Υποβλήθηκε σε καθαρισμό στο γόνατο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Aβέβαιη η συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ

 Η συμμετοχή του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA παραμένει αβέβαιη, μετά και από την επέμβαση καθαρισμού που υποβλήθηκε στο γόνατο.

Ο 28χρονος υποβλήθηκε σε μια διαδικασία καθαρισμού στο καταπονημένο αριστερό γόνατό του πριν από δύο εβδομάδες, όπως επιβεβαίωσαν και οι Μιλγουόκι Μπακς και πλέον θα χρειαστεί χρόνο ξεκούρασης, ούτως ώστε στο επόμενο διάστημα να ξεκαθαρίσει εάν θα ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ασίας.

Σπυράκος: «Αν είχαμε ένα λεπτό ακόμη θα ισοφαρίζαμε» (video)

 Ο 19χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ήττα από τη Νορβηγία και μεταξύ άλλων δήλωσε πως αυτός και οι συμπαίκτες του τα δώσανε όλα, ενώ τόνισε πως η “Γαλανόλευκη” είναι οικογένεια και έχει τρομερή νοοτροπία.

Η Εθνική Νέων έδειξε… δύο πρόσωπα κόντρα στη Νορβηγία και μοιραία γνώρισε την ήττα με 5:4. Ο Νίκος Σπυράκος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Βασίλη Μπακόπουλο μετά τον αγώνα και μεταξύ άλλων δήλωσε πως αν υπήρχε ένα λεπτό ακόμη η “Γαλανόλευκη” θα είχε ισοφαρίσει τα ματς.

Τζίμας: «Στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν τελείωσε τίποτα, πιστεύαμε στην ανατροπή» (video)

 Ο 19χρονος επιθετικός, σχολίασε τον τρόπο που η Εθνική ηττήθηκε από τη Νορβηγία, υπογραμμίζοντας πως στην ανάπαυλα, οι διεθνείς πίστευαν ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. 

Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική Νέων στο Euro U19, καθώς ηττήθηκε 5:4 από τη Νορβηγία με εντελώς αντιστρόφως ανάλογη εικόνα σε πρώτο και δεύτερο μέρος.

Euro 2004: Μια συγκινητική αναδρομή για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας

 Δεκαεννιά χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ολόκληρος ο κόσμος υποκλίθηκε στους Έλληνες πρωταθλητές και στον προπονητή τους τον Ότο Ρεχάγκελ. Δεκαεννιά χρόνια αλλά οι μνήμες από την ένδοξη εκείνη μέρα έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό και στις καρδιές των Ελλήνων.

4 Ιουλίου 2004 ήταν που το στάδιο της Λισαβόνας σείστηκε από τις ιαχές και τα χειροκροτήματα των Ελλήνων, και όχι μόνο, για τη σπουδαία αυτή νίκη. Ήταν η μέρα που ο «μεγάλος» ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο ξέσπασε σε κλάματα για την ήττα της εθνικής του ομάδας και ο Ζαγοράκης ύψωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Europol: Η Ευρώπη έχει γίνει κέντρο διακίνησης της κοκαΐνης – Εκτόπισε τις ΗΠΑ

 Η Europol κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, καθώς όλο και περισσότερες συμμορίες λαθρεμπορίου ναρκωτικών διεισδύουν στα λιμάνια της ηπείρου. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία δηλώνει πως οι εισαγωγές ναρκωτικών, με κυρίαρχη τη διακίνηση της κοκαΐνης, αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα δύο χρόνια στην Ευρώπη, επηρεάζοντας αναλόγως και τον συνολικό βαθμό εγκληματικότητας των ευρωπαϊκών χωρών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Politico, η επικεφαλής της Europol, Κάθριν ντε Μπολέ, είπε πως η Ευρώπη πλέον έχει αντικαταστήσει τις ΗΠΑ και έχει γίνει η πρωταρχική αγορά διακίνησης ναρκωτικών.

