Θέλουμε αύξηση μισθών, όχι τα χρήματα των ασθενών 21 Μαρτίου απεργούμε με στάση εργασίας 11.00 - 15.00

 Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Χάθηκαν 26.700 άνθρωποι από την πανδημία και «μυαλό δεν βάζουν στην κυβέρνηση. 6.500 χάθηκαν το πρώτο χρόνο και πάνω από 20.000 τον δεύτερο χρόνο με καλύτερη γνώση της πανδημίας, καλύτερες θεραπείες και τους εμβολιασμούς. Από τις εντατικές βγήκαν ζωντανοί λιγότεροι των 4.500 ασθενών και στις κλινικές εκτός ΜΕΘ πέθαναν πάνω από 17.000 ασθενείς λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Οι ασθενείς άλλων παθήσεων αποκλεισμένοι από υγειονομικές υπηρεσίες, χειρουργεία. Οι υγειονομικοί έδωσαν και τη ζωή τους στις δημόσιες μονάδες υγείας να σώζουν ζωές ασθενών παρά τις παθογένειες, την εξάντληση μέχρι λιποθυμίας λόγω των τραγικών ελλείψεων (10.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι).

ΕΙΝΑ: Το “νέο ΕΣΥ” υλοποιεί το σχέδιο κατεδάφισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

 ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ»


Η χώρα μας σπάει το ένα μακάβριο ρεκόρ μετά το άλλο, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα να μείνει στην ιστορία ως το παράδειγμα προς αποφυγή, στα εγχειρίδια διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων του μέλλοντος. Δύο χρόνια τώρα, η κυβερνητική διαχείριση και στρατηγική αποδεικνύονται πιο επικίνδυνες και δολοφονικές από τον ιό καθαυτό. 27.000 νεκροί από την πανδημία και άλλοι 12.000 από την παράλληλη πανδημία των λοιπών παθήσεων που αφέθηκαν στην τύχη τους. Τα διδάγματα που βγαίνουν παγκοσμίως για την ανωτερότητα των δημόσιων συστημάτων, αποσιωπούνται γιατί δεν

Αλμπέρτο Μαντοβάνι. Ποιους δεν προσβάλλει ο κορωνοϊός

 Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες πολλών επιστημόνων ανά τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα και να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι δεν προσβάλλονται καθόλου από τον νέο κορωνοϊό, ή εάν προσβληθούν δεν αναπτύσσουν σοβαρή λοίμωξη. Την ίδια ώρα, νέες μελέτες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενισχύουν όλο και περισσότερο την υπόθεση ότι στους «άτρωτους» ή «άνοσους» μπορεί να κρύβεται το νέο υπερόπλο κατά του Covid-19. Δηλαδή η ανάπτυξη ενός νέου υπερ-φαρμάκου ή μιας αποτελεσματικότερης θεραπείας που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Κι όλα αυτά την ώρα που ο νέος κορωνοϊός εξασθενεί και τείνει να καταστεί ενδημικός. 

Σπάνια η μυοκαρδίτιδα μετά τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων mRNA

Η χορήγηση εμβολίων mRNA έναντι του SARS-CoV-2 προλαμβάνει σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τον κίνδυνο συμπτωματικής λοίμωξης, βαριάς νόσησης και διασωλήνωσης ως επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19 σε παιδιά άνω των 5 ετών και ενήλικες.

Τόσο η αποτελεσματικότητα όσο και η ασφάλεια των εμβολίων έχουν πλέον επιβεβαιωθεί σε εκατομμύρια εμβολιασμένων ατόμων ευρέως ηλικιακού φάσματος.

Παράλληλα, οι εθνικές και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, παρακολουθούν συνεχώς τις ανεπιθύμητες

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τις ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν τη Νέα Ζηλανδία

 Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου στη Νέα Ζηλανδία, καθώς ισχυρές καταιγίδες πλήττουν τη χώρα προκαλώντας πλημμύρες κυρίως στο Όκλαντ, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα και ένας ακόμη άνθρωπος αγνοείται, μετά το ναυάγιο εν μέσω καταιγίδας την Κυριακή το βράδυ ενός αλιευτικού πλοίου στα ανοιχτά της επαρχίας Νόρθλαντ, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους της Νέας Ζηλανδίας, επεσήμανε η αστυνομία. Πέντε άνθρωποι που διασώθηκαν έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Εισβολή με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έφερε και πάλι χιόνια στη χώρα για το Σαββατοκύριακο, αφού και σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου, αναμένεται να έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, καταιγίδας και χιόνια.

