Απίστευτη γκάφα: Βρετανικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν μεταξύ τους – Το ένα εμβόλισε το άλλο με την…όπισθεν! (vid)

 «Σε μια γκάφα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μ. Ανατολή σε μια κρίσιμη στιγμή, το σκάφος HMS Chiddingfold συγκρούστηκε με το HMS Bangor, προφανώς μετά από μια μηχανική βλάβη», μεταδίδει σήμερα η Daily Mail.

Το ίδιο μέσο δημοσίευσε και φωτογραφίες από τις ζημιές στο εξωτερικό και το εσωτερικό των πλοίων.

Τελειώνει η πολιορκία της Αβντίιβκα: Ρώσοι Spetsnaz κατέλαβαν χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα μεγάλο μέρος της πόλης

 Η ουκρανική άμυνα στους νότιους τομείς της Αβντίιβκα κατέρρευσε μετά από αιφνιδιαστική ενέργεια Ρώσων  Spetsnaz οι οποίοι κατέλαβαν την οχυρωμένη συνοικία Μουζόρκα, με μοναδική ευκολία, χωρίς απώλειες και χωρίς να ρίξουν ουσιαστικά ούτε μία σφαίρα!

Αιφνιδιαστικά χτυπήματα έλαβαν χώρα και στους βορειοδυτικούς τομείς της Αβντίιβκα και τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν δύο χιλιόμετρα σε καθεμία από τις δύο κατευθύνσεις.

Από τα δυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας: Χιόνια, παγωμένοι βοριάδες και βουτιά της θερμοκρασίας – Πώς θα εξελιχθεί

 Ψυχρή εισβολή, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας άρχισε ήδη στη Βόρεια Ελλάδα

Χιόνια πέφτουν στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου τυχόν προβλήματα να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους. 

Το ΚΚΕ τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν

 «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τιμά τον Β. Ι. Λένιν, τον ακούραστο επαναστάτη, που συγκαταλέγεται μαζί με τους Μαρξ και Ένγκελς στους θεμελιωτές της επαναστατικής θεωρίας, τον καθοδηγητή της νικηφόρας πορείας των μπολσεβίκων προς το κοσμοϊστορικό γεγονός της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, της καθοριστικής μάχης για την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας και της τιτάνιας προσπάθειας οικοδόμησης του σοσιαλισμού», τονίζει η ΚΕ του ΚΚΕ, σε διακήρυξή της για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν στις 21 Ιανουαρίου 1924.


Colossus: Ο υπολογιστής που «έσπασε» τους κώδικες των Ναζί

 Το Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνιών (GCHQ) της Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε στη δημοσιότητα ανέκδοτες φωτογραφίες του Colossus, του μυστικού βρετανικού υπολογιστή ο οποίος χρησιμοποίθηκε για την αποκρυπτογράφηση των κωδικοποιημένων μηνυμάτων του γερμανικού στρατού και θεωρείται ότι βοήθησε τους συμμάχους να κερδίσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τι συμβαίνει στα σύνορα Ιράν – Πακιστάν και γιατί οι δύο χώρες επιτίθενται η μια στην άλλη

 Το Πακιστάν και το Ιράν πραγματοποίησαν, αμφότερα, επιθέσεις στα εδάφη του άλλου σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ των γειτόνων, σε μια περίοδο που οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

Οι δύο χώρες μοιράζονται σύνορα μήκους περίπου 900 χιλιομέτρων (560 μιλίων), με την επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν από τη μία πλευρά και την επαρχία Σιστάν και Μπαλουτσιστάν του Ιράν, από την άλλη.

Και τα δύο έθνη πολεμούν εδώ και πολύ καιρό τους μαχητές στην περιοχή Μπαλόχ κατά μήκος των συνόρων.

Συμβουλές… Αυγενάκη στον Γερμανό ομόλογό του για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

 Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στο Βερολίνο μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός του Cem Özdemir, προκειμένου να παραστεί στην Έκθεση της Πράσινης Εβδομάδας και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Υπουργών Γεωργίας και Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Έκθεση, ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του και είχαν εκτενή συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των δύο χωρών.


Νορβηγία: Παραιτήθηκε η υπ. Ανώτατης Εκπαίδευσης μετά από κατηγορίες για αντιγραφή στο μεταπτυχιακό της

 Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι διαπίστωσαν ανησυχητικές ομοιότητες στο μεταπτυχιακό της Σάντρα Μπορτς με άλλα κείμενα φοιτητών.

Αφού βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή αντέγραψε στο μεταπτυχιακό της τις εργασίες άλλων σπουδαστών, χωρίς να παραλείψει ούτε τα… λάθη τους, η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νορβηγίας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της.

«Έκανα ένα τεράστιο λάθος» παραδέχτηκε η Σάντρα Μπορτς στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Χρησιμοποίησα κείμενα από άλλες εργασίες χωρίς να αναφέρω την πηγή, ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε.

Βρετανία: Μεγάλη φωτιά σε βιομηχανικό πάρκο στην Ουαλία

 Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (19/1) σε ένα βιομηχανικό πάρκο της Ουαλίας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η πυροσβεστική υπηρεσία της Νότιας Ουαλίας έλαβε μια κλήση στις 20.22, τοπική ώρα, για πυρκαγιά στο Βιομηχανικό Πάρκο Μπρίτζεντ, στο Κόιτσερτς. Τουλάχιστον δέκα πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται επί τόπου.

Δεν είναι γνωστό προς το παρόν ποια μονάδα έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

ΗΠΑ: Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Los Angeles Times απέργησαν για πρώτη φορά μετά από 142 χρόνια

 Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στους Los Angeles Τimes αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε απεργία υπό την απελή μαζικών απολύσεων.

Οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι της εφημερίδας Los Angeles Times κατέβηκαν σε απεργία χθες Παρασκευή, για πρώτη φορά τα 142 χρόνια της ύπαρξής της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον σχεδιαζόμενων απολύσεων στον ιστορικό τίτλο, που έχει περιέλθει σε μεγάλη οικονομική δυσκολία.

Εν μέσω κρίσης στον αμερικανικό Τύπο,

ΗΠΑ: Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας

 Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (τοπική ώρα) οι τοπικές αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός καθιστούν τους δρόμους ιδιαίτερα επικίνδυνους, διαταράσσουν την αεροπορική κυκλοφορία, οδηγούν στο κλείσιμο σχολείων και αφήνουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.


Θεοφάνια στη Ρωσία: Βούτηξε και φέτος στα παγωμένα νερά ο Πούτιν

 Για ακόμα μια φορά ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αψήφησε το κρύο και βούτηξε στα παγωμένα νερά, για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Στην Μόσχα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η θερμοκρασία βρίσκεται στους 11 βαθμούς υπό το μηδέν, όμως αυτό δεν σταμάτησε τον Ρώσο πρόεδρο.  ο οποίος ακολουθεί τις θρησκευτικές παραδόσεις και βουτά κάθε χρόνο στα παγωμένα νερά την ημέρα των Φώτων.