Σε οικονομικό vertigo η Γερμανία μετά τη διακοπή της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία – Ακολουθεί η Ευρώπη

 Διαρκώς επιδεινούμενα εμφανίζονται τα γερμανικά μακροοικονομικά δεδομένα, αρχής γενομένης από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δεδομένης της ισχυρής αλληλεξάρτησης Βερολίνου – Μόσχας…

Και, φυσικά, όταν ασθενεί η ευρωπαϊκή ατμομηχανή, οι υπόλοιποι σταδιακά αναπόφευκτα εισέρχονται στο οικονομικό νεκροκρέβατο...
Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει το Βερολίνο, τον Μάιο οι εξαγωγές της Γερμανίας στη Ρωσία ήταν 34,4% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.
Τον Ιανουάριο-Μάιο, οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 42,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό: Καταγγελία για ιρανική επιχείρηση κατάληψης δύο πετρελαιοφόρων - Στο ναδίρ οι σχέσεις των δύο χωρών

 «Το ιρανικό Ναυτικό έκανε προσπάθειες να καταλάβει εμπορικά δεξαμενόπλοια που διέρχονται νόμιμα από τα διεθνή ύδατα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου των ΗΠΑ


Το Ιράν προσπάθησε να καταλάβει δύο πετρελαιοφόρα κοντά στα στενά του Ορμούζ σήμερα Τετάρτη 5/7, πυροβολώντας εναντίον ενός από αυτά, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ρωσία: Επεστράφησαν στον Yevgeny Prigozhin τα κατασχεθέντα δισεκατομμύρια ρούβλια, τα όπλα και οι ράβδοι χρυσού

 Επίσης του επιστράφηκαν δύο καραμπίνες «Saiga», μια κοντόκανη αυστριακή καραμπίνα Steyr Mannlicher, ένα ημιαυτόματο τυφέκιο ARka και μερικά όπλα και πιστόλια, όπως επίσης και 10 δισεκατομμύρια ρούβλια τα οποία επίσης είχαν κατασχεθεί


Δέκα δισεκατομμύρια ρούβλια που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στην Αγία Πετρούπολη επιστράφηκαν εν τέλει στον Yevgeny Prigozhin μετά την ανταρσία καθώς είχαν κατασχεθεί μαζί με ράβδους χρυσού και όπλα.

Green Tank: Μηδενική λιγινιτική παραγωγή για 87 συνεχόμενες ώρες

 Σύμφωνα με το Green Tank στο παρελθόν η λιγνιτική παραγωγή είχε μηδενιστεί επίσης μεταξύ 10 και 11 Αυγούστου του 2020 για 22 συνεχόμενες ώρες, στις 9 και 10 Απριλίου του 2022 για 9 ώρες συνολικά, καθώς και πριν λίγες μέρες στις 23 και 25-26 Ιουνίου 2023 για 7 και 15 ώρες αντίστοιχα

Μηδενική λιγινιτική παραγωγή είχε η χώρα μας για 87 συνεχόμενες ώρες, από τις 11:00 της 1ης Ιουλίου ως τις 02:00 της 5ης Ιουλίου, επίδοση με την οποία καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ των 38 συνεχόμενων ωρών που σημειώθηκε μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου του 2020.

Οι 4 ενστάσεις της Motor Oil για την πολιτική που ζητά ο ΔΕΣΦΑ

 Σκληρή επίθεση κατά του ΔΕΣΦΑ εξαπολύει η Motor Oil με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση με στόχο την έγκριση του επιτρεπόμενου εσόδου του Διαχειριστή για την περίοδο 2024-2027 αλλά και για την διαμόρφωση των τελών χρήσης του συστήματος φυσικού αερίου για το 2024.

Υποστηρίζοντας ότι ο ΔΕΣΦΑ λειτουργεί με μόνο στόχο τα κέρδη και τις επενδύσεις του χωρίς να συνυπολογίζει το όφελος του συνόλου των καταναλωτών φυσικού αερίου που θα κληθούν να πληρώσουν τα αυξημένα κόστη, η εταιρία ασκεί αυστηρότατη κριτική σε τέσσερα στοιχεία καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση του κόστους χρήσης του συστήματος φυσικού αερίου.