Ο καιρός επιδεινώθηκε ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου, καθώς καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα, συγκεκριμένα, χιόνισε στο Κολωνάκι, στο Παγκράτι, στην περιοχή του Ζωγράφου, στο Γκύζη, στο Γαλάτσι, και στο Ψυχικό. Στα βόρεια προάστια τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας να το «στρώσει». Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ανατολικά προάστια, στα Γλυκά Νερά και τον Γέρακα, αλλά και στα νότια, στην Ηλιούπολη, μεταξύ άλλων.

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη στιγμή, δεν υπάρχει πεδίο συναίνεσης

 Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντάς την «χειρότερη κυβέρνηση στην χειρότερη στιγμή» και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει πεδίο συναίνεσης».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής και στον Άρη Ραβανό ξεδιπλώνει την κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ουκρανικό, στα ελληνοτουρκικά, στην πανδημία, στην ακρίβεια και υποστηρίζει: «Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν, πολιτικοί παλιάς κοπής που ενδιαφέρονται μονάχα για την εξυπηρέτηση των ελίτ που τους στηρίζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν μόνο διά της επικοινωνίας και της προπαγάνδας είναι απολύτως ακατάλληλοι. 

Δ. Κουτσούμπας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους

 Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του σε σημερινή συνεστίαση του Τμήματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τα δύο τελευταία χρόνια κατέθεσε στη Βουλή συνολικά 250 Ερωτήσεις προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ και των ΣΑ, αλλά και να απαιτήσει συγκεκριμένες λύσεις από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Στα εγκαίνια του γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός

 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:00, θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επίσης, στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η έναρξη του νέου, πανευρωπαϊκού προγράμματος του Κέντρου για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Ν. Ανδρουλάκης: «Μαζί ανατρέπουμε τα κατεστημένα, κάνουμε την κοινωνία πρωταγωνιστή και μαζί θα νικήσουμε»

 Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Ξενοδοχείο Caravel μεταδόθηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την αυτοοργάνωση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τα πολιτικά προτάγματα της σοσιαλδημοκρατίας έδωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει ασυλία στην κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια»

 «Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει ασυλία στην κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την συνέντευξη Τσίπρα στο «Βήμα».

«Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει αφήσει τους πολίτες ανυπεράσπιστους απέναντι στο κύμα ακρίβειας νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες. Προσπαθεί πίσω από την χυδαιότητά του να κρύψει την άρνηση της κυβέρνησης να λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ»,

Αλέξης Τσίπρας : Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη φωτιά με νεροπίστολα.













 

.


.

Η Ρωσία εξολοθρεύει κέντρο εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία

 Russia annihilates training center for foreign mercenaries in Ukraine #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/world/150


Η Ρωσία εξολοθρεύει κέντρο εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/world/150
..



Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης στην ΕΡΤ: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει να ενοχλήσει τη Ρωσία, πρέπει να αλλάξει τακτική

 Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ και την Ελβίρα Κρίθαρη, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Όλια Στεφανισίνα, ζήτησε πιο ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας για να αποφευχθεί περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση. Παράλληλα, άσκησε κριτική στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Η στάση του ΝΑΤΟ να μην “ενοχλεί” τη Ρωσία», είπε, «έχει προκαλέσει τέσσερις πολέμους στην ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία 20 χρόνια».

Aπό τη Λβιβ η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζελένσκι, Όλια Στεφανισίνα, αρμόδια για την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της χώρας της, εμφανίστηκε επικριτική προς το ΝΑΤΟ, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ.

Ουκρανία: «Διαρροή αμμωνίας» σε χημικό εργοστάσιο στην πόλη Σούμι

 Τοξική αμμωνία διαρρέει από το πρωί σε χημικό εργοστάσιο στην πόλη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης Νοβοσέλιτσα να αναζητήσουν καταφύγιο από τη χημική ουσία, ιδίως σε υπόγειους και ισόγειους χώρους, και να αποφύγουν οπωσδήποτε την έκθεσή τους σε αυτήν — εν μέσω των συνεχιζόμενων σφοδρών μαχών ανάμεσα στις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, περιφερειάρχης στη Σούμι,

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο, 6 νεκροί – Απορρίφθηκε το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης

 Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το Κίεβο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο χτυπήθηκαν πολυκατοικίες και άλλα κτίρια, μεταξύ αυτών και ένα εμπορικό κέντρο στην ιστορική συνοικία Ποντίλ στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης και εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 4 νεκροί, όπως δήλωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος. Εν τω μεταξύ, η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να καταθέσουν τα όπλα και να εγκαταλείψουν την πολιορκούμενη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό. Ρώσος αντιστράτηγος είχε δηλώσει την Κυριακή (20/3) ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν έξω από τη πόλη στις 09:00 το πρωί, τοπική ώρα.