Με ΟΤΕ -3% λόγω μερίσματος αλλά ανθεκτικές τις τράπεζες, το ΧΑ -0,34% στις 1.295 μον. - Η αντίσταση των 1.300 κρίνει τις 1.380 μον.

 Ήπια πτωτικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, στις 1.295 μονάδες, με απώλειες -3,03% στον ΟΤΕ λόγω αποκοπής μερίσματος, ενώ ανθεκτικές εμφανίστηκαν οι τράπεζες, με  μέτριες τις συναλλαγές.

Στο επίκεντρο, ο ΟΤΕ καθώς από σήμερα 5/7 διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,58878 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,559341 ευρώ.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με ήπιες απώλειες, μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ δεν κατάφερε για δεύτερη φορά να κρατήσει τα επίπεδα των 1.300 μονάδων.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μάλτας – Τι βρέθηκε στο επίκεντρο

 Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μάλτας, George Vella, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογράμμισε τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η κλιματική αλλαγή, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Κομισιόν: Κόλαφος για Μητσοτάκη - Αυστηρές συστάσεις για κράτος δικαίου - Χώρα υψηλού κινδύνου για την ελευθερία του Τύπου

 

Κόλαφο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί το προσχέδιο έκθεσης της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποκαλύπτει το Politico.
To προσχέδιο της έκθεσης, την οποία θα παρουσιάσει σήμερα ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Raiders, απευθύνει αυστηρές συστάσεις στην Ελλάδα για το κράτος δικαίου, ενώ χαρακτηρίζει τη χώρα ως υψηλού κινδύνου, σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Συστάσεις για το κράτος δικαίου

Τέλος στα σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

 «Φρένο» στην πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές βάζει το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου του, Δημήτρη Μάντζου.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, τόνισε πως αυτή η συζήτηση «δεν μπορεί να ανοίξει όποτε και όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και ως μέθοδο για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, όπως προσπάθησε να κάνει στα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τις εκλογές».

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενόψει της ΚΕ

 Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 15-16/7.

Στην ΚΕ θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του κόμματος.
Σημειώνεται, ότι, τον Σεπτέμβριο 2023 και οπωσδήποτε πριν τη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το οποίο με τη σειρά του θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος, όπως αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία, που συνήλθε την Κυριακή 2/7/2023.

Πώς θα πάρετε δάνειο από τράπεζα για να αποκτήσετε ακίνητο από πλειστηριασμό

 Το Landea.gr σας δίνει τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τράπεζα, που παρέχει χρηματοδότηση για τα ακίνητα αυτά, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα

Ένα νέο εργαλείο έχετε πλέον στη διάθεσή σας όσοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ακίνητο, μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Πλέον έχετε την δυνατότητα, μέσω τραπεζικού δανεισμού να χρηματοδοτήσετε αυτή σας την κίνηση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, ως ενδιαφερόμενος πλειοδότης, δεν θα χρειάζεται πλέον να διαθέτετε όλο το ποσό για την αγορά του ακινήτου σε μετρητά, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Κακλαμάνης κατά Μητσοτάκη: Ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασης

 Mε απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, o Νικήτας Κακλαμάνης δεν θα έχει πλέον τη θέση του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής.

«Δεν μου αφήνει καμία πικρία αυτό.
Απλά αν θέλετε, ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασης. Δεν εκρίθη σκόπιμο να με ενημερώσουν, οκ, εντάξει…
Πάμε παρακάτω. Εγώ είμαι σαν τους δρομείς, ο δρομέας αν κοιτάξει πίσω του χάνει το νήμα και δεν τερματίζει πρώτος.
Εγώ δεν κοιτάω ποτέ πίσω. Κοιτάω πάντα μπροστά», ανέφερε σχετικά.

ΕΤΑΔ: Ανοικτές για το κοινό οι Ιαματικές Πηγές Αιδηψού και Καϊάφα

 Ξεκίνησε από 1η Ιουλίου 2023 η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Αιδηψού και Καϊάφα, όπως ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Σημειώνεται πως εκτός από τους ατομικούς λουτήρες έχουν δοθεί στο κοινό οι εσωτερικές πισίνες, αλλά και η εξωτερική πισίνα στην Αιδηψό και στον Καϊάφα.
Το πρόγραμμα και το ωράριο λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών έχει ως εξής:

Ιαματική Πηγή Αιδηψού

Η Ουκρανία αλλάζει στρατηγική μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης – Mark Milley: Θα χυθεί πολύ αίμα – ΗΠΑ: Δεν δουλεύει το GPS

 Οι Ουκρανικές δυνάμεις αλλάζουν στρατηγική… μετά από ένα μήνα αποτυχημένων ενεργειών σε αντεπιτιθέμενες ενέργειες…

Έχοντας χάσει 15.000 σε νεκρούς και τραυματίες και καταστραφεί το 30% των όπλων της Δύσης η Ουκρανία αλλάζει τακτική και στοχεύει στην φθορά του ρωσικού στρατού… με την διαφορά ότι… έως τώρα ο Ουκρανικός στρατός αφανίζεται…
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής όλων των όπλων του Αμερικανικού Στρατού στρατηγικός Mark Milley αποκαλύπτει ότι περίμενε ότι θα χυθεί πολύ αίμα από τον Ουκρανικό στρατό… λόγω της αντεπίθεσης…

Έφυγαν από το Χρηματιστήριο και έγιναν γαλαντόμοι! - Δύο πρώην εισηγμένες εταιρίες που μοιράζουν παχυλά μερίσματα

 Ποικίλα σχόλια μεταξύ στελεχών της αγοράς έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση διανομής υψηλότερων μερισμάτων από κάποιες εταιρείες σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια που ήταν και εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Το ΒΝ διάβασε τους ισολογισμούς δύο εταιρειών, πρώην εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η φυγή των οποίων είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια και παρουσιάζει τα μερίσματα που έδωσαν.
Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή της Πλαίσιο, όπου από τη μία η έξοδος έγινε σε τιμή υψηλότερη από εκείνη που διαπραγματευόταν και μάλιστα σημαντικά υψηλότερη, αλλά προφανώς κάτω από τη δίκαιη τιμή.

Η συμβουλή που έδωσε ο Fidel Castro στον Putin και την τηρεί πιστά μέχρι και σήμερα

 Εδώ και δεκαετίες, λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ο Vladimir Putin έχει επικεντρωθεί αξιοσημείωτα στην προσωπική του ασφάλεια και στην αποτροπή των αντιπάλων του να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες της κυβέρνησης εναντίον του

Ένας αποστάτης από την υπηρεσία F.S.O. της Ομοσπονδιακής δηλαδή Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, περιέγραψε έναν εκτεταμένο οργανισμό που περιλαμβάνει ένα Κέντρο Βιολογικής Ασφάλειας που επιθεωρεί τα τρόφιμα του προέδρου για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ρώσου προέδρου.

Μανιφέστο Ιμάμογλου: Κήρυξε τον πόλεμο στον Κιλιτσντάρογλου

 «Μανιφέστο» με έκκληση για αλλαγή στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δίνοντας και επισήμως το έναυσμα για τον εσωκομματικό πόλεμο κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά την εκλογική ήττα του δεύτερου στις προεδρικές εκλογές της 28ης Μαΐου.

Στο μανιφέστο σημειώνεται ότι η κοινωνία αναμένει αλλαγή από την αντιπολίτευση και «δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα όταν υπάρχει αυτή η ανάγκη, να επιμένεις στα παλιά λάθη. Αυτό σημαίνει ότι δεν κατανοείς τα συναισθήματα εκατομμυρίων πολιτών που υποφέρουν από την ήττα».